ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 44

• 48 566
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Превод на клипчето, което пусна в сторито си Берг.

https://www.instagram.com/p/CdK6cZdDoBB/

Отдавна не съм записвала клипче. Доста ми е натоварено, времето не стига. Сега съм в Турция, трябваше скоро след като заминахме да се върна за работен ангажимент. Ох… как точно да обясня това, което искам да кажа? Сблъсквам се с много странни неща, когато изляза навън с децата. Сигурна съм, че се е случвало и на много други майки. И това, че се приема за нещо нормално, ми  изглежда непонятно.  Липсата на възпитание, на тактичност,  фамилиарниченето, безпардонната дързост да се месиш в живота на другия, да се чувстваш в правото си да коментираш другите, да даваш оценки. Всичко това направо ме влудява. И тъй като тези неща страшно ме ядосват, ще се опитам, говорейки за тях, да си подбирам внимателно думите, защото иначе говоря дълго, звуча доста рязко и непремерено.

Така, приключвам с това и преминавам директно към темата. Знаете, че за да живеем спокойно в едно общество, трябва да има някакви правила, някакви етични норми. Затова влизам в тази тема с презумпцията, че на тях ни учат още от деца. Моля ви, оставете най-сетне на мира майките, жените… Престанете да задавате въпроси за децата им, на които изобщо нямате право. Вече даже не говоря за въпросите от типа кърмиш ли, как ражда, нормално ли, с цезарово сечение ли.

Онзи ден ми се случи следното. Срещам една семейна двойка, познавам ги, разменяме по някоя дума, когато се видим. Лейла спеше в количката. Те си пъхат главите вътре. Казвам им: „В момента спи“. „Не, отвори да я видим, какво толкова?“. Погледнаха я и казват: „О, че странна глава има. Защо е такава продълговата и тясна?“ Отговарям: „Не ви разбрах“. Те: „Ами да, все едно е вадена с форцепс, изглежда странно“.  Знаете, понякога се използва вакуум, за да бъде извадено бебето. Раждането на Лейла беше трудно, почти бяхме стигнали до форцепс, но в крайна сметка не се наложи. Но по принцип до вакуум се прибягва при тежки раждания и да кажеш подобно нещо на една майка!? Що за нахалство? Подхвърлих: „Не разбирам какво искате да кажете“. „Ами тясна и издължена глава има, също като г-н Халит“. А между другото, Лейла, честно ви казвам, е мое миниатюрно копие. Същата боя, с петното на челото и всичко останало…

Приключихме с това, последва кратък разпит. Какво правим в Лондон, под наем ли живеем, купили ли сме си къща. После ми беше обяснено какъв голям късмет имам, че съм женена за  мъж като Халит. „Защото той е много стойностен човек , знаеш го, нали?“ Аз стоя и  слушам като някаква глупачка.  12 години съм женена за него, те ми обясняват какъв е съпругът ми.  „Не знам защо ми го казвате?“, реагирам. „А, не, не, ние и теб сме те гледали. Онзи филм миналата година. Много хубаво играеше. Е, иска и нея да похвалим. Дай да похвалим и Бергюзар“.  Стоя тотално объркана, опитвам се да вмъкна някакви общи приказки. Цялата поза беше от типа „Моята жена много се гордее като ме хвалят. Покажи и ти малко гордост, де! Виж, как хваля мъжа ти“. Потресаващо назидателно, менторско, безпардонно отношение.

Когато изляза навън ми е приятно да разговарям дори и с непознати хора. Няма значение, че съм актриса, че съм известна. Да разменя няколко думи, да споделим няколко мига заедно, кара ме да се чувствам добре. Ние си имаме съвсем нормален живот. Нито аз, нито съпругът ми обикаляме по улиците с мисълта колко сме известни. И това всички го знаят. Но виждам, че добронамереността, топлото, сърдечно отношение, откритостта отваря вратите за  невъзпитаност, фамилиарничене, прекрачване на всякакви граници. За някои хора, не всички се държат така. Никой няма право да коментира какво е детето ти, как живееш, колко получаваш, с кого спиш, какъв човек си. Моля ви, нека най-после  се откажем от всичко това.

Ей с такива неща се сблъсквам. Ако можех да напиша всички изумителни коментари по адрес и на децата, и на нас, всички абсурдни предложения, искания. Всичко това не спира да ме изумява. Спокойствието, с което се подхвърлят реплики за децата, опитите тайно да бъдат снимани, да бъдат докосвани без позволение. Не го правете на никого. Не го правете и на мен, защото търпението ми по отношение на подобно поведение, е много по-малко отпреди. Мисля, че вече всички хора проявяват много по-малко търпение. И никой не е длъжен да търпи такива неща.

Лейла има петно в средата на челото, същото като моето. Вчера една жена ми казва: „О, какво е станало, паднала ли е?“ Аз: „Не, защо?“ „Ами какво е това на челото й?“ „Родилно петно“, казвам. „Хм, ама прилича на момче“. Сега, с каква цел го казва? Комплимент ли е, обида ли е? Ако е обида, защо изобщо го казваш?

Един ден обикалях из летището с дъщерята на Есра, чакахме да се качим на самолета.  Идват две жени и започват: „Ах, колко е сладка, ах, одрала е кожата на баща си". Казвам им:  „Детето не е мое. Ами сега? Какво ще правим?“ Те ме гледат изумени. „А, как така?“ „Не, не е мое, детето е на приятелката ми“. Винаги има коментари на кого приличат децата, но това ми е най-комичният момент. Даже и децата, които не са наши, приличат на съпруга ми. (смее се)

Както и да е, рано сутринта  си излях душата. Може би и други жени се чувстват като мен. Поне да знаят, че не са сами. A може би тези, които се държат по този начин, гледайки видеото ще си кажат „О, не бива да го правя повече, наранявам хората“. Приемете го просто като желание да си поприказваме. Приятен ден пожелавам на всички!

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 16:17 от varna_2

# 646
Много тъжно, толкова нахални и невъзпитани хора има, които минават всякакви граници...
Да си призная , имала съм моменти, когато ми е криво и си казвам" какво толкова ще стане , ако поне веднъж Берг снима и лицето на децата, а не само краче, гръбче или ръчичка"...
А сега си мисля " права е Берг" , защото виждам , че тя си има основание за това...

Варна Blue Heart благодаря за превода Flowers Bouquet

Благодаря на всички за споделеното в темата Flowers Bouquet

Цитат
От майката на Берг
Направила е одеало на балончета за Хан и Лейла. Heart
Златни ръце има!

Много е красиво! Hands Clap

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 17:49 от Lilims

# 647
Никаква милост за нахалниците.

Аз отдавна не вярвам в приказки от типа "По -умният отстъпва; като те ударят, подложи и другата буза".
Няма такова нещо.
Наглите хора трябва да бъдат слагани на място.
Те от добро не разбират.

Аз се вбесих като слушах Берг, пък не знам за нея.
Но се посмях на начина, по който имитира хората, за които разказва.
Много е готина.
Ще бъде супер в някоя комедия. Heart

# 648
Всички сме изпадали в подобни ситуации.
Много е грозно, ужасно е!
А любопитството към популярните личности е  още по-голямо .
Берги е даже прекалено тактична към хора с такова нагло поведение и липса на елементарно възпитание.

# 649
Благодарности за превода, Варна!

Цитат
Много тъжно, толкова нахални и невъзпитани хора има, които минават всякакви граници...
По тези географски ширини ги има  в изобилие, за жалост.

От  Берг Nature Fire

Теменужено-нежна, уютна и споделена майска вечер и спокойна нощ, момичета!! Purple Heart

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 02:49 от HELEN60

# 650
Изключително е права Берг! Никой няма право да наглее по отношение на децата ти и да ги коментира, но неизбежно е това, все пак сме на Балканите, където манталитетът на повечето хора е  безумен!

# 651
Честит Гергьовден!

А в Турция празнуват Хъдърлез.
В нощта на 5-ти срещу 6-ти май се пали огън.
Според традицията, преди да го прескочиш си пожелаваш нещо и то ще се сбъдне.

Берг винаги палят огън на терасата и снощната й снимка по чехли е оттам. Grinning
......................

Берг от тази сутрин:

Снощи си написах желанието,
сложих го до розовия храст.
Казах си: "Сутринта ще го хвърля в морето, после ще поспортувам"
Но не би...

Показва Хан до нея в колата с камиончето в ръце.
Явно не я е оставил да излезе сама. Grinning

https://www.instagram.com/p/CdNYK94j9PN/

Майка й Хюля честити празника и пожелава на всички молитвите им да се сбъднат. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 11:22 от varna_2

# 652
Здравейте, момичета! Yellow Heart

Честит Гергъовден!
Нека Св.Георги бди над вас и вашите семейства, нека ви закриля и води само към добро !
Желая здраве, сила, търпение и мъдрост....
Flowers Four Leaf Clover  Heart
Където има вяра, блести надеждата...прекрасна празнична вечер! Wine Glass

От Берг Hearts

Клипче Joy

https://www.instagram.com/p/CdOSw_yI3Lg/

# 653
Здравейте, момичета!
Профилът ми се бъгна и от доста време не мога да влезна в мамата, но ви четях без да мога да пиша.
Много промени, много нещо.... Бъдещето ни изненада много и то не с добро, за разлика от нашите любимци. Още помня как ни се искаше да имат още една дъщеричка поне, пък те си направиха и синче и дъщеричка. Много хубаво, точно децата осмислят живота, в тях е и бъдещето и надеждата. И като гледам семейство Ергенч са готови на всичко за тях.
За Халит не знам, но на Берг и липсва много Турция. От една страна в Лондон е свободна и защитена от манталитета на сънародниците си, от политиката на турското правителството. Но Лондон си е Лондон....и с преимуществата и спокойствието на уреденото и логично съществуване се намърдва и студенината, и еднообразието. Хората в Турция са нахални и многознайковци, и досаждат и се опитват да си бъркат носовете навсякъде, но и са толкова емоционални и по-голяма част от тях са много сърцати. Както те мъмрят, така и ще направят всичко за теб, ще те подслонят, ще те нахранят. Много страсти горят в Турция.
На Берг това и липсва и докато съжалява в един момент, че е там, в друг момент тъжи много за Турция, такава каквато е.
То на мен ли липсва Турция, та камо ли на семейство Ергенч.

# 654
Mishеl, добре си се завърнала! Радвам се, че си отново сред нас!
Да, Турция е многопластова и в това и е чара, който се е докоснал до тази държава, иска да се връща отново и отново!❤️

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 13:26 от Benichka56

# 655
Желая ви един специален ден... един от онези дни,
които започват с усмивка и завършват със спокойствие...

Здравейте. момичета! Two Hearts

Mishеl,  радвам се, че отново си сред нас! Flowers Tulip
Benichka Flowers Hibiscus

Клипче от Берг

https://www.instagram.com/p/CdQZEPloEWA/

Берг - от днес
Снимките са от  медицински център "Imperial Lexpertise Corporelle"
Heart Eyes

Честит да е Неджaти! Balloon  Champagne Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 16:28 от HELEN60

# 656
Цитат
За Халит не знам, но на Берг и липсва много Турция.

Те пътуват толкова често, че нямат време да се затъжат. Grinning
Наистина са с единия крак в Истанбул, с другия в Лондон.
Каквито и неудобства да изпитват, личният дисконфорт няма да е причина да се върнат.
Биха го направили само ако децата не се чувстват добре.
Но те и по-рано пътуваха много често до Лондон, Али винаги беше с тях, така че е свикнал с града.
Хан и Лейла са толкова малки, че за тях Лондон ще е естествената среда.
Особено след като тръгнат на училище.
Училището формира много от навиците, съзнанието, светогледа...
Тази година ще е нещо като пробна.
Ако продължат и наесен, значи на децата промяната им понася.
Нямам усещането, че им е особено трудно, като изключим пътуванията.

# 657
Здравейте!

Ден на майката - 8 май

Честит празник на Берг -  най- прекрасната майка!

https://z-p42.www.instagram.com/p/CdSH_qIPxk-/

https://www.instagram.com/p/CdSEjIfvxAY/

Майчински ръце - олицетворение на нежността - Виктор Юго

Честит празник и  на мама Хюля!  

# 658
Честит празник на мама Бергюз! Heart

Да бъде здрава!
Да се чувства всеки ден дете със своите три съкровища!
Blue HeartBlue HeartRevolving Hearts

# 659
Честит празник на Бергюзар Ергенч и на всички майки!

Общи условия

Активация на акаунт