Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 719
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Само да кажа, че аз така на следващия ден родих. 😀 Бързах да ти отговоря, че като изчета останалите неща ще те забравя и затова може и дя си родила вече знам ли. И аз бях направила основно чистене и имах болки мислех си ч е от умора но били контракции и на следващия ден точно на термин ми се роди бебето. Преди цях чувала че майките инстинктивно почвали да чистят марко преди да се роди бебето, та има нещо вярно в това.

Аз съм с болки, нерегулярни. Днес чистих основно, дали може да е от това? Боли ме кръста за секунди и отминава, след известни време пак..
Да пия ли но-шпа се чудя?

# 286
Аз пък момичета никога не съм усещала бебо много да рита както описвате.Особено сега влезнах в 37г.с и някой път такова затишие с часове, после подритне само на едно място, пърхане, треперене но чак да ме удря и да ме боли никога не е било.Но всичко си е съвсем наред с бебо, даже на прегледите си рита и движи, но аз не усещам.Според си заиси как е застанал, обем на водите, анатомия, знам ли.Но никога не съм го усещала супер много, но не се и притеснявам и да се шашкам, при всеки е различно според мен.Не се и връзвам на тези отброявания на всеки час, аз ако броя всеки ден тр да тичам в спешното от стрес...😂💙

Аз съм по същият начин като теб. В началото се стрясках, защото имаше дни в които не го усещах изобщо, после към 33та седмица го усещах доста, а сега пак го усещам по няколко пъти на ден. Не отброявам, защото на пледният ми преглед акушерката каза, че това е много старомоден начин с отброяването използван по времето, когато ехографи е нямало. Няма как бебето да рита и да се движи постоянно, както и не всяко движение е осезаемо.

# 287
Благодаря ви за успокоението, момичета. Никога не съм била на максимата всичко да е на всяка цена. Аз искам да и давам кърма, без значение как, е ако си суче ще е доста по лесно, но наистина нервите и настроението са ми критично зле дали заради хормони или заради това, че трябва да живеем със свекърите още известно време, абе тегаво е, но се надявам да се оправят нещата.
Хормоните след раждане са забавно нещо. Помня как на посещението след раждането личната лекарка ме пита на колко години съм. И аз се разплаках, защото не помнех. Горката жена, дотогава не се бяхме виждали, сигурно си е помислила, че е обречена следващите 18 години да търпи напълно луда майка.
Сега както няма посещения съвсем ме е страх емоционално как ще съм. Надявам се да не съм сама в стая.

# 288
Аз съм с води на долната граница и може би заради това, обаче яка ритници отнасям. Боли! Болят ме и ребрата от натискане.
С първата ми бременност, тапата ми падна 2 седмици преди термина, след преглед за разкритие. Както съм споменавала, преносих.
Аз така се бях спекла като ме приемаха за предизвикване на раждането. Казах си старата фамилия и трябваше да пишат отново част от документите. После не успях да кажа къде работя... А се налага да пиша името на фирмата почти всеки работен ден. Понякога се е случвало и по 10 пъти да го пиша на ден. Обаче от стрес направо забравих.
Първите консултации на бебето взимах задължително някой с мен. Не за друго, а защото не помних какво казва докторката Grinning Единия път я помолих да ми напиши на лист, сигурно ме е помислила за побъркана. След третия месец влязох пак кондиция и нямах проблеми с паметта. Може би от хормони, недоспиване, стрес, паднал хемоглобин.

# 289
Само да кажа, че аз така на следващия ден родих. 😀 Бързах да ти отговоря, че като изчета останалите неща ще те забравя и затова може и дя си родила вече знам ли. И аз бях направила основно чистене и имах болки мислех си ч е от умора но били контракции и на следващия ден точно на термин ми се роди бебето. Преди цях чувала че майките инстинктивно почвали да чистят марко преди да се роди бебето, та има нещо вярно в това.

Аз съм с болки, нерегулярни. Днес чистих основно, дали може да е от това? Боли ме кръста за секунди и отминава, след известни време пак..
Да пия ли но-шпа се чудя?
Ами, поне си изчистих и се роди 😀😀 от няколко дни нещо все ме "ръчкаше", че трябва да изчистя, та.. изчистих и родих 😀

# 290
На мен ми е любопитно тези, които пишете, че ви преглеждат акушерки, къде се случва това? Знам, че в чужбина така действат и вече, ако има съмнение за проблем, се ходи при лекар, но за тук не съм чувала, освен двете акушерски практики, които са популярни в София. Или става въпрос за акушерките, които работят с проследяващия ви АГ?

# 291
На мен ми е любопитно тези, които пишете, че ви преглеждат акушерки, къде се случва това? Знам, че в чужбина така действат и вече, ако има съмнение за проблем, се ходи при лекар, но за тук не съм чувала, освен двете акушерски практики, които са популярни в София. Или става въпрос за акушерките, които работят с проследяващия ви АГ?

