Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 580
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Ядосах се. Говорих с акушерка, обясних й какво що. Не са съгласни да ме приемат след датата. Чак като съм стигнела 41+6 - тогава, освен ако доктор не инструктирал друго. Бе тия луди ли са?!
Запазих час с ОБ за тази седмица, ще видим той какво ще каже, ако трябва ще ревна там, сериозно. Как ще ме държат още 2 седмици. Аз ще се побъркам.

# 511
Днес пожелавам успех на Гебура и утре да се похвали с бебенце и да разкаже! Simple Smile
Много ти благодаря, Sim Heart! Да ти кажа, като започнаха да излизат всички детайли покрай секциото, съм супер щастлива, че сме избрали нашия доктор. Давам примери- секциото ми е днес в 20 часа, той ме вика в 18:30 , няма да вися 24 часа по-рано, което е безмислено. Също така няма да има клизма, която по принцип не се прави в западните държави. Сигурна съм, че и всичко останало ще е ок, ще споделям после Simple Smile
А аз снощи бях на запис в Шейново и си мислех дали няма да те видя да чакаш за прием имайки в предвид ,че секциото ти е за днес.
Това наистина е по-добрия вариант.
Хайде ще чакаме да пишеш.
Успех!

# 512
  • Пловдив
Успех, Gebura, чакаме после хубавата новина! Heart

Adriana11, дано бебчето да реши само да тръгне в най-скоро време. Това 41+6 ми се вижда супер далече Confused

# 513
Честито на родилите момичета! Да са здрави рожбите и щастливи семействата ви! Малко липсвам в темата с двете бебета вкъщи. Зор си е, да ви кажа. Но пращам обич и добри мисли на всички и се надявам да има къде да поддържаме връзка извън бременната тема! Ще следя Simple Smile

# 514
Честито за всички нови бебоци, да са здрави и да растат спокойни и усмихнати!

По принцип раждане се очаква между 37 и 42 седмица. Не знам защо тук толкова ни плашат, че след 40 седмица вече се преносва и е опасно.. Ако всичко е наред и бебето се чувства добре, не е проблем да се изчака още малко, все пак и изчислението на термина не е особено точна наука. На една приятелка така й предизвикаха раждане на термин и за малко да се стигне до секцио, явно бебето просто не е било готово да излиза още, а беше около 2800, не е като да е било голямо, та затова да е минало трудно. Мен като че ли повече ме е страх от този развой и се чудя дали в такъв случай не е по-добре направо да се планира секцио, понеже доколкото си опознах лекаря, най-вероятно и той няма да иска да чакаме след термин.

# 515
Честито на родилите момичета! Да са здрави рожбите и щастливи семействата ви! Малко липсвам в темата с двете бебета вкъщи. Зор си е, да ви кажа. Но пращам обич и добри мисли на всички и се надявам да има къде да поддържаме връзка извън бременната тема! Ще следя Simple Smile

Привет Тео, направихме друга темичка за вече родилите мами - https://www.bg-mamma.com/?topic=1409587

Когато имаш време, ще се радвам да споделяш как се гледат блзинаци. Трупаш опит х2, така или иначе Simple Smile

# 516
Ами няма, това е положението. Против са да се месят ако няма медицинска причина. Ако показателите са ок, те оставят колкото е необходимо. Ще видя тази седмица и лекаря какво ще каже.

# 517
Момичета, аз от сутринта съм постоянно с някакви ужасни контракции. Понякога са силни и на по-често 4-5мин. Понякога са по-слаби или на 10-15мин. Има си болка. Някои са по-болезнени и ме сковават. Почнах да аи мисля дали няма да се случи вече нещо до 24часа. След 2 часа съм на тонове и казах и на докторката, че имам днес доста контракции. Тя, ще ме очаква задължително и иска и да ме провери. Явно пак, ще гледа разкритието. Даже мисля за всеки случай да си сложа багажа в колата, че ако нещо има и каже да оставам да не се връщаме толкова километри.

Gebura стискаме палци и да се похвалиш с пухкаво бебче после!

Ади дано започне процеса и при теб и да реши от самосебе си да се появи бебчето! Разбирам те перфектно и при мен е едно превлачване на нещата, че и аз малко се отчайвам на моменти! Дано скоро бебчетата ни зарадват всички и да не се налага да пренасяме!
До колкото знам бащинството е 15 календарни дни и започва от деня на изписването на бебето, като майката трябва да вземе някаква бележка от болницата. Обикновенно, когато получаваш документите преди изписване, те си питат дали бащата, ще излиза в бащинство и тогава ти дават тази бележка и след това бащата я носи на счетоводството в работата. Само това знам. А за тази декларация за припознаване не знаех, че и от нея трябва да има копие, за да занесе. Иначе акта за раждане излиза след 2 седмици някъде и чак тогава може да се направи копие и да се занесе в службата.

# 518
Стискаме палци да излезе бебчето, Моничка! И аз имам такива контракции, но все минават и за сега нищо. И на тоновете се отчитат, но никой за никъде не бърза и за сега са ме оставили и мен да ги търпя и да си чакам някакво естествено развитие.

# 519
Момичета, според мен не се стряскайте толкова ако минете термин.Тук е напълно нормално, чакат 10 дена след термин и никой ама никой не се намесва да предизвиква раждане преди това.Незнам защо в Бг едва ли не минеш датата и айде бързо секцио.Няма причина и основание чак толкова да се бърза , ако всичко протича нормално.Не забравяйте че термина не винаги се изчислява точно и е една приблизителна дата и даже не мисля че е повод за радост че си родил много по-рано от термин.Моя Аг тук ми обясни че 70% от бременните при първа бременност пренасят, просто нещата се следят, но се чака 10 дни, даже мойта приятелка в Англия я чакаха 13 дена...така е според мен без стрес, мисля че даже спокойствието ще помогне повече, защото при стрес и постоянно мислене се задейства нещо като механизъм на задържането понеже се стягаш още повече, това ми обясниха и при преносване и при самото раждане.💙

# 520
Парадайс съгласна съм, въпреки че тези които бързат ги разбирам вече много тежи, дискомфорта е голям, но в крайна сметка не остана момичета. Ще се стискат още малко зъби.
Аз специално за себе си съм забелязала като искам нещо да стане и само за него мисля толкова бавно става, така че отпуснете се още малко, няма неродено бебе.

# 521
Парадайс - аз съм в Англия. И тук е точно така. Ако бременността не се води рискова, те оставят да преносиш поне до 42г.с. За тях този интервал е напълно нормален, нали оак казвам, ако няма медицинска причина. Моят термин е точен, аз това поне го знам, но от друга страна, това е просто ориентировъчна дата. Аз сутринта се поядосах, защото мислех, че нямат право да ми откажат индукция след като мина 40г.с, защото все пак съм стигнала пълен термин, но явно не е точно така. Казаха че могат да ме приемат само ако лекар прецени и препоръча, въз основа на риск, но ако лекаря каже, че няма причина за притеснение, ще ме оставят до 42г.с. Много далече ми се вижда, но явно има неща, в които човек не трябва да се меси. Бебето си знае кога и как да се появи.
Просто се надявам да реши да си тръгне само скоро и да не се стресирам допълнително.

# 522
Да, знам че е напрегнато вече и физически и психически, аз съм в 38 г.с и нямам никакви индикации и контракции.Живея в Испания и тук се чака 10 дни след термин, абсолютно никой не предприема нищо преди това , пак казвам ако всичко се развива нормално.Моя приятелка която е бременна в момента преносва с 3 дена, казаха ѝ че ще чакат 10 дена, даже са ѝ дали час за преглед след 5 дни, никой за нищо не се стресира, наблюдават се нещата, но не е нещо нетипично.Даже много често се случва, по-нетипично е за тук да настъпи раждане в 35-37 седмица. А в мн.европейски страни се чака минимум 10 дни, поне знам за Англия, Франция, Испания и няколко други.За скцио да не говорим, че правят в краен случай, процента на секцио е минимален и е свързан с проблем или обърнато бебе.Никой лекар няма да препоръча секцио за 80% от причините които се изтъкват в Бг.Такова нещо като малък таз, голямо бебе и тн няма.
Adriana, а специално в Англия са още по-стриктни и чакат натурално, мойта най-добра приятелка живее там и там роди и преноси, даже до последно си чакаха всичко да протече нормално.

# 523
Така е, наистина. Секциото е само в краен случай, не го насърчават по принцип, освен ако няма причина, разбира се. Но ако жената поиска, нямат право да откажат, друг е въпроса, че не го промотират толкова.
Аз имам няколко познати, които се чувстваха по-сигурни със секцио и си поискаха. Други пък с индукции ама да, както казваш и при вас, чакат си да си мине времето ако нещата протичат ок.

# 524
С първата бременност термина ми беше 12.11 , премина датата и на 15.11 сутринта бях на преглед при АГ.Нямаше индикации за раждане.Каза ми на 16.11 в 8ч с багажа в болницата за да съм под тяхно наблюдение.Прибрах се ,всичко Ок без грам болки и т.н. През нощта срещу 16ти в 2ч ставах до тоалетна и на връщане директно силна болезнена контракция. В 8:45 бях родила вече 4кг бебе с 3 напъна,само 2 външни шева.
Човечето само си реши кога да излезе 🤷‍♀️

Адриана, дано се задейства процеса ей така от раз ❤ и да се похвалиш с леко раждане!🍀

Моничка, стискам палци и на теб също съвсем скоро да си гушкаш бебето.❤

Гебура, сигурна съм ,всички тук довечера в 20ч в мислите си ще сме с теб !Ще ти изпращате много положителна енергия и ще чакаме хубавите новини !😘🥰❤

Общи условия

Активация на акаунт