Египет /Тема 12/

• 52 770
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
А за плажовете в Шарм има ли нужда от акваобувки? За Гърция знам, че е каменисто и има много морски таралежи и за там си трябват, но за Египет не знаех?

# 436
  • София
В Египет има много по-голяма нужда от аква обувки, отколкото в Гърция. Има различни плажове, но задължително си вземете аква обувки.

# 437
Здравейте ! Полезна информация сте споделили.
Предстои ми пътуване до Египет в края на идващата седмица.
Организирана екскурзия, с платени предварително допълнителни в програмата посещения.
Разбрах за бакшиша, ще ползвам дебитна карта, обаче се чудя колко долара да си закупя от България.
Благодаря!

# 438
Ние имахме 30 долара по 1, но не всички похарчихме.

# 439
Здравейте ! Полезна информация сте споделили.
Предстои ми пътуване до Египет в края на идващата седмица.
Организирана екскурзия, с платени предварително допълнителни в програмата посещения.
Разбрах за бакшиша, ще ползвам дебитна карта, обаче се чудя колко долара да си закупя от България.
Благодаря!
Зависи дали искате да си купувате разни неща за спомен или не искате. И какви ще са те. Във фабриката за папируси отиват едни пари, във фабриката за алабастър - също. Разни рокли по базарите, шалове, котки, скарабеи и т.н. също вървят. В групата имаше хора, които се прибраха с двоен багаж. И други, които почти нищо не купиха.
Много по-удобно е да имате разни дребни долари и да плащате кеш, според пазарлъка.

# 440
Някой ползвал ли е услугите на Alladin travels  (https://aladdin-travels.com) за екскурзиите от и около Хургада? (сафари, гмуркане, подводница)
Благодаря предварително!

# 441
  • Beyond the Frontiers
Някой ползвал ли е услугите на Alladin travels  (https://aladdin-travels.com) за екскурзиите от и около Хургада? (сафари, гмуркане, подводница)
Благодаря предварително!
Следя доста групи и редовно коментират, че ги ползват. Всичко е нормално.

# 442
Благодаря предварително!

Да ползвахме ги преди две седмици, коректни и любезни.

# 443
  • София
И на мен ми предстои пътуване следващата седмица и не разбрах за бакшишите.
Колко пари трябва да си приготвя за 7 дни за бакшиши? По колко бакшиш е нормално да се оставя?
На кой трябва да оставя такъв?
На камериерките трябва ли да се оставя и ако да всеки ден ли?
И като сме 3 момичета всяка трябва да дава бакшиш или да даваме общо от 1?

# 444
И на мен ми предстои пътуване следващата седмица и не разбрах за бакшишите.
Колко пари трябва да си приготвя за 7 дни за бакшиши? По колко бакшиш е нормално да се оставя?
На кой трябва да оставя такъв?
На камериерките трябва ли да се оставя и ако да всеки ден ли?
И като сме 3 момичета всяка трябва да дава бакшиш или да даваме общо от 1?

Tова е много относително. Ние сме давали - за носене на куфари 2 пъти, за стаята (по 1 долар всеки ден за 2 възрастни + 1 дете) + сме давали и в ресторанта няколко пъти. На шофьорите на автобуса давахме, общо взето и такива странични, ако някой е супер мил. По желание оставих на рецепция 2 долара (2 човека бяха), защото ми помогнаха със зареждане на карта. Последната сутрин, точно преди тръгване, едно много мило момче ни зави допълнително мъфини и банани за из път, без никой да го е карал ( знаеше, че дъщеря ми все си ги търси тези мини мъфини). На бара на басейна няколко пъти. Еми работят момчетата, беше ми кеф, като някой е мил, да оставя. Към 50 долара сме дали може би за бакшиши, ама малко напосоки стрелям....Все по 1 долар на човек. Иначе за всичко искат. Опитаха се и на камилите да ми искат и бакшиш, ама вече бяхме платили по 10 долара/ човек и екскурзоводът ни предупреди да не даваме. Еми отказах му на момчето, като си поиска отделно, нямаше основание. А иначе няколко човека "изгоряха" покрай пирамидите... Я са снимали нечия камила, я са си дали фотоапарата да ги снимат, я са питали нещо - почват да те преследват и хората са принудени да ровят и да дават поне 5 долара за такива изпълнения...Гледаш напреди се правиш на луд, иначе става жестоко, ако се разприказваш или поискаш нещо.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 11:27 от tsvetunka

# 445
Здравейте,  ще задам поредния въпрос относно бакшишите ( надявам се да не счупи тъпометъра Grinning). Аз вече проверих в доста чейндж бюра, но по един долар не намерих, не знам вие как сте се снабдили, но аз май все не уцелвам...та в този ред на мисли има ли опция примерно в хотела да помоля някой от персонала да ми развили 10 или 20 ( има ли такава практика)?

# 446
Staycalm, въобще не чупите тъпомера. Ние също имахме проблем с намирането на по 1$, даже и тук споделих. Намерихме в едно чейндж бюро, но се бяхме разбрали предварително да ни събират, в банките не намерихме, отказаха и със заявка. За Бургас става дума. Само да споделя, че на Ком Омбо ни уредиха колкото искаме по 1$, уедряват се бакшишите на кочияшите на каретите, но не ни трябваха.

# 447
Ще намерите дребни пари в Египет - не го мислете.

# 448
  • в 1001-та нощ
В автобуса от летището до хотела - гидът търсеше някой да му уедри дребни пари - сигурно ще Ви предложат, ако тук не намерите Simple Smile

# 449
Здравейте,

Успяхме все пак да организираме почивката, чрез Абакс и на 23.04 заминаваме. Исках да попитам дали вече има промени, касаещи Ковид сертификатите за връщането  в България. Четох някъде из коментирате, че вече не изисквали ПСР или негативен бърз тест като се върнем, това остава ли или все пак трябва да покажем такива? Ние обмисляхме да си останем в карантина и да направим тест след 72 часа, но ще се радвам, ако това вече не е в сила, понеже на 1.05 сме канени и на кръщене 😂.
Също така исках да попитам хората, които са пътували от София в деня на полета ли си правихте бърз тест или предната вечер?
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт