Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 419
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Честито да е поредното бебче на темичката! Blue Heart

Оули, същото нещо е и при мен, направо случаите са ни напълно идентични. Никакво разкритие и нищо. Контракциите си продължават, днес имах силни и като отидох на преглед и решиха да утихнат, така че бяха само до 50, но пък на равни интервали. Доктора казва, че бебето става голямо, а аз съм много дребна и може да не мога да го изкарам, така че е хубаво да тръгне скоро, за да не стане най-лошото, а то е да се мъча да го родя и да не успявам заради размерите и накрая да се наложи операция. За сега се намества от косо в главично, но още не се е центрирал напълно, но пък каза, че толкова малко му трябва, че най-вероятно контракциите при раждането ще го наместят и естествено раждане би трябвяло да стане. И все пак скоро трябва да е, така че след прегледа реших да ходя пеша повече и после се повозих на един много друсащ градски транспорт, после мислех и стълбите до 8 етаж да кача, но ми се пишкаше и нямаше да успея да стигна до тоалетната по този начин, така че това го оставих за утре. Взех си ананас и утре ще трябва да си измисля задачи, за да обикалям. И така започвам с някакви опити, пък ще видим какво ще стане, но до термин не трябва да стои, защото искам да го изкарам и не искам секцио само защото е голямо като баща си.

Ако живееш на 8-ия етаж, значи имаме още едно съвпадение Grinning Точно сега разсъждавах как от днес пак си почвам разходките (докторката каза вече да не се пазя, нали добутах до 38) и си мислех след разходка да качвам стълбите до 8-ия Grinning При мен единствено седи същия проблем, че постоянно ми се пишка и на прибиране от където и да е обикновено бързам за тоалетна, ама да видим. Ти къде щеше да раждаш? И колко имериха бебето? Моето не е голямо - 3100, може още малко да наддаде, че като знам как понякога има разминавания с ехографа, поне да се роди над 3000 Simple Smile

Да, на 8 етаж съм. Grinning Ще раждам в Шейново. Бебето вече е някъде към 3300 (не го мери точно този път, а само набързо го погледна), но аз съм в 37 седмица, а и може да не е много точен ехографа, но вече със сигурност е над 3 килограма поне.

Аз днес съм малко притеснена. Събудих се в 5, както винаги за тоалетна и бебето като мърдаше се усещаше едно вибриране или треперене, не мога да го обясня точно. Не бях сигурна дали бебето го прави или от самата матка идваше. Сега спря, но малко ме притеснява да не е нещо лошо и се чудя на лекаря ли да звъня или направо да ходя да проверя. На някой случвало ли му се е такова нещо? И също ме боли долу в дясно, където му е главата.

# 676
Да не хълца бебето? Дано е нещо безобидно.

# 677
Сим, попитай си според мен АГ - не ми звучи като нещо познато въпреки широката гама от усещания дето съм имала. Може наистина да си е безобидно или да е някаква индикация за нещо Simple Smile

# 678
Не е хълцане, а точно вибрация. Малко като треперене от студ. Освен да ходя към болницата, че съм притеснена, пък то дано да е нещо безобидно и да съм отишла за нищо.

# 679
Не е хълцане, а точно вибрация. Малко като треперене от студ. Освен да ходя към болницата, че съм притеснена, пък то дано да е нещо безобидно и да съм отишла за нищо.

Винаги е по-добре едно напразно разкарване - пиши после какво са казали Simple Smile

# 680
На мен ми предстои секцио на 21ви и думите ти много ме успокояват! Броя дните вече и тръпна в очакване!!!
Благодаря ви за пожеланията, момичета 💖
На майките, които им предстои секцио за първи път - искам да ви успокоя, че въобще не е страшна самата операция, има някои дискомфортни моменти, но всичко продължава около час.
След като ме пусна упойката (аз бях със спинална) започнах леко да си движа глезените, да сгъвам краката и до края на деня можех да се повдигам и с дупето. Най-неприятният момент за мен е, когато ти пускат окситоцин и матката контрахира и се прибира. През ноща вече бях с доста поносими болки, днес също. Чакам да ме раздвижат. И запомнете - когато видите вашето бебче, всяка болка се забравя ❤

