Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 585
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Моничка,успех!Всичко да мине бързо и лесно ❤

# 541
Успех, Мони! Пожелавам ти леко и бързо раждане и ще чакаме утре да ни се похвалиш и да разкажеш как е минало!

# 542
Леко раждане Моничка! С теб сме Heart

# 543
Леко раждане, Моничка.🍀

# 544
Лека раждане Моничка!
Дано всичко е така както на теб ти се иска! 💝

# 545
  • София
Мони, дано да се е появило вече бебенцето! Чакаме новини ❤😍

Гебура, стиснати палци!!! ❤

# 546
Включвам се и аз от родилното на Майчин дом. Почнаха да ме мъчат контракциите към 20 часа а към 00 вече бяха на 5-6 минутки и не се търпяха и айде багажчето и ето ме сега тука. Бебка си е чакала точно датата 08.02.2022. Приеха ме и ме сложиха да следят тоновете и сега чакаме, надявам се всичко да приключи бързо и успешно Heart

# 547
Моничка, Мимченце, успех и леко раждане! 🌺

# 548
Дами, и моята дъщеричка се роди вчера в 22:50 Heart. Със сигурност секциото е ярко преживяване, с всичките му плюсове и минуси. То и самото раждане, като я видях се чудех това моето дете ли е, нямам търпение днес да ми я оставят за постоянно да се опознаем.

Съвети към момичетата, на които им предстои- започнах да се раздвижвам веднага след секциото, каквото мога- в началото  беше само коляното, в една посока, после малко повече и т.н. Точно 3 часа след излизане от операционната успях да седна в леглото си, а 4 часа по-късно успях да стана. Пиша го , защото персоналът нищо не ме посъветва за раздвижване, а според мен е важно да се раздвижим по-бързо .

Също така си вземете силиконови зърна, аз не исках да взимам за всеки случай и тази сутрин ще трябва да пращам някой по спешност да ми носи, че бебка не успя да засуче и според акушерката е заради зърната. Препоръчаха ми на Чико.

Багажа - аз си донесох от малките куфари, които се побират в отделението за ръчен багаж на авиолиниите, и сакче с нещата за реанимацията.  Да, но куфарът беше пълен и когато ме приеха ме накараха да съблека всички дрехи от себе си и заедно с палтото и обувките да ги вкарам в сака. Успях, но ако раждах утре бих взела куфар , в които да има място да ги вкарам вътре.

Ако имате сертификат за ваксинация и ще раждате в Шейново си го разпечатайте предварително, че дамата в спешния кабинет много мрънка. На мен ми улесни живота да имам предварително попълнени документи .

Ако ще раждате за първи път секцио имайте предвид, че слагат нещо, от което ти става доста студено по време на операцията, да не се учудите като мен. Иначе самата процедура не е страшна, намерете за какво да говорите с персонала да минава по-бързо  времето. Аз попаднах на анестезиолог с черно чувство за хумор, та доста се побъзикахме. Махнете си пръстените, ще ви се карат за тях. Гел лак няма проблем, но си намалете ноктите, че и за това мрънкат.  Със сигурност имайте на удобно чехли (карат ви да ги обуете веднага щом ви приемат), ластик за коса (в майчин дом май правят на  секцио без да си с вързана коса, тук отказаха) и малко шише минерална вода.

Ако с нещо мога да съм полезна за информация, казвайте:)

Моничка, мимченце, успех!

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 05:37 от Gebura

# 549
Успех, момичета.Heart
И аз тази нощ имах доста болезнени контракции, но засега са на 15 мин. Ще следя да видим ще зачестят ли.

# 550
  • Пловдив
Мимченце, успех и леко раждане! Blush

Гебура, честита принцеса! Да е здрава и щастлива, а на теб бързо възстановяване! Heart

# 551
Момичета ето, че се роди се моя втори син на 07.02.22г. 3400гр., 50см. Разликата с другото дете е само 10гр. Първото е 3410гр. и 50см. 😀

Раждането мина сякаш бързо, естествено раждане, но не успяхме да стигнем до желаната упойка. Уж отидох за тоновете, а то имах и някакви контракции по-болезнени. Прегледа разкритие и каза, че вече си е тръгнало бебето към раждане. Че била доста изгладена и мека шийката и че съм на 5,5-6 см. Каза, че ще ме приемат понеже знае, че живея далеч да не вземе да родя по пътя. 😅 След което ми взеха документите и ме приеха 20:50ч. Направиха клизмата и към 22 без нещо бях горе в родилна. Чакаха ме без системи само ми следяха тоновете и на бебо. После по някое време ходих на тоалетната чиния, че даже ми се беше и допишкало. Аз си поседях малко така в различни прави пози, че да си помогна със слизането на бебето. И така после станаха по-бетърпими и силни контракции. Леко се, чувствам, като излъгана за епидуралната, но много бързо се стекоха нещата и докторката ми каза, че вече нямало за кога да я слага, че бебчо излиза, понеже усещах напъните. Имам си един шев, който направиха, за да ми помогнат за излизането на главичката, но това дори не усетих, сякаш вече бях изтръпнала. Е поне преди шиенето ми сложиха упойка, че да си спестя тая болчица. Иначе, като си видиш бебчето се забравя всичко и си казваш, че си е струвало всяко нещо, което си изтърпял.
    Аз съм си с нисък праг на болката, но не знам, как я преодолях. Но с 3-4напъна се случи чудото. Съвета ми е за тези дето искат нормално да си настояват за епидурална анестезия, ако преценят, че не могат да търпят много, както бях аз. Това раждане имах чувството, че ми е сякаш първо, точно поради тая причина, че си изпитах всичко.
    Иначе този път поне плацентата си излезна с всички ципи и не се налагаше кюретаж. А да и след, като родих ми го подадоха и сложиха за малко на корема да си го видя и израдвам. Много приятно чувство и незабравимо! 💙❤ Иначе бебчо си е добре и си ме чака! 🥰❤
    Сега съм горе на етажа 12 и си починах малко. Поспах 2 часа. И след малко, ще ходя да си го взема от детския бокс, че да видим дали, ще тръгне кърменето. 🥰

На всички мами им пожелавам така бързо и безпроблемно раждане! И скоро всички да сме с пухкавите бебчета!

Гебура, честита дъщеричка! Да е здрава и благословена! ❤🥰
Мименце, честита дъщеричка и на теб! Да е здрава и спокойна! Аз също съм сега в МД на 12ет. Ще се радвам, ако се засечем, ако си на този етаж. 😊❤

# 552
Честити бебчета! Да са ви здрави и благословени!!
Много благодаря и за споделеното инфо за МЦ Simple Smile) Бързо възстановяване момичета!

# 553
Гебура, Моничка честити слънчица. Да са здрави, щастливи и да ви радват много. На вас бързо възстановяване ❤️
Чакаме да честитим още едно бебе днес, стискам палци всичко да е минало безпроблемно при мименцето.

# 554
Честити да са бебчетата! ❤️💙

Гебура, за Шейново може ли като имаш време да споделиш впечатления. В каква стая си, какви са условията, отношението? В голяма дилвма съм къде да раждам.

Общи условия

Активация на акаунт