Пазарувате ли често от квартални магазинчета и купувате ли български стоки?

• 14 106
  • 191
  •   1
Отговори
# 90
sherilyn, кой е минералния фон дьо тен, радвам се на бг фирми за козметика, макар първо да им проверявам и на тях състава.

пазарувам дреболии от малко магазинче, защото ми е по-лесно, но иначе от ебаг или кварталния маркет точно заради намаленията, колкото и да е жалко.
https://www.facebook.com/mineralengrim
Две сестри са, които са го създали и го движат. От години си взимам продукти от тях, най-вече фдт. Стават за ежедневието, аз за вечерен грим не ги ползвам.

# 91
Има един на Руски паметник. То ще се окаже верига Grinning

да, верига са. от много години купуваме от тях месо, никога не е имало фалове. кори и други неща не са тяхно производство предполагам.
купувам бг козметика, ползвам от години - на алтея.
преди пазарувах много от малки спец. магазини и пазара, но сега нямам време и често отскачам до лидл.

# 92
  • Стара Загора
Да , купувам все по - често български стоки ! Предпочитам кварталнити магазини .

# 93
  • Пловдив
Хляб, плодове и зеленчуци, както вестници и списания, купувам основно от малки квартални бакалии и щандове.
От веригите купувам плодове и зеленчуци само, ако са на някаква промоция или са екзотика и ги няма в квартала.

# 94
  • Пловдив
Не пазарувам често, но вчера ми се наложи да взема 3 кисели млека от кварталния магазин в Пловдив, на бул. България.

Купих си аз млеката, но в бързината не съм погледнала срока на годност. Прибирам се и гледам срок на годност до 25.01.2022 Grinning това си е почти седмица застояване!

Не пазих касова бележка, но повече не смятам да пазарувам от квартални магазинчета. Не че в големите не се случва, но чак пък нещо, с цяла седмица изтекъл срок, не ми се е случвало...

# 95
Правя всичко възможно да не ми се налага да купувам български продукти. В 95% от случаите това са пари хвърлени на вятъра буквално. Не обичам и малки магазини по ред лични, но и обективни причини. Все още мога да си позволя да си купувам каквото искам, но и това се променя към лоша покупателна способност. Но български стоки само в краен случай. То няма и български де. Всички българско и родно е произведено с чужди суровини, материали и технологии. Тази държава няма производство...

# 96
Правя всичко възможно да не ми се налага да купувам български продукти.
Кисело мляко? Прясно мляко? Хляб? Мед? Месо? Яйца? Вносни купуваш, предполагам?
Хайде за плодове и зеленчуци няма да коментирам, има достатъчно вносни боклуци на пазара, макар че аз в трийсетте държави, дето съм била, все още не съм яла нищо подобно на летен градински домат, от който изяждам 100-200 кг годишно тука.

Направо не мога да повярвам как човек сглобява подобен пост Stuck Out Tongue То бива, бива глупости да се пишат, за да се правиш на интересен, ама "вол за мезе не бива", дето казваха в един стар български филм.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 19:58 от Параход

# 97
Кисело мляко? Прясно мляко? Хляб? Мед? Вносни купуваш, предполагам?
Направо не мога да повярвам как човек сглобява подобен пост Stuck Out Tongue

Не знам дали знаеш, но близо 80% от т.нар. млечни продукти с бг произход са направени с румънско мляко и всякакви други химикали. В краен случай.... това е моето мнение и личен избор

# 98
Ами купувай си от останалите 20%, бе пич, нали си имал възможности?
Суровината може да е румънска (не виждам защо това да е проблем, през XXI век навсякъде в ЕС е така), но лактобацил в Румъния - пробвай.

# 99
Кисело мляко? Прясно мляко? Хляб? Мед? Вносни купуваш, предполагам?
Направо не мога да повярвам как човек сглобява подобен пост Stuck Out Tongue

Не знам дали знаеш, но близо 80% от т.нар. млечни продукти с бг произход са направени с румънско мляко и всякакви други химикали. В краен случай.... това е моето мнение и личен избор
Точно в някои малки магазинчета могат да се открият продукти от останалите 20 процента. Някои от качествените продукти, които купувам от малки фермерски магазинчета въобще не се продават в Лидл и Кауфланд.

# 100
Кисело мляко? Прясно мляко? Хляб? Мед? Месо? Яйца? Вносни купуваш, предполагам?
Хайде за плодове и зеленчуци няма да коментирам, има достатъчно вносни боклуци на пазара, макар че аз в трийсетте държави, дето съм била, все още не съм яла нищо подобно на летен градински домат, от който изяждам 100-200 кг годишно тука.

Направо не мога да повярвам как човек сглобява подобен пост Stuck Out Tongue То бива, бива глупости да се пишат, за да се правиш на интересен, ама "вол за мезе не бива", дето казваха в един стар български филм.
.

Чувствам, че имам право на реплика. Когато четеш мнението на някой е добре да го прочетеш  изцяло и обмислиш това, което е неизказано и е между редовете. Аз приемам и уважавам твоето мнение и не смятам, че съм интересен поднасяйки всеизвестната истина. Все пак трябва да призная за бг доматът и ти завиждам, че имаш от къде са го набавиш.

# 101
  • София
Пазарувам почти всеки ден и често го правя именно от по-малки магазинчета, в които последствие си ставаме познати с продавачите. Стоките, които пазарувам са може би 95% строго български. Например, имам си любими мандри с фирмени магазинчета, от които взимам козе сирене и кашкавал, ако няма - овчи или биволски. Също често от тях взимам и кисело козе/биволско мляко.  А актуалните цени на маслото в големите вериги, ме принудиха и масло да купувам от тези малки фирмени магазинчета. В тях откривам прекрасни непознати български лютеници, айвари, шарлан, царски туршии, печена тиква, мед, тахан и тн благини, които знам, че със сигурност са хубави и качествени.
Да не говорим, че понякога специално за по-малките магазинчета някои изби пускат някои вина, които никога не стигат до големите вериги. Например, в такова чудесно квартално магазинче, открих не само прекрасно малиново вино на изба Загрей, но и розе тип малиново вино, пак от същата изба, което е абсурд да се открие в големите вериги.
Въобще, голям фен съм на малките квартални магазинчета, а на българските стоки - още повече.

# 102
  • някъде под слънцето...
Близо до дома ми има поне 3 малки български магазина.
Все по рядко пазарувам от тях.
Съответно цените са поне двойни, в което няма лошо, защото все пак имаш българска стока под ръка.
За съжаление обикновено стоките не са качествени, често с неясен произход и изтекъл срок на годност.
На последък предпочитам румънските и украинските  магазини., където също предлагат български продукти, но поне в срок на годност.
За съжаление във веригите асортимента на български стоки се изчерпва  само с някои неща на Арома ,  Българска роза и Виктория бюти .
Когато съм в България, пазарувам според зависи, но по често от веригите, защото нямам време да обикалям и издирвам добри малки   магазинчета.
Уточнявам, че в този период  пазарувам само хранителни продукти необходими за престоя ми там.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 15:14 от sl

# 103
Ходих до майка ми и видях, че няма сапун , влязох в магазин на съседната улица и купих- беше на цената на два сапуна в промоция от хипермаркет. Оттогава минаха две години и не съм пазарувала в  т.нар.семейни магазинчета - семеен бизнес. Но пък купувам плодове, зеленчуци от квартални павилиони и сергии. Бих купила от възрастни продавачи тип улична търговия - там вече е въпрос да подкрепиш пенсионер, който мръзне и иска да си подсигури прехраната и отоплението.

Допълвам - сапунът струваше 1 лев и бе българският Тео, в същото време в Била вървеше промоция на бг сапуни пак Тео за 35 стотинки бройката, но в случая - бързах и затова. Магазинът не бе точно квартален, защото мястото е  разширен център,  с университет и болници наблизо.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 20:47 от *Камея

# 104
Мда, макар че съм хващала точно такива "нещастни възрастни - производители" в откровена и грозна лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт