Египет /Тема 12/

• 52 862
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
Интересува ме в какво се изразява луксът на веригата Rixos Предполагам вносен алкохол, но доплаща ли се и там за разни неща- фреш , шатри …

# 256
Здравейте, пътешественици Simple Smile
Извинявам се ако се повтаря въпроса, чела съм само последните няколко страници.
Донякъде се припокрива с питането на Melisande,
само, че ще пътуваме с 2те си деца (10 и 12).
ПОМОГНЕТЕ моля Ви да изберем най-доброто за нас, имайки предвид факта, че децата са свикнали да пътуват, НО индивидуално, не на организирани пътувания, то ест 7-8 дена навсякъде с още 40-50 човека ще ние уморително. Искаме да посетим Долината на Царете, задължително Пирамидите и Египетския музей, но и да имаме време за сафари, малко плаж, гмуркане...
Та в тази връзка мислите ли, че ще е удачно да е почивка + посещение на гореспоменатите или трябва да разглеждам екскурзии?
Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да ми отговорят bouquet

P.S.: Най-заинтригуващ ми се стори варианта на Galactic Voyager за индивидуално посещение на най-интересните забележителности Simple Smile

# 257
Офф, много разбиращи от туризъм се насъбраха във форума. Което естественно не означава, че всеки има право на мнение, но освен това, трябва да мисли и логично. Концепцията на даден хотел си е собствена концепция на самия хотел, а не на някоя си ТА - българска, руска, немска.... и т.н. Хората си описват всичко - ресторанти, анимация, басейни, разлики при all inclusive, или ултра all. Не винаги българските фирми си играят да дават линкове към тези концепции, макар че вече някои го правят. Аз съм благодарна за всяка информация, която мога да получа за това какво мога да очаквам.

А колкото до Galactic, тя няма собствени програми /до колкото знам/, а работи с други ТА и то не една и две, не вярвам че комисионните които получава за това са различни и поради тази причина ще предпочете да препоръча офертите на една или друга фирма. По-важното е, че в повечето случаи може да получиш адекватен съвет и помощ, особено когато знаеш какво искаш.

# 258
Още един глас за Галактик! Винаги ми е била полезна, въпреки че не съм ползвала агенцията й. Отговаряла ми е и на лични съобщения, без да усетя грам комерсиалност и задни мисли. Наистина заяждането ви е неадекватно в случая.

# 259
Искам да кажа и още нещо- това , че решаваш да идеш е в една ТА с едни пари и ,,да им направиш оборот,, не означава , че ще срещнеш точност , компетенция и любезност .Наскоро мои приятели от Варна / аз съм в Пловдив/ ми поискаха координатитв на агенцията с която пътувам Тези към които се обърнали изобщо не ги отразявали , даже им се скарали.И така те пратиха 11 000 лв и се записаха и останаха доволни. Хора като Галактик са много ценни, защото не е достатъчно само да платиш. Иначе аз допреди пандемията пътувах само самоорганизирано .Египет е многолесна и спокойна дестинация и затова я повтарям

# 260
  • Beyond the Frontiers
Мисля рязко да върна темата с фокус Египет. Вече има опция вместо да се попълва на хартия медицинската декларация при влизане, това да се случи онлайн: https://visitegypt.gov.eg/  Генерира се QR код и се влиза с него.  Освен отговор на стандартните неща - имена, паспорт, къде ще се пребивава, имате ли симптоми...На стъпка четири е нужно да се прикрепи снимка на паспорта, с който ще пътувате и съответния документ - резултата от тест или сертификат за ваксина.
Аз лично още не съм го тествала. Опцията с декларация на хартия си остава за сега.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 18:09 от Galactic Voyager

# 261
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
египетското правителство е разхлабило мерките и маските вече не са задължителни.
Simple Smile аз лично ще продължа да я нося в места с много хора и особено туристическите обекти, заради големия поток хора от други, потенциално по-ковидно натоварени страни.
Simple Smile

# 262
Здравейте!

Извинявам се за повтарянето на въпроса, сигурно е питано, но не мога да намеря в темите: бихте ли споделили
1. каква сума ви отиде за джобни пари приблизително разбира се, без да включваме екскурзиите и
2. каква сума за бакшиши?

Благодаря предварително!

# 263
Точно това обсъждахме със съпруга ми. 🙂

# 264
Освен това по чейнч бюрата няма долари по 1, 2. От година насам нямало 🙄 А турагентката ни каза, че еврото не вървяло там. Някой от прясно ходилите може ли да сподели?

# 265
  • Beyond the Frontiers
Освен това по чейнч бюрата няма долари по 1, 2. От година насам нямало 🙄 А турагентката ни каза, че еврото не вървяло там. Някой от прясно ходилите може ли да сподели?
Клиент, който пътува утре, ми разказа, че си е заявил в банка и са му осигурили 100 долара по 1.
Върви си еврото като плащане и още как. Бакшиш под форма на евро, долари, английски лири - се съмнявам някой да ви откаже. Така че си вземете монети в евро или 5-10 еврови банкноти.
Аз лично плащам в евро в последните 2 години.

На пирамидите ме агитираха и в левове да плащам. По-късно шофоьорът ме помоли да му обменя в евро 20 лева....та е ясна схемата. Важно е търговията да върви. Grinning

Здравейте!

Извинявам се за повтарянето на въпроса, сигурно е питано, но не мога да намеря в темите: бихте ли споделили
1. каква сума ви отиде за джобни пари приблизително разбира се, без да включваме екскурзиите и
2. каква сума за бакшиши?

Благодаря предварително!

За двама души поне 20 долара/евро за бакшиши - ако не сте на круиз.
Джобните са според възможностите. 50-60 долара/евро на човек - ей така за харчалък...Освен разбира се, ако не сте любители на определени алкохоли и се налага да си ги плащате.

египетското правителство е разхлабило мерките и маските вече не са задължителни.
Simple Smile аз лично ще продължа да я нося в места с много хора и особено туристическите обекти, заради големия поток хора от други, потенциално по-ковидно натоварени страни.
Simple Smile
Супер! Сега остава и нашите да махнат тази 3 дневна карантина за неваксинираните и ще е перфектно.

# 266
Доколкото разбрах за дете на 12 години се изисква тест за влизане в Египет. Направен 72 часа предварително. Въпросът ми е само ПСР ли може?

# 267
  • Beyond the Frontiers
Доколкото разбрах за дете на 12 години се изисква тест за влизане в Египет. Направен 72 часа предварително. Въпросът ми е само ПСР ли може?
С риск отново да ми обяснят, че пиша много:

# 268
  • София
Много благодаря, Галактик!
Аз обаче се чудя за ваксинационните сертификати. Ние сме с 2 дози отпреди 11 месеца. Може ли да влезем в Египет с тях?

# 269
  • Beyond the Frontiers
Много благодаря, Галактик!
Аз обаче се чудя за ваксинационните сертификати. Ние сме с 2 дози отпреди 11 месеца. Може ли да влезем в Египет с тях?
Никъде нямат посочен срок за валидност. Искат да сте напълно ваксинирани.

Обаче при прибиране май не е валиден...Влезте в his.bg и вижте дали има някъде написана валидност на сертификати ви. Имам спомен, че нещо променяха...

Общи условия

Активация на акаунт