Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 326
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Честити бебчета ❤️
Да са ви пухкави и здрави дечицата и да изпълнят домовете ви с любов и щастие ❤️
А на мамите бързо възстановяване🤗

Февруари още не е дошъл а бебенцата почнаха да валят 🥰
Много се вълнувам, нямам търпение вече да идва и моя ред  , имам още 14 дена до термин.Избутах си до финала и аз въпреки всички проблеми😁

Тази тема ще е най вълнуващата от всички до сега, ще я напълним с дати , размери и килограми на бебета🥰

Пожелавам на всички леки раждания 🤗

# 121
  • София
Благодаря ви💗💗💗

Тегаво ми беше раждането, но мина и замина. Бебката е много сладичка, мекичка и с косичка. 😁💗

Пускам един разказ в скрит текст, затова нека всеки да си прецени дали иска да го прочете:

Скрит текст:
  Писах ви, че всичко започна с повръщането и че вчера преди обяд започна изтичане на води. В 13ч мм ме закара до болницата, по път аз естествено бях супер спаружена, щото водите ми текат, а нищо не ме боли и ревах, че искам да ме боли… 🙄
В болницата, първо ми пуснаха тонове. АГ вика: днес ще е, 29ти, хубава дата, нз си кой си бил роден на 29ти…
Провери разкритие - 2 см. Направо бях в шок как оня ден на прегледа имах 1 см, вчера 2.. Без нищо кой знае какво. Казаха ми да си почивам и това е. От 14:00 до 21ч - нищо. Затишие… Даже и болките които имах, изчезнаха -.- . Пак 2 пъти ми пускаха тонове, навестяваха ме често, аз обикалях из стаята и се друсках на топка. С никой не ми се говореше, освен с докторката и сестрите там. Аз изрично бях и помолила мм да не казва на никой, че е започнало изтичане на води, защото само ми оставаше на напрежението да ми се звъни през половин час и да ми олелейкат и цъкат. С него се чувахме отвреме навреме, но не бяха някакви постоянни разговори, както си го представяхме, защото дори и да ме успокояваше, се напрягах. 😃 По едно време майка ми ми звъня, аз я излъгах, че отиваме на пазар и после ще се обадя.
Цял ден напрежение и очакване в болницата... По едно време си представях как стоя 20 години бременна.. 🙄 В 21ч ФААААЙНЪЛИ някакви по-осезаеми болки. Изкефих се И тогава почна моя ад. Имам чувството, че за 2 мин от леки болчици, заминахме на някакви нечовешки. Чак ми се схващаха венците и ми изтръпваше мозъка. Никога никога никога не съм си представяла, че може да е толкова болезнено.
В 22ч мислех, че ще ми кажат че скоро ще дойде момента да напъвам, а то се оказало, че разкритието е едва 4 см. Направо ми се дорева…. то ако на 4 см така боли, какво остава за повече. Едната сестра ме пита дали искам малко окситоцин, защото правя ужасно бавно разкритие, което като за първо нормално раждане изобщо не е рядко срещано явление. И аз поисках. Знаех преди, че това е грешка, обаче в такъв момент, не може човек мн мн да мисли. Викам добре. 😄 Разбира се, ужасна грешка.  Наистина контракциите станаха още по-болезнени, не знам как можеше накъде повече. Беше някаква агония, дори повтарях как вече искам секцио, да ме водят в операционната и се обвинявах как съм яко зле на своя глава да съм искала да си го причиня.
Някъде в 1ч вече разкритието беше пълно. Намерих сили да кажа на АГ: зааащо ме излъга, че ще е на 29ти… 😂 Упойка не слагахме, може би с нея щеше да е по- добре, но изведнъж от 4см ми казаха, че е 8 см и нямаше как. Към 1ч започнах да усещам напъни, ама не напъвах, защото знаех, че за това поне трябва да слушам когато ми кажат. Бях супер уморена, предната нощ не бях спала, после цял ден чакане… Пълен ужас, а конткракциите бяха нечовешки, по-подходяща дума не мога да намеря. Много ми беше тегаво. В 1:15 ми казаха да напъна. Как да дишам, как да издишам, много ми беше трудно, защото наистина когато най мн ти се напъва, те те карат да дишаш… Но ги слушах де, защото знаех, че скоро всичко свършва и ще си имам бебе… На 3тия напън излезна Ади. Изплака си веднага, дадоха ми я, и беше върховно. Със сигурност цял живот сълзите ще са ми на очите като се сетя за този момент. Не може да се опише чувството, велико е…❤
Без упойка ме шиха после и ми беше гадно, но нали…вече като бебето е родено, живо и здраво, всичко се търпи.
Всеки случай секциото преди 5г ми беше по-добре и ако трябва да избирам, бих си избрала секцио, но….това съм си аз. Просто ми беше ужасно тегаво.
❤❤❤ Но вярвам и, че се забравя. Действително иначе възстановяването ми е адски по-бързо. 2 часа след като родих, можех да стана и да си ходя. А сега си щъкам без проблем.
Ако мога да дам съвет- той би бил да не приемате да ви сложат окситоцин, а да чакате естествено да ви стане пълно разкритие, дори и да отнеме повече време. Аз просто вече тотално се бях уморила от чакане и затова се съгласих... 

# 122
Оф Ния, разсмя ме с това "защо ме излъга, че ще е на 29" Grinning иначе браво за търпението, аз щях да съм откачила и емоциите щяха да са на 360 градуса. Blush

# 123
Браво, Ния! Според мен не е било зле. Явно при всеки прага на болката е различна и както казваш можело е с една упойка да е малко по-леко. Но важното е резултата. Сладка и пухкава Адела. Много да ви радва! 😊

# 124
Ния, историята си я написала забавно Simple Smile, въпреки че знам че не ти е било много весело.
И аз бях така с първото раждане, само че при мен така и не се появиха контракции докато не ми пуснаха окситоцина. И даже май бяха попрекалили с дозата, защото по едно време не усещах контракции, а постоянна болка и не знаех кога да напъвам.
Забравя се определено и като си гледаш бебенцето знаеш за какво е било.

# 125
Jinx и Nia, честити бебенца! Да са живи и здрави,а на вас бързо и леко възстановяване.

# 126
Ния, честито бебче и благодаря за разказа. Ти си след секцио? Аз доколкото знам, не слагат упойка, ако имаш вече едно секцио. Нещо казаха ли ти по въпроса?

# 127
  • София
Ния, вчера рефрешвах темата за новини от теб 😂
Честита радост! Да е здрава Адела и да станете едно щастливо, хармонично женско царство ❤

Страхотен разказ! Радвам се, че в крайна сметка  си позитивно настроена, ама то има ли как другояче с такъв финал…. А къде се развива действието? Кой се съгласи на VBAC?

# 128
  • София
Попринцип при VBAC не се препоръчва нито окситоцин, нито епидурална. Но има изключения и ако лекаря прецени, може да даде зелена светлина.  
Аз още миналата седмица се пазарих за епидурална само, казаха ми, че може. Пък то какво стана...
В Щерев родих. Вече на много места в България практикуват такива раждания.. което е чудесно.
Да вметна само, че на мен ми казаха на 8см разкритие, че вече е мн късно за епидурална, а на някои места слагали и на 8, и на 9… Явно всичко е индивидуално.

# 129
Аз съм с болки, нерегулярни. Днес чистих основно, дали може да е от това? Боли ме кръста за секунди и отминава, след известни време пак..
Да пия ли но-шпа се чудя?

# 130
При кой лекар си в Щерев? И аз съм там, но ще видя дали ще раждам там. Политиката им за нормално раждане на всяка цена не ми харесва. И аз съм след секцио.

Попринцип при VBAC не се препоръчва нито окситоцин, нито епидурална. Но има изключения и ако лекаря прецени, може да даде зелена светлина.  
Аз още миналата седмица се пазарих за епидурална само, казаха ми, че може. Пък то какво стана...
В Щерев родих. Вече на много места в България практикуват такива раждания.. което е чудесно.
Да вметна само, че на мен ми казаха на 8см разкритие, че вече е мн късно за епидурална, а на някои места слагали и на 8, и на 9… Явно всичко е индивидуално.

# 131
Ако нещо не ти понася тая болка можеш да пиеш едно но-шпа. Аз цяла бременност не съм пила от твзи хапчета. Даже и с миналата, ако съм пила едно и след това и да ме боли нещо не пиех, че исках да свиквам на някакви дискомфорти и болки, ма то мойто си е малко мазохистко. 😅
И аз почнах да си засичам едни стягания и контракции, ама още са нерегулярни. Свалих си преди седмици едно приложение и с него. Катеря от време на време стълбите, пия от чая с лист на малина и подскачам на топка, ама за сега нищо. Дори и секса не помага. 🤣😅

# 132
Здравейте и от мен. Simple Smile Бебе Виктор се роди естествено раждане днес в 18.30 ч. 3100 кг и 49 см. в Шейново. При нас трудното мина. Желая на всички леко и безпроблемно раждане. ❤️

# 133
Ами, не че не ми понася, но не са регулярни, а са за секунда-две силна болка и спира.. след половин час пак, после след един. Не ми изглежда на раждане, а и утре влизам в деветия. 😀
Сега се чудя дали преди лягане да пия но-шпа, но не знам и как се пие, защото и аз не съм пила. 😀

# 134
Пиеш го, като нормално обезболяващо. Едно хапче мисля, че е достатъчно, даже някъде казваха майки, че можело и 3×2 да се пие най-много, ако бременната има голям дискомфорт и болки, но на мен тези хапчета са ми леки и не ми действаха. Спомням си преди години имах много болезнени менструации и съм се првивала от болки и съм пила от но-шпа, ама пак си ме болеше. Единственото, което ми помагаше тогава беше Аулин на прахче, обаче май ги дават вече с рецепти, пък и са си вредни.

Честито бебенце Виктор! Да е много здрав и щастлив! Да радва много родителите си! 😊💙 Бързо възстановяване и скорошно прибиране вкъщи! 😇😊

Общи условия

Активация на акаунт