Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 631
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Нинче - моите зърна също са плоски, така че много ти съчувствам. Аз най-вероятно също ще имам проблем с кърменето. Решила съм да пробвам, ако стане - супер, ако не - няма какво да направя, ще давам АМ.

Момичета, аз съм леко притеснена също. В петък бях на консултация с акушерка и ми пратиха урината за тестване, защото тя каза, че според нея има бактерия. Ами потвърди се, искат да ме слагат на антибиотик. Не знам сега от къде дойде тази бактерия. Отделно, аз съм близо 39г.с. страх ме е да взимам антибиотик толкова късно, макар чв казаха, че е ок.

По-добре сега антибиотик, отколкото да раждаш с бактерия и евентуално да заразиш бебо или да се влошиш. Довери им се. Аз също съм на антибиотик в момента

# 256
Ами казаха, че днеска ще пратят рецептата на джипито и утре да ходя да я взимам. Притеснено ми е доста.

# 257
Ами казаха, че днеска ще пратят рецептата на джипито и утре да ходя да я взимам. Притеснено ми е доста.

Няма страшно! Даже си се запасяваш така, че всичко ще ти е чисто и безопасно за бебо. Те знаят какъв антибиотик е удачен и безопасен.

# 258
Те докато я пратят тая рецепта и почна да ги пия, аз ще родя дето се казва 🤦♀
После пак ще звъня, ще ги натискам да я пратят днес ако могат. Просто се притеснявам дали няма да се отрази на бебето нещо, сигурно преигравам ама аз съм паника малко. Благодаря за окуражението, Лили! 🙏❤

# 259
Ади довери се на лекарите. Аз за цяла бременност нямах проблем с микробиологии и сега излезе кандида, а се боря за нормално раждане и сега 12 дена Беба трябва да кротува, за да се излекува и да се пусне нова микробиология, която искрено се надявам да е чиста. Преди това бях на антибиотик заради ковид, но си повтарях по-добре, че сега стана, с не като трябва да раждам или с новородено е къщи (не че е гаранция), а и бебетата вече са достатъчно развити и дето се казва всеки момент ще излизат, така че не се притеснявай.

# 260
Аз без да разбера съм изкарала ковида, добре че бебчо кротуваше и не тръгна да излиза.. мислех че съм хванала настинка а се оказа че е било ковид, за щастие вече се оправих и сега седя и чакам да се случи чудото. От днеска съм 39 седмица, вчера на тоновете ми казаха че се засичат контракции и че плацентата е почнала да застарява а водите да намаляват... и седим и чакаме и нямам търпение вече BlushHeart

# 261
Нинче и моите зърна са плоски и стана със силиконови, но аз нямам достатъчно кърма и бебето супер много почна да се изнервя и да стои гладно. По същия начин всички ме питат за това кърмене, което ме напрегна супер много все едно ще съм по-лоша майка ако видиш ли не кърмя. Та и с консултант бях и пак не ставаше с тези зърна.
Сега се цедя и давам с шише, като половината хранения са ми с кърма, а другата половина с АМ. Но бебето си спи вече спокойно, сама става на 3 часа да си търси храната и наддава добре. Така че не се впрягай на хората, потърси консултант, който да ти помогне и просто виж най-доброто което ще проработи за теб и за бебчето. Simple Smile

# 262
И моите зърна са плоски, но нещата с големите деца станаха. Не е изгубена кауза. При баткото беше проблем засукването, няколко месеца беше със силиконови зърна.
При мен помагаше да давам мляко още преди да се разбуди добре детето, на първо примрънкване. Така имат повече търпение да пробват. Също да хвана гърдата като "сандвич" с 2 пръста, успоредно на устата на бебето, и да провлача от носа надолу. 1-2 пъти мазах с ланолин и въпреки, че е без отмиване, баткото засукваше много трудно, защото е мазно и му се изплъзваше. Последно - при много напрегнати гърди, зърната допълнително се опъват и засукването е още по-трудно. Помагаше ми "омекотяване с обратен натиск".
Подкрепям да се свържеш с консултант. Най-добре наживо, с едно показване може би ще помогне повече, отколкото всички постове тук. Или онлайн консултация с някой от известните консултанти, аз пък съм фен на Хедра 😁
За повече кърма - трябва да изцеждаш редовно, поне 8 пъти на ден, ако можеш повече. Поне 1 изцеждане нощем. По-добре 8 пъти за 10 мин, отколкото 2 пъти по час. Изцеждай и след като бебето суче, и после може да дадеш изцеденото вместо АМ.
Може да пробваш power pumping, казват, че понякога помага.
Пий много течности, може да пробваш лактогонен чай. Ако си сигурна, че нямаш проблеми с щитовидната жлеза, може да пробваш сминдух на капсули. Но ако имаш проблеми, може да има обратен ефект. Орехи, накиснати бадеми, сварено жито също казват, че помагат. И много спокойствие, колкото си по-спокойна, толкова по-добре се получават нещата. И да има добавка, целта ти сега е да не стане по-зле. А ако стабилизираш на "суче, после дохранвам", може би ще можеш постепенно да махнеш добавката.
Във всеки случай няма място за паника. Ако не стане с кърмене, децата порастват и на АМ. И на 2-3г на площадките не мога да разпозная кое дете е кърмено и кое не.

# 263
Здравейте, и аз да се похваля. Моя юнак дочака февруари. Днес се роди моят прекрасен син Мартин! 4230г и 54см. Чакам да го нагушкам и като имам свободно време ще напиша и аз по-подробно как мина раждането.

# 264
Еха, какъв голям младеж!
Да е жив и здрав! Heart
Чакам разказа с нетърпение!

Почти всички тук сте по-напред в седмиците от мен и затова, моля ви, кажете ми усещат ли се по-слабо и глухо движенията? В 36 г.с. съм и усещам по-рядко от преди и то слаби побутвания.
Преди седмица бях на доплер и всичко е наред с плацента, води, кръвоток.

# 265
  • Пловдив
Петя, Честит Мартин! Да е жив и здрав! Blue Heart
Чакам разказа ти с нетърпение. Blush

# 266
Честит да е Мартин  един наистина голям мъж! Бързо възстановяване Петя! Blue Heart нека е лаком и поспалив бебо!

# 267
Да е честит Мартин! Blue HeartFlowers Four Leaf Clover Много здрав, послушен и щастлив! Леко и бързо  възстановяване, Петя! Blush

MG1722 , аз съм в 37+5 и към 36та може би точно заради това, че бях чела, че вече нямат много място бебоците, като че ли не я усещах толкова, но откакто влязох в 37ма си е както преди. Според мен си е абсолютно на моменти, понякога е много активна, друг път почти не я усещам през деня. Нагласата и самонвиването играят голяма роля...Simple Smile

# 268
Честито, Петя! Жив и здрав да е юнака. Бързо възстановяване.

# 269
Честит да ти е Петя, здрав и щастлив! Много хубаво име. 💙 На теб бързо възстановяване и чакаме разказ 😊

Общи условия

Активация на акаунт