Успех на всички, които им престои раждане, остана още малко! 😊

# 681
Ариел, няма да те лъжа при мен днеска ми е 3 ден след секцио и се чувствам доста по-добре, първите два си бяха достааа тегавии Joy

# 682
Ариел, няма да те лъжа при мен днеска ми е 3 ден след секцио и се чувствам доста по-добре, първите два си бяха достааа тегавии Joy

Това,което ме притеснява е, дали ще мога да се грижа пълноценно за бебето,когато ми го оставят,иначе болката ще я преживея

# 683
Майката е много странно създание Grinning
След първото ми секцио ми беше много трудно да ставам за мои нужди, примерно до тоалетна. Направо не ми се мърдаше.
Обаче в момента, в който чуех бебето да плаче скачах, все едно нищо ми нямаше. Наистина много се притъпява твоята болка, пред нуждите на бебето.

# 684
Ариел, за възстановяването след секциото зависи много от това по какъв метод ще те режат и какъв ти е прагът на болка. Но аз пак да те успокоя- 15 часа след секцио взех бебка при мен и се грижех за нея над 6 часа. Изправих се от леглото 3-4 часа след операцията, а до тоалетна ходих сама и се разхождах в коридора 12 часа след операцията. Щях да го направя и по-рано, но в реанимация ми се скараха, че си позволявам да се изправям сама без да съм изчакала рехабилитаторката. Сега няма да те лъжа, боли си, особено първите два дни, но не е нещо, което може да те спре. Още не са минали 3 дни от моята операция и даже вчера ходих до била и до аптеката да си пазаря, а днес се видях с клиент в едно заведение наблизо.
Засилването първите дни е най-гадно- хем ти се спи, хем не можеш да се наместиш от болка. Според мен за бързото ми възстановяване помогна това, че още преди да ме е пуснала упойката всеки час правех движения в леглото до колкото мога. Всичко ще е наред, успех!

# 685
Не е нещо страшно и притръпваш найстина ако чуеш бебчо да плаче. Моето секцио беше сутринта, раздвижиха ме към 5 и към 6 ми докараха бебока. Седя при мен до към 12, първата вечер ги вземали и ми я върнаха в 6 сутринта. От тогава е само при мен, днеска ми е трети ден, вземат я само сутрин за баня и тоалет Simple Smile Боли си ама търпиш и искаш обезболяващо  Joy

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 13:34 от mim4ence7o

# 686
Оле момичета, благородно завиждам че вече си гушкате бебчета❤️
Мойта още не иска да излиза , утре след обяд мисля да влизам в болница за предизвикване, не мога повече да търпя....и тази нощ не съм спала от болки, изнемогвам вече.
Термина ми е в Неделя , но нямам сили да чакам повече да се накани да излиза беба😭
Утре ще ходя да се видя с лекаря в Шейново след обяд и да решим какво и как ще правим,просто не издържам вече , нито психически нито физически на болките.
Стискайте ми палци, дано се съгласи лекаря да предизвика раждането🤗

# 687
Ариел просто не мисли колко ще те боли и въобще болката като цяло не я мисли. Ако си с някаква нагласа преди секциото може да се отрази. Все пак и психическото състояние е важно. Аз след изписването още 2 вечери спях по гръб,после само на дясно можех, сега вече си се движа както искам. Понякога усещам придърпване, но то и няма как. Както казаха нуждите на бебето са преди твоите и ще се учудиш как ще намериш сили.

# 688
Аз да дам отчет, че всичко е наред при мен. Някакъв вид контракции са били, но сега нямах никакви. И разкритие никакво, така че с Оули ще продължаваме да страдаме. Grinning Само дано не преносим.
Така, че да знаете, вибриране на матката явно пак е контракция, ама странна. Grinning

# 689
Аз сега се замислих, а да не ти е било студено? Веднъж по време на тонове ги правиха на отворен прозорец и малкото трепереше в корема. Аз естествено се сетих чак като ме питаха искам ли одеало или да затворят.
А аз да се похваля, спряха ми магнезия най-сетне. Мислех вече, че до термин ще ми го държат. И почнах чая от малини. То половината от вас родиха вече, но и аз бавно напредвам 😁

Общи условия

Активация на акаунт