Египет /Тема 12/

• 52 850
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Имам резервация за 30.04. Хургада и прибиране Кайро. Но почвам да се притеснявам дали няма да е много топло, а и периода съвпада с Рамазан. Дали да сменя датата с 16.04.. Има такава възможност, моля за съвет

# 286
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на 16 няма да е по-студено.
за Рамазана не знам, на нас са казали, че от 1 до 8 май никой не работи. през април месец работили на 50% Wink още не сме видели лично, ще видим.

# 287
  • Beyond the Frontiers
на 16 няма да е по-студено.
за Рамазана не знам, на нас са казали, че от 1 до 8 май никой не работи. през април месец работили на 50% Wink още не сме видели лично, ще видим.
Сега хвърлихте половината форум в ужас 🤪

В хотелите и туристическите забележителности всичко функционира нормално.

Подпечатани се искат резултатите от тестовете. Ако си генерирате онлайн QR код, няма да ви трябват.

# 288
  • Варна
Потвърдих и нашето пътуване, взехме Jaz Aquamarine, сега почвам да мисля екскурзиите. Разгледах сайта на Аладин травел, които препоръчвате, колко време преди да тръгнем, или там на място да се свържа с тях за да уточня какво бихме искали?  Много се чудя, знам си стоката, и девойките ще ме побъркат ако е по-голямата екскурзия в Луксор. Балонът интересен ли е?  Ако го комбинирам с това Luxor East & West Banks?

# 289
Потвърдих и нашето пътуване, взехме Jaz Aquamarine, сега почвам да мисля екскурзиите. Разгледах сайта на Аладин травел, които препоръчвате, колко време преди да тръгнем, или там на място да се свържа с тях за да уточня какво бихме искали?  Много се чудя, знам си стоката, и девойките ще ме побъркат ако е по-голямата екскурзия в Луксор. Балонът интересен ли е?  Ако го комбинирам с това Luxor East & West Banks?
И аз това се чудя ..за времето  Thinking
Дали е удачна резервация през сайта или по-добре лично с Aladdin Darwish

# 290

Комуникацията с тях е много лесна, аз лично говорих с тях по фейсбук, чакам сега да ми дадат дата за Марса Алам. Иначе за другите екскурзии предпочитам руснаците, доста по - изгодни са им офертите.

# 291
Здравейте! Добър ли е варианта кацане в Хургада, круиз по Нил, влак до Кайро и обратен полет от там? За 14.05  Египет от А до Я на Абакс?

# 292
  • На планетата Земя
Екстра е.

# 293
Аз се ориентирам към "Перлите на Египет" на Абакс. Единственото нещо, което ме притеснява е пътуването с автобус от Кайро до Хургада. Много ми се виждат 600км с 2 деца... Единствената алтернатива е вътрешен полет, обаче тази програма няма опция доплащане за вътрешен полет.
Може ли някой запознат да ми каже по кое време на денонощието се пътува: следобед или вечер? Много ли е уморително? (не съм пътувала с автобус от много, много години, затова въпросите ми могат да ви се струват странни/ глупави, извинете за което!)
Има ли друга програма, която да е максимално близка до тази (Перлите на Египет)
1 ден музея
1 ден пирамидите
плаж няколко дни
и задължително Луксор?

Тези с круиз по Нил не ме грабват, защото вместо плаж ще сме на това корабче...

Edit: не целим САМО екскурзия 7 дена, предпочитаме да комбинираме няколко дена туризъм + няколко дена почивка.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 16:49 от *Мариана*

# 294
  • На планетата Земя
Вместо на плаж, няма да сте на корабчето, а ще сте в Асуан, Филае, язовира, нубийското селище, Абу Симбел, Ком Омбо, Едфу, Луксор, Карнак, Долината на царете, храмът на Хатшепсут.
Това е съвсем различно преживяване от море и плаж.
Ако преди обяд ще разглеждате пирамидите, значи ще обядвате някъде за ваша сметка и после потегляте към Хургада, дадено е минимум 5 часа, но сигурно може да са и повече. Вечерта, като пристигнете, ще ви останат сили само да вечеряте, да се настаните и да спите.

Пропуснах и нещо важно - задължителният Луксор се намира на разстояние 3,5-4 часа от Хургада. За да го видите, ще трябва в един ден да изминете с автобус отсечката и в двете посоки.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 18:26 от Mileto

# 295
Здравейте! В неделя летим за Кайро и в понеделник-Шарм Ел Шейх с автобус. Някой пътувал така да сподели как е пътуването с автобус- дъщеря ми е бременна в 6ти месец, надявам се всичко да е наред. И един въпрос за бързия антиген тест -трябва ли да е с валидност 24 часа? И ако някой има актуална информация за време, ситуация и какво ли не- всичко ще ми е от полза. Почиваме с Емералд.

# 296
  • На планетата Земя
Да, антигенният тест важи 24 часа. Пътят с автобус не е кратък, дано дъщеря Ви да кара принципно лека бременност.

# 297
  • Beyond the Frontiers
*Мариана*, не знам колко са големи децата, но круизът точно не предлага много забавления за тях.  Вижте програмите Кайро и Хургада всяка събота - там имате 1 нощувка в Кайро със съответната програма и 6 в Хургада, Луксор е допълнителна екскурзия.

Svet7, чудесен е варианта.

Относно тестовете: промяна НЯМА от това, което съм пуснала на предната страница.
Тестовете било то PCR или бърз антигенен трябва да са не по-рано от 72 часа преди пътуване.

Знам, че Емералд и Онекс дават друга информация. Причината е, че на сайта на външно пише така....а за съжаление външно не си обновяват нещата често.
Вчера още веднъж съм поискала проверка към египетските партньори и още веднъж ми е потвърдено, че са актуални условията, които IATA - Международна асоциация за въздушен транспорт публикува. IATA и сайта им е мястото, от което години наред всички издаващи самолетни билети в цял свят, ползват като източник за всякакви подобни въпроси: какви документи се изискват, какви визи, какви ваксини. Така че те отдавна имат нужната организация за да поддържат адекватна информация.
https://www.iatatravelcentre.com/world.php

И от февруари насам масово се пътува с бърз антигенен до 72 часа.

Съветвам всеки, който пътува организирано с  български туроператор, да се съобрази с посочената от него информация. Защото ако сте спазили посочените изисквания и имате проблем, ТО ще носи отговорност.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 19:19 от Galactic Voyager

# 298
Декември месец бяхме по програмата Хургада, Кайро. До Луксор беше 5 часа в посока, Хургада - Кайро - 6 часа. Луксор ни измори много повече тъй като се тръгва през нощта в 3 или 4 часа и за един ден си се събира 10 часа път в автобуса.

# 299
  • в 1001-та нощ
Четох в упътванията, че има големи опашки на летището в Египет - и се чака много на две опашки за купуване на виза и за паспортната проверка, като се препоръчва, ако пътуват двама възрастни - един да чака на едната опашка, а другия на другата.

Моля пътувалите да споделят личен опит за това? Чака ли се много?

Общи условия

Активация на акаунт