Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 357
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
И при мен онзи ден беше срамежлива и не пожела да се мръдне, не се потвърди и полът. Следващият път живот и здраве!
Днес направих някои изследвания. Моля най-вече момичетата, които следят съсирването, да се включат дали е нужно да направя консултация с хематолог. Забелязвам, че стойностите са завишени, но референтните май  не са за при бременност. Още един въпрос, не зная дали за този хемоглобин да звъня на АГ, 126 достатъчно ниско ли е, за да поискам допълнително добавки? Изобщо с какъв хемоглобин сте, дами?
Скрит текст:

# 556
  • Замък сред облаците
Бъбълс, на мен с хемоглобин 121 ми изписаха билкова кръв по 20 мл/ден миналата седмица.

За кръвосъсирването иди на хематолог според мен, аз съм доволна от моята хематоложка, др Галя Кондева (има свободен час за вторник даже с направление обаче): https://superdoc.bg/lekar/d-r-galya-kondeva-6332

Ей сега ще ти пусна референтните по триместри за отделните изследвания:
Фибриноген втори триместър : 2.9 - 5.4 g/L http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

aPPT втори триместър : 24.2 - 38.1 seconds http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm

D-dimer втори триместър : 0.14-0.75 mg/L https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25060670/#:~:text=Reference%20in … nical%20decisions.
Ъпдейтнах за д-димер, че видях че не е правилната мерна единица.

По-конкретно смущаващото е, че д-димерът е на горна граница и че това сочи че има повишено разграждане на слепени тромбоцити. Това е важно да изкоментираш, може нищо да не значи, но по-добре да се презастраховаш.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 16:55 от АА

# 557
И при мен онзи ден беше срамежлива и не пожела да се мръдне, не се потвърди и полът. Следващият път живот и здраве!
Днес направих някои изследвания. Моля най-вече момичетата, които следят съсирването, да се включат дали е нужно да направя консултация с хематолог. Забелязвам, че стойностите са завишени, но референтните май  не са за при бременност. Още един въпрос, не зная дали за този хемоглобин да звъня на АГ, 126 достатъчно ниско ли е, за да поискам допълнително добавки? Изобщо с какъв хемоглобин сте, дами?
Скрит текст:

Хемоглобин 124 не е ниско, моята АГ ми каза, че трябва да е малко над 120, но не прекалено много. Моят е 129 и каза, че е супер.
За съсирването - аз правих консултация с хематолог скоро и тя ми каза, че ако няма нещо фрапантно АГ-то ще си решава дали да променя терапията (те работят в една клиника). Питайте АГ-то първо, ако искате, но ако не сте правили консултация с хематолог, е добре да направите. Не гледайте референтните стойности от лабораториите - те не са за бременни,

# 558
  • гр.Пловдив
Това съсирване-за време на съсирване ли говорим и включено ли е в обикновеното, редовно ПКК?
Сетих се, че ми го изследваха за амнио то, но не ми дадоха никакви разяснения.. Но и аз не питах, толкова се бях притеснила, че..

# 559
Моят хемоглобин последно беше 114, но не съм го коментирала, нито с АГ, нито с хематоложката, а и двете знаят и нищо не ми изписаха.
За 14.02 си записах час (най- ранния свободен) при моята АГ, но в частният ѝ кабинет. Болките не спряха цяла карантина. Болки в таза, опашката, гръбнака, в корема ниско долу и по средата, и по в дясно. Снощи едвам си намерих място за да заспя. АГ каза, че иска да ме види от къде са тези болки. Тогава смятам и да я запитам какво правим с хемоглобина и дали с тромбоцитопенията и аз трябва да си пусна изследвания за съсирването или дори за тромбофилия (изобщо нищо не разбирам от медицина и не знам дали тромбоцитопенията сама по себе си не изключва риска от тромбофилия) информацията в нета е недостатъчна за тази тромбоцитопения, а в чуждите сайтове трябва да работя с преводач, който превежда още по- зле и от мен.

ПП: teddynm нямам в нито една ПКК изследване за време на съсирването, предполагам, че и в другите лаборатории се пуска отделно

# 560
Отделно се пуска, защото миналата седмица пусках на сина ми.
Иначе за хемоглобина е хубаво да започнеш да пиеш нещо, че като падне под 110 и трудно се покачва, а тогава вече си е дефицит.

# 561
Моя е 100 и доки каза да наблягам на месото, нищо не ми е изписвал. Моя поначало си е нисък, небременна пак е 100.

# 562
Леле, не ви ли прилошава с толкова нисък хемоглобин, но то сигурно човек си свиква...Моят преди бременността беше 156, за това малко ме притесни 126, а то явно си е нормално.

# 563
Моят беше 120 или 124. АГ то каза, че няма нужда от хапове и че за жени било 110 минимума, но на следващия преглед аз настоях защото приемам и Б12. Той се съгласи да пия по една таблетка на ден ферофолгама.

# 564
  • Замък сред облаците
При мен месец по-рано ми беше 139, тоест за месец бе паднал с почти 20 пункта, затова явно ми изписаха.

# 565
Трябва да се следи и всеки да знае горе-долу с колко стартира. Затова отбелязах че моя поначало е под границите, с анемия съм. Така съм цял живот, наследствено ми е, разбрах го преди няколко години.
30 пункта не са малко при вас и все пак сте в границите.

# 566
  • Замък сред облаците
И аз това заключение си извадих Simple Smile

# 567
Дами знаете ли докога мога да вдигам детето? Корема ми вече расте, а тоя звяр тежи близо 10 кила. Не иска да стои сам в стаята(дере  се от рев) и го мъкна навсякъде. На всичкото отгоре и зъбите го дразнят и е невъзможен.

# 568
Дами знаете ли докога мога да вдигам детето? Корема ми вече расте, а тоя звяр тежи близо 10 кила. Не иска да стои сам в стаята(дере  се от рев) и го мъкна навсякъде. На всичкото отгоре и зъбите го дразнят и е невъзможен.

Докато имаш сили и възможност. Не ходи ли?

И моята приближава 10 кг, но за щастие не иска постоянно на ръце.

# 569

Докато имаш сили и възможност. Не ходи ли?

И моята приближава 10 кг, но за щастие не иска постоянно на ръце.
  На 10 месеца е. Не мисля че скоро ще проходи. 😅  Обикаля си в креватчето, но обича да си лази по земята.  И да иска да се изправи , не може. Паркета е много хлъзгав и го пазя да не забие главата някъде.

Общи условия

Активация на акаунт