Египет /Тема 12/

• 52 834
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря, Галактик!
Те са един до друг ли? Аз гледам Сийгейт, защото сме с дете. А другия е 16+, предполагам не може да се ползват съоръженията и на двата, нали?

# 331
Здравейте, дали има на летището в Кайро или на друго място лаборатория където да се направи бърз антигенен тест и да се избегне карантината в България за неваксинирани.
И аз се присъединявам към питането. Иначе детето няма да ходи на училище 3 дена, докато чакаме да минат 72 часа от прибирането, за да направим тест.

# 332
  • Beyond the Frontiers
Благодаря, Галактик!
Те са един до друг ли? Аз гледам Сийгейт, защото сме с дете. А другия е 16+, предполагам не може да се ползват съоръженията и на двата, нали?

Заедно са. 16+ си е само за неговите туристи. Иначе те ползват и другата част всичко...идеята е, че няма деца.

Здравейте, дали има на летището в Кайро или на друго място лаборатория където да се направи бърз антигенен тест и да се избегне карантината в България за неваксинирани.

Питайте си екскурзоводите. Има опция да се организира тестване и в Египет с доплащане. Преди 2 седмици ми казаха 35 долара, че е.
Тук обаче има риск, ако някой е положителен, да се наложи да стоите в карантина. Медицинската застраховка покрива лечение, но не и карантина, нито прибирането след това.

На самото летище не знам дали имат такова тестване, но до момента никой не го е предлагал от колегите.

# 333
Някой знае ли колко струва индивидуалната еднодневна екскурзия до Луксор ? С кола или минибус. Предлагат ли се такива въобще?

# 334
  • Beyond the Frontiers
Някой знае ли колко струва индивидуалната еднодневна екскурзия до Луксор ? С кола или минибус. Предлагат ли се такива въобще?
В момента си организирам такава. Ние сме 4-ма. 115 долара на възрастен. Но съм поискала и допълнителни обекти.

# 335
Аз искам да попитам за мнения за Pyramisa Beach Resort Sahl Hasheesh. И също при варианта кацане в Хургада от къде лога да си закупя сим карта след като после директно ни карат в хотела?
Купувате на летище, веднага след залата с получаване на багажа.
Предполагам заради цената избирате този хотел. Видяхте, че е извън Хургада нали? Сал Хашиш има чудни хотели, но не е толкова популярен в последните няколко години. Там съм пращала основно любители на уинд сърф и кайт.

Mihaelpash, за Беладжио съм писала няколко страници назад. Въпреки, че явно вече има някакво подобрение. В момента имам хора там и са супер доволни.
Палм Бийч е малък хотел, няма някакви уау екстри. Приличен плаж...
И двата като качество и база са далеч от Desert rose.
Погледнете Gravity Hurghada, залив тип лагуна, пясък, аквапарк. По-компактен е от Desert rose, но е малко по-централен. По-нов е като хотел. Активна анимация, добро обслужване.
Извинявам се за странният въпрос, но относно сим картата. Лесно ли се активират от хора не знаещи чужди езици ? Simple Smile

# 336
Просто я слагате в телефона си, няма активиране

# 337
  • Beyond the Frontiers
Просто я слагате в телефона си, няма активиране

Някои искат разни неща....накарайте продавачите да го направят. Вариант 2 - помолете рецепция да съдейства.

# 338
  • в 1001-та нощ
И аз се присъединявам към питането. Иначе детето няма да ходи на училище 3 дена, докато чакаме да минат 72 часа от прибирането, за да направим тест.

На мен ми отговориха, че не се препоръчва тестване в Египет - не поясниха защо. След като не се практикува, явно има причина, но каква е?!?!? Дали по-грубо правят теста или има риск да се заразим, докато чакаме - не уточниха Sad

# 339
  • Beyond the Frontiers

На мен ми отговориха, че не се препоръчва тестване в Египет - не поясниха защо. След като не се практикува, явно има причина, но каква е?!?!? Дали по-грубо правят теста или има риск да се заразим, докато чакаме - не уточниха Sad
Аз съм го обяснила. Ако сте положителни, оставате в карантина в Египет.
Плащате си за нея, плащате си и прибирането... Застраховката покрива лечение, ако се налага, но не и карантина.

Ако сте решили така да правите, поне си направете медицинска застраховка с покритие разходи за карантина - Алианц травелер го предлагат.

# 340
  • в 1001-та нощ
Този сайт за получаване на виза дали е легитимен - някой ползвал ли го е?  Няма да рискувам в последния момент, но е опция да не се чака, ако не си в група или пък групата да се снабди предварително.

# 341
  • Beyond the Frontiers
Този сайт за получаване на виза дали е легитимен - някой ползвал ли го е?  Няма да рискувам в последния момент, но е опция да не се чака, ако не си в група или пък групата да се снабди предварително.
Иска ми 84 долара....
На летище Кайро и Хургада визата е 25-27 долара и процедурата отнема 10-тина минути.

# 342
Как е времето в Хургада? Става ли за плаж? Wink

# 343
  • На планетата Земя
Още през януари ставаше за плаж Wink

# 344
  • В средата на времето
Идеално е за море, 34 градуса го даваха днес, а водата е чай. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт