Египет /Тема 12/

• 52 674
  • 739
  •   3
Отговори
# 630
Проблем ли е ако сама жена пътува до Египет ?

# 631
  • На планетата Земя
Не е проблем. Предполагам, че ще сте част от организирана група?

# 632
Не е проблем. Предполагам, че ще сте част от организирана група?

Не , мисля сама да се организирам . Обичам да пътувам сама без да съм зависима от агенции и групи ..
Дали е добра идея за Египет ?

# 633
  • На планетата Земя
Трябва да наемете там туристическа агенция, която да Ви поема от хотела до обекта и обратно. Сама просто няма как да сте. Не е въобще добра идея, не е и възможно според мен. Туристите и в момента се охраняват от полиция, независимо дали групите го виждат или не.

# 634
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е невъзможно, но е доста трудно. заради езиковата бариера най-вече.
не го намирам за опасно, движа се сама навсякъде из Кайро.
във влака пътувахме с рускиня, самоорганизирала се от Москва, обиколила Кайро сама и хванала влака за Асуан. чухме се и в Асуан - обикаляла с градския автобус по забележителностите там.

обаче до Ал Фаюм нямаше да можем да стигнем сами - наехме екскурзовод с кола.

имайте предвид, че сега е много топло. не става за излизане навън.   снощи след десет беше над 32 градуса

# 635
Здравейте!

Най-накрая и моята мечта за Египет се осъществи - 02-09.04.2022 г. бяхме в Хургада 6 нощувки и 1 нощувка в Кайро. Беше невероятно! Видяхме чудеса. Организирахме се с местна агенция - Alladin Darwish - чудесни, мили, приятни и с много по-добри цени от българските агенции на част от екскурзиите и с Абакс в Луксор и пирамидите. Искам да изкажа големи благодарности и да похваля с чисто сърце екскурзоводите на Абакс - Теодор и Пресиян - страхотни са!

Бяхме в хотел Desert Rose - мога да споделя пресни впечатления ако някой го интересува, но го препоръчвам - има и страхотно рифче с рибки.

Хора, не се чудете - заслужава си да се види този чуден екзотичен свят! Пожелавам на всеки, който си мечтае за Египет, да осъществи тази екскурзия!

# 636
Аз искам да посетя Пирамидите , да се разходя из Кайро . Нощувки в хотел на Шарм ел - Шейх . Главно ще си стоя около хотела на плажа .

Местните добре ли се отнасят с туристите ? Някои хора се оплакват , че били нахални . А ако видят сама жена чужденка почват да я свалят ?

# 637
Здравейте!

Най-накрая и моята мечта за Египет се осъществи - 02-09.04.2022 г. бяхме в Хургада 6 нощувки и 1 нощувка в Кайро. Беше невероятно! Видяхме чудеса. Организирахме се с местна агенция - Alladin Darwish - чудесни, мили, приятни и с много по-добри цени от българските агенции на част от екскурзиите и с Абакс в Луксор и пирамидите. Искам да изкажа големи благодарности и да похваля с чисто сърце екскурзоводите на Абакс - Теодор и Пресиян - страхотни са!

Бяхме в хотел Desert Rose - мога да споделя пресни впечатления ако някой го интересува, но го препоръчвам - има и страхотно рифче с рибки.

Хора, не се чудете - заслужава си да се види този чуден екзотичен свят! Пожелавам на всеки, който си мечтае за Египет, да осъществи тази екскурзия!

Кои екскурзии организирахте с местната агенция? Може ли детайли за хотела?

# 638
Цитат
Аз искам да посетя Пирамидите , да се разходя из Кайро . Нощувки в хотел на Шарм ел - Шейх . Главно ще си стоя около хотела на плажа .

Местните добре ли се отнасят с туристите ? Някои хора се оплакват , че били нахални . А ако видят сама жена чужденка почват да я свалят ?

Ако сте момичето от снимката, определено след Вас ще върви фен клуб, докато се разхождате по суковете на Кайро. Разни девойки умират да си правят селфита с руси жени. Аз лично се почувствах като кинозвезда - голям майтап!

# 639
Да, да и на мен ми се случи един татко да ме помоли да се снимам с дъщеричките му Grinning помислих, че пак ще искат долар Joy

# 640
Здравейте!

Кои екскурзии организирахте с местната агенция? Може ли детайли за хотела?

Посещение на остров Ориндж бей с шнорхелинг, сафари в пустинята с посещение на бедуинско селище - с Alladin Darwish, който е собственик на Canary Tours Egypt.
Хотелът има пясъчен плаж във формата на лагуна /вътре водата беше малко зеленикава/, но пред самата лагуна водата беше кристална. Има риф почти по цялото протежение на лицето на хотела откъм плажа с разноцветни рибки и е интересно за хора с шнорхели, а и за хора просто наблюдатели без екипировка. Организирано, подредено, чисто. Много любезен и отзивчив персонал /само мъже поради особеностите на обществените порядки, а не на религията, както ни обясниха/. Храната е типично арабска /лютичко за нашия вкус/, но има избор - винаги имаше и европейска храна - бургери, чипс, картофки, салатки, пилешки специалитети. В ресторанта момчетата всяка вечер с различно облекло, притичваха, тъй като имаше много народ. Приятни ресторантчета, подредени градини, три басейна, кафета на всяка крачка. WiFi почти на всяка пейка + лобито. Сменят се хавлии и чаршафи всеки ден. Зареждат се бутилки вода и студено безалкохолно в неопределено количество в стаята като комплимент от хотела. Нямаме оплаквания никакви.

# 641
Обичам да пътувам сама, но в Египет не бих. А имах такова намерение и се радвам, че си промених мнението и послушах хора, които вече са били.

# 642
Здравейте, кои фирми продават пакетите на Абакс ( кацане в Кайро, прибиране Хургада)? Благодаря предварително Simple Smile

Екватор.бг - ние бяхме с тях и имаше опция едната седмица кацане в Хургада и излитане от Кайро /какъвто беше и нашият пакет/, а другата седмица е кацане в Кайро и излитане от Хургада - редуват се.

# 643
Здравейте, кои фирми продават пакетите на Абакс ( кацане в Кайро, прибиране Хургада)? Благодаря предварително Simple Smile

Екватор.бг - ние бяхме с тях и имаше опция едната седмица кацане в Хургада и излитане от Кайро /какъвто беше и нашият пакет/, а другата седмица е кацане в Кайро и излитане от Хургада - редуват се.
Доволни ли сте от обслужването на място от  екватор .Бг,от техен представител имам предвид

# 644
  • Beyond the Frontiers

Доволни ли сте от обслужването на място от  екватор .Бг,от техен представител имам предвид

Екватор нямат представител на място. Туроператорът, т.е. тези, които осъществяват на практика пътуването са Абакс. На този етап смятам, че те имат най-сериозен екип в Египет. Говорим за български, лицензирани екскурзоводи, а не просто представители и преводачи.

Общи условия

Активация на акаунт