Ами на мен ме преглежда акушерка, но съм в Англия. За цялата бременност от държавната болница съм имала само два ехографа т.е. фетални морфологии в 12та и 20та седмица., всички други прегледи са ми водени от акушерка. Иначе паралелно с това съм ходила на допълнителни 5 ехографа в частна клиника, защото в началото всяко нещо ме тревожеше и се притеснявах страшно много.

# 292
И аз съм в Англия. Ако бременността не се води рискова, главно консултациите са с акушерки. Ако има някакви съмнения за нещо, ест се назначава консултация с лекар. Правят се изследвания на почти всяко ходене - кръв и урина.
Аз лично имах 5 ФМ, не 2, но ме наблюдаваха за някакви неща, ако има проблем, не поемат риск, така че не е драма. Моя приятелка имаше 8 ФМ, като последната е била ден преди да роди, защото се е водила рискова бременност.

Като цяло гледат да не стресират излишно.

# 293
Ахаа, заблудила съм се нещо, че за България става въпрос. 😁 Макар че като си спомня и аз в началото как за всичко се шашках, добре ми беше с ехографа поне веднъж месечно, да съм сигурна, че всичко е наред. Но при нас наистина е много "по-медицинско" минаването през този период и се чудя честно казано това по-успокояващо или действително по-стресиращо е, защото лекарите обикновено винаги търсят патология, за това са специализирали все пак.

# 294
Ами навсякъде си имат система, според държавата. Аз лично на този етап съм доволна, всичко е безплатно, вкл и лекарствата ако се наложи да взимаш. Ако има проблем и човек е неспокоен, ест че винаги може да отиде и на частно.

# 295
Здравейте, включвам се отново докато се гушкаме с бебока Simple Smile.
Слагам разказа в скрит текст.
Скрит текст:
На 01.02 се събудих от контракция, което не беше нещо странно, защото и преди се бях събуждала от такива. Сега дори не помня причината, но след 2ч сутринта реших да започна да си записвам контракциите. Бяха слаби през 10-15 мин и реших, че е нищо. Положението беше така до към 5ч сутринта. Тогава периода м/у контракциите се увеличи на 20-25 мин, но бяха много по-силни (на мен ми беше познато чувството от първото раждане). И си казах сега ще чакам да се скъси интервала. Към 7ч. сутринта реших да си взема душ да пробвам дали ще отмине. Облекчи положението. Сутринта заведох баткото на детска като през цялото време си имах контракции, но се колебаеха много. Някои през 7мин други през 20 мин и бяха доста поносими. Още от сутринта предупредих таткото, че може би днес е денят. Когато се прибрах контракциите започнаха да се усилват и бяха през около 7-10 мин. Таткото се беше разбрал с шефа да се прибере в къщи да си чакаме заедно. Прибра се към 11ч и като ме видя с контракциите и ми вика "и сега какво правим?". Аз му казах, че не искам да ходя твърде рано, за да не ме върнат или да вися в болницата като с баткото. Успя да ме убеди да тръгнем към МД и да проверим какво е положението. Очакванията ми бяха да ми кажат че имам разкритие 1-2 см. Да ама не Hushed, приеха ме в 11:30ч с 7см и напълно изгладена шийка. Докато изпълним всички процедури на приемането стана 12:30ч и вече бях с 9см. 30мин след това ми включиха окситоцин (а аз така се надявах да няма), но всичко беше поносимо. Минути след това с около 10 доста сериозни напъна (над 4кг не се изкарват лесно) се появи моя прекрасен син. Имам доста шевове, спрях да ги броя на 10тия.
Взех си бебо 1ч след като ме качиха в стаята. Движа си се без проблеми.
Пожелавам на всички мами такова леко раждане.
Стана малко дълъг разказ, но исках да разкажа изцяло преживявяното.
На всички бременни мами пожелавам леко раждане!

# 296
Ами на женска консултация само акушерка ме следи и преглежда. Тя ми назначава изследвания, каквито трябва. Когато ходя на тонове в МД там също акушерки ми слагат коланите и ми следят тоновете. Вече след това ги проверява докторката ми. Иначе ехографиите, ФМ, БХС са ми били с докторката. Аз съм в БГ. 😀

# 297
Момичета, сега ходих да пишкам и имах по тоалетната хартия, няколко точки алена кръв, това да ли е нормално? 37+5 съм, нямам други оплаквания за сега.

# 298
Може нещо да се опитва да пада тапата. Няма ли нещо слузесто примесено с тази кръв. Също може да се обадите на АГ да се консултирате. Поне на мен ми говори за падане на въпросната тапа. Бебчето усещаш ли го да се мърда?

# 299
Усещам го, ще изчакам до утре и може би ще ида на преглед, иначе в петък съм на тонове, но нещо много далеч ми се вижда. Благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт