Фенове на тениса - тема 7

• 32 170
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Много хубав финал стана в Буенос Айрес пред пълни трибуни и екзалтирана публика. Атмосфера като на купа Дейвис мач. Но и това не помогна на Шварци пред много силната игра на Каспер Рууд, който затвърждава прогнозите и впечатленията, че ще бъде сериозна заплаха за Ролан Гарос.
Аз бих добавил, че може да стане и да, така е. НО, Рууд е лимитиран и няма основно оръжие така да се кажа. Честно мачовете са му твърде изразходващи и дълги и не остава енергия за по-дълбоко влизане в шлемовете.

Райли Опелка спечели безапелационна титла в Далас.
Титла без допуснат пробие на своето подаване и не само това, но за целия турнир само веднъж се стигна до шанс за пробив на негов сервис?! На финала срещу Бруксби. Удивително. Опелка е и 6 от 6 спечелени тайбрека в турнира!

# 121
  • София
Аз финалът, който исках да гледах го пропуснах, защото бях на път.
Но много се радвам за Феликс, че грабна титлата!

По-късно прехвърлях каналите между Далас и  Буенос Айрес, но голяма мъка за моята кьоравост е гледането на клей и се задоволих с този в Далас, който пък не ме впечатли кой знае колко. Бах на страната на Бруксби.

И тази седмица ще е наситено откъм турнири. Чакам си Григор с най-много нетърпение в четвъртък във вечерната сесия на турнира в Делрей Бийч. Слабичък турнир, дано е в кондиция нашето гардже. Вечерните сесии ще се излъчват от Макс спорт 3 в БГ.

# 122
жгмъц, не съжалявай за пропуснатия финал. Нищо кой знае какво интересно и интригуващо. Както споменах вече, Циципас беше бледа сянка на себе си през целия турнир и достигането му последната фаза е дори изненадващо. Никакъв живец нямаше в него, твърде отчаян ми изглеждаше. От друга страна Ожето не трепна нито за минута и през двата мача, в които го гледах. За сметка на това финалът в Буенос Айрес ми даде това, което ми липсваше в този в Ротердам. Уникална битка между Рууд и Шварцман, представителят на домакините се бори със зъби и нокти до последно, а норвежецът остана хладнокръвен въпреки непрестанното подвикване и подсвиркване на публиката. Вече изгубих бройката на пътите, в които съдията им правеше забележка, още малко и щеше да ги изгони от корта. Имаше няколко доста дълги разигравания, не помня колко удара бяха. Общо взето нищо общо с предвидимостта в Ротердам и с няколко класи над него.
Днес скука като цяло (женски тенис не гледам, макар че се опитвах на няколко пъти), но утре с нетърпение чакам дербито на френските "старчоци". По ирония на съдбата Рубльов, Ожето и Циципас пак са заедно на един турнир, да видим дали ще се срещнат отново помежду си в рамките на две седмици.

# 123
  • София
Балки, на мен ми се струва, че Циципас е измъчван от един въпрос трагичен. Как хем да бъде откровен (и смел) и да уволни баща си, хем да бъда симпатичен. Така ми изглежда с някакви душевни терзания.
И аз съм така с женския тенис, много сме на "вие".
"Старчоците" са си класика и много радват окото.

# 124
Аз съм в шок от резултата от мача между Анди Мъри и Роберто Баутиста Агут, за вас не знам.

# 125
Ех, тоя Рафа, значи. Simple Smile Голям чаровник! Всеки иска снимка с него.

Най-готината част от интервюто на Новак за BBC:

Скрит текст:

# 126
  • София
Аз съм в шок от резултата от мача между Анди Мъри и Роберто Баутиста Агут, за вас не знам.

Леле...

# 127
Голям мач между Гаске и Рубльов се получи днес, изпълнен с много разигравания, красиви удари и много напрежение. След пародията между Мъри и Агут, това ми дойде много добре. За съжаление на французина психиката го предаде отново, имаше възможност да затвори мача след като поведе с пробив в третия сет, а в тайбрека съвсем капитулира. Абсолютен мазохизъм от страна на руснака да се пусне не само на този турнир след Ротердам, но и да играе на двойки утре.

# 128
  • София
Мъри е губил с подобен резултат (0-6 1-6) само още два пъти. От Роджър Федерер и Новак Джокович.
Това му е третата подобна загуба в кариерата.
Нямам обяснение... В предния кръг е победим Таро Даниел с добър резултат, странно.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 11:50 от Diavolo

# 129
  • София
Обяснението ми е във физическото му състояние след операцията и в безкрайните разигравания, на които е способен Агут.

# 130
Каквото и да говорим, Мъри не е същият играч, откакто смени тазобедрената става. За играч на върха и дума не може да става, далеч е и от най-добрия сред останалите. Само любовта към тениса и състезателният дух го държат още в играта. Похвално е, че не се отказа.

А за мача срещу RBA възможно е да е имал проблем, за който не знаем, такъв разгром е странен за него.

# 131
Имаме си жребий за Дубай другата седмица:
https://www.atptour.com/en/scores/current/dubai/495/draws

Очертава се невероятна касапница още в самото начало, а занапред не ми се мисли просто. Новак много трябва да се постарае, ако иска да запази лидерската си позиция, но и от Медведев зависи какви ще ги свърши в Акапулко, няма да е лесна и неговата. За беда най-интересните турнири се оказват в най-неподходящото за мен време, единствено за Мексико мога да се жертвам през седмицата преди работа, иначе никакъв шанс за Дубай.
За съжаление Григор загуби мача от Джон Милман, но австралиецът е във форма за този турнир. Мен ме впечатли в първите два сета срещу Максим Креси, за третия не можах да се класирам по логични причини. Да видим какви ще ги свърши срещу Райли Опелка, няма да е лесно със сигурност. Аз най-накрая изгледах нормален мач в Делрей Бийч след недовършения споменат от мен по-горе и експресната наказателна акция на Денис Истомин срещу Сам Куери, макар че в третия сет щях да заспя. Себастиян Корда трябва да поработи над психиката си, защото изтърва невероятен шанс да завърши срещата в своя полза в най-решителния момент. Има потенциал в него, но ако продължава да се държи като типичен французин на корта, нищо добро не го чака до края на кариерата. И като споменах французите, вчера видяхме поредния такъв в лицето на Лука Пуи срещу Андрей Рубльов. Руснакът губеше в заключителния сет с 1:3 или 1:4 и франсето се показа в типичната за сънародниците си страна и загуби мача. И докато Ришар Гаске вече е ветеран и скоро ще окачва ракетата на стената, то Лука е само на 28 години и има още време пред себе си. Днес ще гледаме поредната руско-френска драма, този път от другата страна е Бонзи и последната надежда на домакините. Вчера се появи и вторият Иржи Лехечка - Роман Сафуилин, отстранявайки Стефанос Циципас в два сета. Ето това е типичен пример как да се държат по време на мач и как да го затворят, сервирайки за спечелването му. Руснакът не трепна нито веднъж, а имаше индикации да го направи след като профука над 9 възможности за пробив в рамките на два гейма на Циципас, първият от който продължи фамозните 18 минути. Коментаторите бяха много доволни от това развитие и силно се забавляваха на напрежението, което поднесоха тези два гейма. Надявам се и днес да станем свидетели на страхотни битки, а Рио май няма намерение да свършва скоро с тези прекъсвания поради проливен дъжд.

# 132
Малкият голям испанец Алкараз снощи победи Шварцман в двубоя за титлата в Рио. 🙂 Това е първа титла за него от серията 500. По пътя си елиминира Фонини и Беретини. Скача от 29та на 20та позиция в ранкинга, а е на 18 години. Мисля, че ще сервира изненади на мастърсите в Маями и Индиан Уелс, и особено в Мадрид, Монте Карло и Рим. Много му се радвам! Simple Smile

Днес започват Дубай и Акапулко (и Сантяго, но последният няма да мога да го гледам). Очаквам руснакът да заеме лидерската позиция в АТР ранкинга след края на тази седмица предвид схемите на двата турнира. В Акапулко се очертава драматичен полуфинал - Надал-Медведев. Мисля, че руснакът ще търси отмъщение за АО и може би ще успее.

Приятно гледане на поредната интересна тенис седмица. Simple Smile

# 133
Опитите ми да погледам малко турнирът в Рио удариха на камък. Един единствен мач издържах до край и това е Вердаско - Лайович, който във втория сет го гледах без звук. Нещо не ми хареса атмосферата, дадох му втори шанс с Алкарас - Беретини, който беше прекръснат в началото на третия сет поради дъжд, който валеше почти през целия втори сет. Някак ми стана гадно за италианеца, който тъкмо набра скорост и трябваше да спират, но това не омаловажава показаното от тийнейджъра, което беше на доста високо ниво. Лошо и за Диего Шварцман, че губи два поредни финала в рамките на две седмици, но това е положението. В Марсилия на полуфиналите беше голям купон с оркестър на корта, който свиреше по време на почивките и от време навреме между точките. Явно е на късмет на Андрей Рубльов, който се превърна в първия тенисист след Микаел Йодра от 2010 година, който печели титлите на сингъл и на двойки. Със сигурност ще запомни този турнир и най-вече числото три ще го преследва, защото с изключение на финала, останалите мачове бяха трисетови драми. И там нещата бяха доста на кантар, но Феликс Оже-Алиасим беше капнал съвсем и не оказа никаква съпротива на руснака, който се постара максимално да го върне в играта, но не беше достатъчно. Страхотна седмица имаше и Роберто Баутиста Агут, който имаше само един сериозен мач срещу Карен Хачанов, спечелен в три сета. Финалът беше повторение на миналогодишния, само че победителят и загубилият си размениха местата. Определено беше нужна тази титла на испанеца, който беше печелил такава за последно именно в Доха преди 3 години. Следва Дубай, който се оказа с доста интересен жребий още в първите кръгове и ни чакат супер битки, дано се оправдаят. След като не гледах нито минута от турнира в Далас, сега наваксах хубаво с Делрей Бийч. Продължава да ме е яд, че не можах да догледам Креси и Милман. Много добро впечатление ми направи Камерън Нори на финала, който успя най-накрая да събори стената, наречена Райли Опелка и то в специалността му - тайбреците. В сервис геймовете се постара максимално, но бомбите се притичваха на помощ на американеца в най-важните и напрегнати моменти. Вторият сет замалко да го загуби и то с пробив, но някак си удържа и успя да докара до втори тайбрек, който беше по-труден от първия и трябваше да се потруди доста повече, за да го спечели.
В Дубай Новак Джокович стартира с експресна победа над Лоренцо Музети в два сета, като само веднъж имаше напрежение в негов сервис гейм, другото си беше протоколно. Добро начало за сърбина, който трябва да поддържа нивото си високо през целия турнир, ако иска да запази лидерската си позиция в ранглистата, която се клати сериозно. Разбира се, зависи и от Медведев как ще се представи в Акапулко, няма да е лесна и неговата. Изгледах и още един мач днес - Мъри срещу О'Конъл, който щеше да се окаже епичен, ако не бяха непрекъснатите оплаквания, крясъци и хвърляне на ракети от Съра. На моменти ми идваше да спра мача, едвам се удържах. В първия сет пропусна немалко възможности да пробие съперника си, но не се възползва и логично загуби тайбрека. В третия сет напрежението беше голямо, особено в предпоследния сервис гейм на Анди, който продължи 13 минути и който замалко да загуби. След няколко часа е време за Акапулко и най-важният мач - Григор срещу Креси. Няма да е лесно, дано се получи красив мач. Представителят на САЩ (нарочно не пиша американец, защото е роден в Париж и в началото на кариерата си се е състезавал за Франция) е един от малкото останали играчи, които поддържат тактиката сервис-воле жива и ще е интересно, а и с Милман в Делрей Бийч се получи страхотно, поне първите два сета.

# 134
Да ни е честит новият номер 1 в света! Такива са нещата от живота - 3 месеца без тенис, не може да се очаква чудеса. Днес Весели спечели мача си заслужено, беше в пъти по-добър от Джокович във всяко отношение. Да не се бърка, че е изиграл мача на живота си - и друг път е побеждавал сърбина и то в една от най-силните му години, когато триумфира на Ролан Гарос за пръв път. Сега новият номер 1 трябва да се доказва като такъв, а това няма да е никак лесно.

Общи условия

Активация на акаунт