Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 584
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Радвам се, че има желаещи Simple Smile Ще оформя една темичка и може плавно плавно там да влизат вече родилите мами да си обменят опит Simple Smile

Много добра идея! Ще е много полезна, особено за мен като за първо бебче.

Вече нямам търпение да излиза, а термина ми е за края на месеца… успех на всички мами, очакващи все още бебчетата си! Леко раждане Simple Smile)

# 496
Ето темичката за всички, вече родили - https://www.bg-mamma.com/?topic=1409587

Дооформям я тука, че нещо не излиза, както докато я редактирам, но вярвам във всеки случай ще е полезна за обмяна на опит Simple Smile

# 497
Искам да попитам тези 14 дни отпуск за таткото от кога започват- от деня на раждането или от деня на изписването?

# 498
Desi1994, благодаря за милите думи. Дано скоро всички,които чакаме своите бебчета ги посрещнем и то по възможно най-хубавият начин.
Adriana11, mimchence7o дано има развитие при вас. При мен след като уикенда се разхождах, скачах на топка,ядох ананаси и какво ли не друго единственото което се случи бе,че започна да ми пада тапата в събота. Днес бях на тонове.Те са супер ,но за съжаление нямам и една контракция. Вече наистина съм много изнервена ,а и постоянните проверки от приятели и роднини дали не съм родила не ми помагат особено 😄. Утре съм на преглед и ще решим какво ще предприемем. А дано беба е на моя страна и реши да излиза следващите 24ч.

tartaleta123,kalina@ честити рожби! Да са здрави и да носят само щастие в домовете ви!

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 13:01 от KaterinaGeorgievaa

# 499
От деня на изписване са дните, от болницата трябва да се издаде някакъв документ за бащата, обаче нямам спомен какво точно беше.

# 500
Катерина, и при мен е така всеки ден има по 3-4 проверки дали не съм родила Joy на мен днеска ми изписаха CAULOPHYLLUM THALICTROIDES 15 ще го пия 3 пъти по 4 и се надявам да се раздвижат нещата че никак не искам да е секцио или да се предизвиква Confused

# 501
Здравейте, преди 2 часа бях на преглед. Гледаха ме за разкритие и нямах, обаче след като се прибрах имах кафеникаво червено зацапване. И при следващото пишкане имах бая розово с много малко слуз. Възможно ли е да е тапата тъй като не е безцветно а си е направо розово червено.

# 502
Катерина - точно влизах да се оплаквам от същото. Вече ми писва да ме питат постоянно “какво стана, кога? Роди ли?” Ай сиктир 😀 аз и без това съм си изнервена.
И при мен никакви признаци, стискайте ми палци, днес ще говоря с болницата дали ще се съгласят да ме приемат за индукция в края на седмицата 🙏 тръпки ме побиват, но няма как, страх ме е да пренося много.

Десислава - според мен това ти е тапата да, особено ако е слузесто, но не значи, че след падането й ще тръгне раждане.

# 503
За ползването на отпуска, бащата следва да подаде писмено заявление до работодателя си, към което да приложи:

документ за сключен граждански брак или декларация от майката и бащата, че детето е припознато от него, и че живеят в едно домакинство;
документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето.

# 504
mimchence7o, Adriana11 стискам ви палци момичета! Дано скоро това чакане приключи,бебетата да са си при нас и да имаме други тревоги в ежедневието си.
А това с ежедневната проверка е ужасно и не го очаквах от жени,които са родили и знаят какво е. Но и те ме проверявят 😃.

# 505
И мен ме мъчат контракциите, така че и аз чакам с нетърпение. Дано да е скоро при нас желаещите да е така.
Днес пожелавам успех на Гебура и утре да се похвали с бебенце и да разкаже! Simple Smile

# 506
Момичета,честито на новите мами!
Да са ви много здрави и щастливи дечицата!
Аз официално вече пренасям.
Нямам признаци  за раждане. Ходя през ден на запис на тонове.
Ако бебчо не се появи до  утре когато е следващия ми преглед,сигурно ще обсъдим как ще процедираме.
Иначе си е активен ,аз това и искам де ,да знам че е добре. Вчера на записа такива вълни правеше в корема ми,стойностите стигаха до 175.
А аз не мога да мина почти ден без шоколад и ме гризе съвестта.

# 507
Явно февруарските бебчета ще излязат доста инатливи, на никое не му се излиза и доста станахме да преносваме вече хаха Joy

# 508
Момичета, защо още преди термин се притеснявате толкова да се роди. Аз например родих точно на термин, тези които имат време още нека са спокойни, то даже и аз до самото раждане не мога да кажа, че усещах контракции и т.н., всичко стана от раз. А може и да сте били с късна овулация и така. Ако ви е минал термина даже и няколко дни след , не мисля че ще има някакъв проблем. А тове че ви тежи и е тегаво и нямате търпение да излиза ви разбирам напълно. Аз до последно като че ли не се чувствах готова да раждам все си виках има време нека си седи още малко но се случи 😂

# 509
Днес пожелавам успех на Гебура и утре да се похвали с бебенце и да разкаже! Simple Smile
Много ти благодаря, Sim Heart! Да ти кажа, като започнаха да излизат всички детайли покрай секциото, съм супер щастлива, че сме избрали нашия доктор. Давам примери- секциото ми е днес в 20 часа, той ме вика в 18:30 , няма да вися 24 часа по-рано, което е безмислено. Също така няма да има клизма, която по принцип не се прави в западните държави. Сигурна съм, че и всичко останало ще е ок, ще споделям после Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт