Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 408
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Здрваейте момичета, записвам се малко късно..... втора бременност и ентусиазмът ми някак не е на ниво хахахах. Синът ми е роден на 24.07 а сегашният ми термин е 29.07, аз съм родена на 04,07, така че  Юли е нашият месец!!!!
Относно капките искам да кажа , че в следствие от яслата детето ми лепна хрема, която три седмици борих. Носът се отпуши само с капки Наривент, а гърлото се оправи с ГелоРивойс.

# 451
И те не ми вършат работа. Гледам преди това да си направя инхалация да може да е чист носа като ги слагам и след 1 час се будя със запушен нос.
Здрваейте момичета, записвам се малко късно..... втора бременност и ентусиазмът ми някак не е на ниво хахахах. Синът ми е роден на 24.07 а сегашният ми термин е 29.07, аз съм родена на 04,07, така че  Юли е нашият месец!!!!
Относно капките искам да кажа , че в следствие от яслата детето ми лепна хрема, която три седмици борих. Носът се отпуши само с капки Наривент, а гърлото се оправи с ГелоРивойс.

# 452
Момичета , някоя от вас ползвала ли е ксилометазолин по време на бременност? Пак съм болна и е някакъв кошмар. Какво ли не си слагах в носа, инхалации правя, ракия слагах, капки всякакви и само с ксилометазолина мога да спя, инак е кошмар.

Ковида при мен премина с хрема без много секрет, но тотално блокиран нос като бетон. Понеже в началото и гърлото ме болеше, а после имаше и кашлица, нямаше как да карам без капки за отпушване - блокираше ли носа почваше неистово гадене и кашляне. Ползвах Муконазал Плюс, което е трамазолинов хидрохлорид, а не ксилометазолин, но при мен е също толкова ефективно за отпушване и по-малко ми изсушава носа. Пулмолога в ковид зоната на Токуда не каза да има проблем като казах че съм бременна и го използвам. Личната лекарка също каза че е по-добре да се ползва пред алтернативата да се стича заден секрет особено в началото на заболяването.

Но тоя ковид и тая хрема при мен са много продължителни и като минат 5-6 дена, а при мен минаха повече от 2 седмици, веднага стана привикване към лекарството и не мога да дишам без него. Сега реално май нямам хрема, но носа се блокира след 4-6 часа от пръскане и в момента се мъча от два дни да не слагам нищо, за да се отлепя. Вече имам доста голямо подобрение и дишам без капки. До колкото съм чела, ксилометазолина е още по-тегав в това отношение.

Та, питайте си лекуващия все пак и ако го ползвате моя съвет е да се опитате да се отлепите навреме.

П.С. На всичко отгоре, при бременност всички лигавици са по-кръвоснабдени и запушпването е по-силно изразено. Начетох се на теми на бременни, които дори не са болни и са със запушен нос и месеци за ползвали капки, което според мен не е ок. След такава продължителна употреба има риск от перманентно увреждане на лигавицата, което доколкото разбрах се оправя само с някаква операция.

# 453
  • Замък сред облаците
Ксилометазолинът категорично не е разрешен по време на бременност, влияе на сърдечния ритъм на бебето (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3816336/). Фитоназал може да пробваш.
Муконазал е разрешен от втория триместър нататък,  то май вече всички сме в него, но да си кажа Simple Smile

# 454
Shu34, преживяла си ужасен стрес, напълно мога да те разбера за паниката, добре че в крайна сметка всичко е било наред!

Десислва, дано и ти вече да си по-добре!

Аз имах един епизод на уплах в събота. Излезли сме на разходка и като ме присви коремът, ама няма мърдане! Усещах как червата ми къркорят и ако не бях бременна щях просто да си помисля, че е стомашно. Обаче пусто болката е точно там, където е и бебето, то нали сега горе-долу и червата са там, как човек напълно да е сигурен...
Прибрахме се едва-едва, викам ще ходим до спешното, ако не мине до половин час. Тук малко tmi диария се оказа, но аз продължавах да си се вкарвам във филма, защото видиш ли от силната болка пак можеш да получиш разстройство, не е нужно да е от разстройване на самите черва... С един компот от боровинки оправих положението, но и сега ми е в главата как ли е бебето след всичко. Не ми се смейте, ама само си търся оправдание да си запазя извънреден час за преглед тази седмица. Единственото, което още ме спира е, че много лошо се научих с чести прегледи и психиката ми съвсем ще рухне, ако си позволявам да се поддавам постоянно на изкушението.

П.П. В събота ми излязоха и резултатите от хормоните, пак съм качила ТСХ 3.1. Аман вече, не знам как става това, бях го свалила преди 45 дни на 1.6. Днес щях да ходя до Начев, но понеже е понеделник, прецених, че ще има много хора, та утре май ще е по-добре.

# 455
Аз нямам опит с ковид, но при запушен нос ползвам само Муконазал плюс и съм страшно доволна. Открих  го преди около 2 години, от тогава не спирам да го препоръчвам, много бързо и ефективно е действал винаги. Щом е разрешен по време на бременност, аз не бих се чудила.
Успех, бързо оздравяване!

# 456
Не съм си правила тест , не знам дали е ковид , но носа ми наистина е бетон. Досега толкова зле не е бил. Ако не е отпушен, почвам да кашлям и ако има много секрет съответно и повръщам..

# 457
Здравейте, момичета,

Записвам се и аз със термин 21.07. Simple Smile Първа бременност ми е и си търся книги за бременни с всякакви полезни теми, дали бихте споделили ако четете някоя ?

# 458
  • Замък сред облаците
За бременността книжка онлайн: https://babyspacearticles.cdroot.gr/prenatal-guide-by-babyspace-bulgaria.htm
За първата годинка на бебето книжка онлайн: https://babyspacearticles.cdroot.gr/natal-guide-by-babyspace-bulgaria.htm

За първите 3 години на бебето, ама честно казано ми е малко разпокъсана, поръчва се и те таксуват 5лв за обработка на поръчката плюс доставката още толкова някъде, гледам сега са го обявили, аз като поръчвах пишеше че е "безплатна": https://shop.namama.bg/

Отделно съм си взела тази за кърменето на Христина Янева-Хедра: https://www.ciela.com/kniga-za-karmeneto-hristina-yaneva.html

# 459
И при мен началото на Ковид инфекцията беше с жестоко тресене и мускулни болки. Умирах от студ под врял душ! Треперех неудържимо, а даже нямах още температура, впоследствие я качих.
В краен случай, се посъветвах, че може аналгин по време на бременност, течен, действа най-бързо и сваля повече от температурата и за по-дълго.
Почти плаках от блокиран нос, дори нямаше толкова секрет, но явно лигавицата беше ужасно подута...Освен инхалациите, много промивки с физиологичен разтвор, майка ми, която е педиатър, ми каза да капя малко ампулка витамин Ц, това помага за свиването на кръвоносните съдчета.
А за болките в корема, случвало ми се е да ме свива корем така жестоко, че да не мога да се изправя, но още преди бременността, тъкмо от чревни проблеми. Но аз съм си с много чувствителна храносмилателна система по принцип и изобщо не ме учудва, че в момента се изостря това състояние.
Поръчах си 4 книги за бременността, само една ми хареса - https://www.book.store.bg/p248883/kakvo-triabva-da-znaem-za-brem … i-razhdaneto.html

# 460
Здравейте, момичета,

Записвам се и аз със термин 21.07. Simple Smile Първа бременност ми е и си търся книги за бременни с всякакви полезни теми, дали бихте споделили ако четете някоя ?
Добре дошла.
Разгледай линковете в първи пост. Има страшно много информация.

# 461
Момичета , някоя от вас ползвала ли е ксилометазолин по време на бременност? Пак съм болна и е някакъв кошмар. Какво ли не си слагах в носа, инхалации правя, ракия слагах, капки всякакви и само с ксилометазолина мога да спя, инак е кошмар.

И аз ги ползвам в момента, не ги сменям с никои други и при другите бременности си ги ползвах без проблем. На децата слагам от същите просто щото другите нямат този бърз ефект и само се мъчиш да дишаш.

# 462
Полздах ги когато лежах в болницата в УНГ отделение, заради синузита началото на декември, когато бях 8г.с.
Бяха ми изписани 3 пъти на ден за 5дни, след което Муконазал плюс 3х1 за още 5дни.
Моят съвет е да отидеш при специалист УНГ за да погледне какво се случва.
Проблемът ми с хрема е от  края на октомври, началото на ноември. Още не знаех, че съм бременна и ползвах какво ли не за синузит, след като разбрах за бременността спрях всякакви капки и лекарства и започнах да мажа с мехлем на Хималая  (абсолютно никакъв ефект) нищо освен болницата и антибиотично лечение не ми помогна. Нямах секрет точно 3 дни, след което отново се появи, но чакам да мине карантината и пак да отида, защото ми омръзна и аз да повръщам по всяко едно време, заради тази задна хрема и този секрет.
Спя с надигната глава за да не ме дави секрета. Адска болка и тежест  в главата, също и храчки имам. Надявам се да не се стигне пак до гной.

# 463
Не съм си правила тест , не знам дали е ковид , но носа ми наистина е бетон. Досега толкова зле не е бил. Ако не е отпушен, почвам да кашлям и ако има много секрет съответно и повръщам..

Извинявам се, обърках се. Смесих двата коментара - този и на helio, и автоматично реших, че е ковид. Докато намерите капките или спрея, които ви помагат, също може да ползвате инхалатор с физиологичен разтвор. Ако имате друго дете, вероятно имате инхалатор. Една от най-често използваните от нас ( за съжаление ), но и доста помагащи покупки.

# 464
Здравей,

аз лежах в болница, заради подобни болки, наистина е ужасно, като те боли, защото няма как да прецениш черва ли са, бъбреци ли, матката ли е. При мен има по-малко и от червата и от контракциите, но контракции не се виждаха, когато ме приеха в болницата, заради неспирни болки. Понеже преди бременността съм имала епизоди на болки от синдром на раздразненото черво, представям си обаче какво става, когато и перисталтиката се забави - и всичко се притиска много повече. Смених пробиотика с по-хубав, и засега да чукна на дърво нещата са доста по-добре. Пия си и магнезия, разбира се. Ако болката е преминала не се шашкай, а ако идеш на лекар за проверка, пак не е страшно. По-добре отколкото да се стресираш излишно, ако болката не е минала.

За ТСХ не се тревожи също, втори триместър до 3 си е съвсем в референтните стойности, макар и не оптимално. Ще го смъкнеш бързо, а и може да е дало еднократно отклонение. Аз началото на януари, така бях откачила заради ТСХ 3,7, което в друга лаборатория на следващия ден излезе 2.

Shu34, преживяла си ужасен стрес, напълно мога да те разбера за паниката, добре че в крайна сметка всичко е било наред!

Десислва, дано и ти вече да си по-добре!

Аз имах един епизод на уплах в събота. Излезли сме на разходка и като ме присви коремът, ама няма мърдане! Усещах как червата ми къркорят и ако не бях бременна щях просто да си помисля, че е стомашно. Обаче пусто болката е точно там, където е и бебето, то нали сега горе-долу и червата са там, как човек напълно да е сигурен...
Прибрахме се едва-едва, викам ще ходим до спешното, ако не мине до половин час. Тук малко tmi диария се оказа, но аз продължавах да си се вкарвам във филма, защото видиш ли от силната болка пак можеш да получиш разстройство, не е нужно да е от разстройване на самите черва... С един компот от боровинки оправих положението, но и сега ми е в главата как ли е бебето след всичко. Не ми се смейте, ама само си търся оправдание да си запазя извънреден час за преглед тази седмица. Единственото, което още ме спира е, че много лошо се научих с чести прегледи и психиката ми съвсем ще рухне, ако си позволявам да се поддавам постоянно на изкушението.

П.П. В събота ми излязоха и резултатите от хормоните, пак съм качила ТСХ 3.1. Аман вече, не знам как става това, бях го свалила преди 45 дни на 1.6. Днес щях да ходя до Начев, но понеже е понеделник, прецених, че ще има много хора, та утре май ще е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт