Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 559
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Сим - е точно така съм и аз. Ама как така му напипваш главата? 😱 аз глава май не напипвам обаче като започне да шава толкова ниско, си казвам край, тръгна… снощи пак така - легнах и се почна, толкова ниско, че и аз усетих “потичане” и бегом към тоалетната. Това дефакто се получава, защото бебето натиска органите долу и течението се увеличава, но аз скачам, защото няма как да знам дали е това или са води примерно. Иначе снощи и мен ме боля корема ниско долу и то докато лежах в леглото. Опитах се да се понаместя и по едно време мина, но като цяло беше доста дискомфортно.

Моето, по думи на лекаря и сонограф - също върви голямо, но аз съм се родила 3550, а мъжа ми 4кг, така че може и ген да е. Ще видим.

# 226
Ами като натисна малко повече и му намирам главата, тя е една твърда и обла. Понякога ме е страх да натисна, но се престрашавам на моменти, гинеколозите правят същото. Друг път то си я държи толкова нагоре, че тя изпъква малко, не цялата разбира се. Днес я държи толкова надолу до крака ми, че едва си сгъвам крака, за да седна и като пипнеш там си е твърдо, тоест това е главата и то започва да шава. Иначе аз съм се родила в 36 седмица някъде и съм била 3100гр., до колкото помня, а мъжът ми се е родил 1 или 2 седмици преди термин и е бил 3800гр., така че сигурно е ген. Аз обаче сега съм дребна, а той не е.

# 227
Леле, аз гледам да не напипвам, че ме е страх.
Иначе ние и двамата с мъжа ми сме родени преди термин - аз май в 37 г.с., той в 37-38. Макар че то тогава много се е знаело точно кога е термина на жената …
Казаха, че това не е предпоставка нали ама ще видим. Ти сега коя седмица си? Щом е толкова ниско бебето, доктора какво казва, очаква ли се да тръгне раждане скоро?
Аз последния път като бях на консултация, ми казаха, че е малко вероятно да пренося ама кога точно ще тръгне - не могат да кажат.

# 228
36 седмица съм и казват, че едва ли ще си изчака до термина, но все пак нищо не се знае. Слезнало е ниско вече от около месец. Контракции, но подготвителни имам доста, на тоновете всеки път има и удрят 100, така че не са леки, но пък не са болезнени и доктора е казал, че докато не станат, няма да се притесняваме. Всяка вечер имам и болки, както споменах. От около час имам болки в кръста, които са малко по-силни от обикновено и малко ме притесняват в момента, но се надявам да отминат. Последно доктора не беше се притеснил за скорошно раждане, даже викаше за някои неща, че може да видим чак след 2-3 седмици, пък аз съм в постоянно очакване и това ми си стори много оптимистично.
Иначе често контракцията така ми свива матката, че бебето се очертава и пак се вижда горе долу кое къде му е. Абе силни са ми контракциите и некомфортни, бих предпочела да ги нямам, но това не можем да си го изберем.

# 229
Да, разбирам те и при мен е гд така. Бебето е ниско долу, подготвителни контракции и аз имам, вече почти постоянно, но аз съм 38 г.с. При мен зачестиха доста от 35/36 г.с.
Аз така или иначе не искам да преносвам, надявам се да родя около термин или малко преди това ама не след. Доста си ми тежи вече, а и наистина контракциите не са приятни, стягането е почти постоянно, а за днеска вече казах как се чувствам, все едно нося торба с картофи/камъни.

# 230
Честито бебче Даниел! Да е много здрав и благословен! 😊💙

Ади и при мен е така. Днес, като станах имах чувството, че бебето е станало двойно на кила. Такова усещане за тежест. Сякаш за 24ч. е станал много. И корема ми е изпънат доста. Направо имам чувството, че ще се пръсне. От следобяда/привечер почна и да ме стяга доста. Бебчо се мърда много и му виждам движенията и корема ми застава в формата на тялото му понякога. А отдолу направо съм като с мускулна треска и така кофти е и при ходене. А сега , като легна и само рита, сякаш иска да излиза вече- тясно му е! Ама дали ще спука мехура скоро това се чудя! И почнаха едни контракции пак....

# 231
Моничка - все едно описваш нещата при мен. Точно 1:1, буквално за по-малко от 24ч имам чувството, че корема ми стана двоен. Точно сега легнах и казах на мъжа ми “леле страх ме е да си легна” и се почна блъскането. Аз също имам чувството, че ще ми спука мехура ама буквално, знам че няма как, но чувството е много реално. Подготвителните контракции при мен вече са ежедневни и днес цял ден имах чувството, че корема ми е скала. Определено вече бебето няма място, движенията станаха по-редки и тромави.

На теб кога ти е термина? Ти може би някъде с мен се движиш. Дано скоро има резултат и при двете ни. 🙏

# 232
Стигнахме февруари! Не го вярвах, с толкова контракции 😁 Имам планове до четвъртък включително и после ако иска да се ражда бебето. По-добре да си стои, да натрупа още някой грам. Но и да се роди, няма да се притеснявам толкова.
Май само аз нямам против да преносвам. След раждането пак ще разнасям бебето, но ще го омотавам в слинг. И храненето му е лесно още, и памперси не иска, и от колики не се оплаква... Но това с гените не винаги е така. Аз съм преносена, мъжът ми май е преносен, а аз все преди термин раждам.

# 233
Вече сме си в месеца 😀 аз хем искам да раждам, за да си видя детето и да ми олекне, хем не искам, че изведнъж нещо спекох от раждането. Както бях с положителна настройка за раждането изведнъж се обади шубето 😶

# 234
Добре дошъл, февруари Grinning!

Мария, и аз съм се спекла, не за раждането, а за всичко след това, предполагам е нормално. Уж имаме 9 месеца да се подготвим и пак чувствам, че не съм готова психически Joy

Vesibu, избрала ли си слинг? Аз мисля в началото да съм с еластичен, но още не съм взела и избрала. Бях чула, че някои слинготеки дават безплатно за първия месец, някой знае ли повече?

# 235
Аз не харесвам еластични материи и си взех тъкан. Не е много по-сложен за слагане. По-шарени цветове, много са свежи. Единствено трябва да го слагам пред огледало. Имам амбиция да пробвам и мей-тай, става след 1 месец на бебето.
Библиотеките дават еластичен с безплатен наем за деца под 3м, но доставките се поемат. Вълшебен възел мисля имаха и предложение да се наемат еластичен, тъкан и ринг да видиш кой ти е най-удобен за бебето.

# 236
Момичета на косъм тая нощ да тичам към болницата.
Снощи, когато ви писах, тъкмо бях излязла от банята. Беше ми се втвърдил целия корем и си викам я да ида и да се подготвя с един душ, тъкмо малко да се отпусне тоя корем. Да ама от към 1:00 до към 2:30ч. след това си започнаха контракциите, ама си бяха регулярни и с лека болка. Свивания и стяхания, които се усещаха в долната част на корема и обхващаха и кръста. Почнах да си ги засичам с приложението. Бяха по едно време на 3/4мин. Аз реших да почна да си попълвам документите за болницата дето ми ги дадоха онзи ден, когато бях на тонове. После събрах още някои неща към багажа. Обаче след 3:00ч. започнаха да намалят и станаха нарядко. Бяха същите контракции, като тези при първото раждане. Даже и корема ми се заостри. Бебето беше застанало много интересно, като на стартова позиция. Исках да поизчакам и да не бързам, за да съм сигурна, че започва и, че ще имам някакво разкритие до болницата. А ние сме извън София и пътя до там е на 20мин, когато е без задръствания и с малко по-бързо шофиране, иначе може и да отнеме 30-40 мин. В крайна сметка си полегнах към 5 без нещо и нещата утихнаха. Сега бебо пак си ме подритва, но е по-спокоен. Имах преди малки 2 контракции, но не бяха силни, като снощните. Явно е, че и днес ще си почакам да видя какво, ще стане, а тъкмо снощи си мислех, че това е деня! 😅

Ади, термина ми е за 20.02. И преди месеци си мислех, че ще тръгне по-рано. Че може да е към 7,8,9.02. Няква си мисъл от моя страна, ама бебчо, ще си реши тая работа. 😊

# 237
  • Пловдив
Моничка, скоро май ще съобщиш хубавата новина Blush Пък нищо чудно и предчувствието ти за датата да е точно. Hug

# 238
Много ме притеснява един въпрос и не намирам конкретен отговор в уеб бинарите за кърмене . Ще раждам секцио по мед. Причини и ми е много намисъл кърменето и това , че ще сме разделени 24 часа с бебчето. Към мамите, които вече са минали от там , стимулирахте ли гърдите през тези 24 часа по някакъв начин или изчакахте да ви донесат бебето? Не ми се иска да се цедя било то на ръка или с помпа и да хвърлям коластрата , но пък ако не направя нищо да стимулирам млякото през това време ?

# 239
Аз родих първото си дете със секцио. Дадоха ми я след около 20 часа и си засука без проблем. Не съм стимулирала гърдите в реанимация. Но после я държах почти непрекъснато на гърда. Въпреки че през нощта не беше при мен.
Така че само спокойствие, вода и гушкане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт