Фенове на тениса - тема 7

• 32 285
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Страшно хлъзгаво става с мокрия клей. Проблемът и (основателните) оплаквания на играчите не са от вчера. Спомням си мача на нашата Цвети Пиронкова срещу Ада Радванска през 2016г. ада тогава я беше страх да не се контузи и на пресконференцията избухна срещу организаторите, как ги карат да играят в невъзможни и опасни условия. Уж с новия покрив на стадиона Филип Шатрие нещата трябваше да се подобрят, но явно не е така.

# 571
За мен е изключено Рууд да поднесе каквато и да е изненада, дори и интрига не вярвам да има на финала, но дано греша.

# 572
  • София
Никой не е очаквал Стан да направи нещо на финала през 2015, а то какво стана Simple Smile Няма невъзможни неща.

# 573
Сравненията са безумни, не се обиждай.
1. Стан вече беше носител на титла от шлема.
2. Играеше срещу Джокович, който досега нямаше Ролан Гарос в колекцията си.
Сега ситуацията е различна:
1. Първи финал от шлема за Рууд.
2. Досега не е играл срещу играч от топ 10, чак на финала го срещна.
3. Играе срещу Властелина на Ролан Гарос, а не срещу Стефанос Циципас.
4. Не ми се видя особено убедителен срещу Чилич в първите два сета преди хърватина да го реанимира с абсурдни грешки, после спрях мача в началото на третия, защото нервите ми не издържаха и защото знаех накъде тръгват нещата и познах, за съжаление.
Евентуално има шанс да го пробие един-два пъти, ако е във вчерашното си състояние, но мач с мач не си приличат и е абсурд на финала да изглежда по същия начин.

# 574
  • София
Оле, да не би заради хлъзгавия корт Саша така жестоко да пострада. Пише- обърнат глезен. Много го преживявам от вчера и ми е ужасно мъчно. Чакам да кажат как се възстановява. Дано е по- бързо и стабилно.🙏

# 575
  • София
Няма проблем, но 2015 и 2016 бяха извънземни години за Джокович. Всички очакваха точно тогава да удари календарен шлем. Провери колко мейджъра и колко мастърса спечели. Стан не беше правил нищо на клей до преди това. Просто всичко му се получаваше.
При Надал очаквам вече всичко. То и на него му писна да мели едно и също за условията, за крака и т.н. Разбира се, че стигне ли се до финал в Париж, всичко зависи от него. Знаем какво е причинявал на Роджър и Ноле, та срещу Рууд ли няма да успее.

# 576
  • София
Първо дано всичко със Саша е наред и да го видим още на Уимбълдън, макар да не съм оптимист Жалко, много жалко.
Играта не беше толкова слаба колкото се изкарва. Имаше титанични размени с над 30 удара, рекордът беше 45 удара. Имаше драма и обрати. Да, много ънфорси, НО:
78% влага!!! Представете си вие да играете при такива условия. И както показа Надал, все едно топката е двойна. Толкова тежки са били топките и толкова трудно се е завършвала точката. Тези условия са кошмар за него по принцип, така че изобщо не се учудих на много грешки, които допусна и то тези грешки бяха предимно във втория сет. При Саша не беше по-различно положението. А и Саша е неудобен мач-ъп за Надал, заради ръста си, солидния бекхенд и доброто покритие на корта. Само защото има някаква магия около Надал на Филип Шатрие и Ролан Гарос, Саша не го размаза брутално с 3-0 сета (примерно).

Рууд беше твърде бърз за Чилич. Вдигна нивото след края на 1-ия сет и на Марин не му се понрави, че не може лесно да завършва и непрекъснато беше вкарван в дълги размени, където не му е силата на клей срещу бързак като Каспер.
Радвам се за Рууд, когото много харесвам и дано един ден (но не и утре, хаха) спечели Ролан Гарос. Има всичко, за да го стори.

# 577
  • София
Точно така Диаволо, играта си беше много даже на ниво в злополучния мач. Изобщо не мисля, че беше сигурна победа за Рафа. Утре съм за Рууд. Но зная, че Надал ще спечели. За мен обаче така спечелен ще е 2ри компрометиран шлем след АО.

# 578
Защо компрометиран? Във всеки турнир има по един или повече мача завършили с отказване. Част от тениса е да успееш да съхраниш себе си физически. В един или друг момент и Джокович, и Надал, и Федерер са били бенефициенти от отказването на друг играч. Не виждам това с какво им омаловажава победите.

# 579
  • София
Разбира се, че откази има и е имало.  За този конкретно турнир този мач беше решаващ.  Затова да продължиш по този начин не е същото както да си победил с игра.

# 580
Ако облагодетелстваният в случая беше Джокович, а не Надал, нямаше да напишеш същото. Да не говорим, че няма как да знаем какво е щяло да стане при отказан мач дори да е преди полуфинала. Тоест, ако някой тенисист е щял да отпадне на R64, но е продължил заради отказване на противник и е взел, че спечелил турнира, то е също толкова “компрометиращо”, колкото продължаването на Надал снощи. Сиреч, не е. Защото това е част от тениса.

Не знам, на мен не ми харесват подобни опити за принизване на постиженията на спортист, само защото не е симпатичен някому.

# 581
  • София
Надал победи последователно все топ играчи. На финала също ще е топ 10 играч. Това ще е една от най-трудно спечелените титли изобщо в историята на ГП турнирите. 4 победи над топ 10 играч в един турнир има само Федерер в Австралия.
Макар че това срещу Зверев не е точно победа за съжаление, но какво да правишм съдба. Все пак Надал водеше с 1-0 сета. А той е губил мач на клей във формат 3/5 само веднъж след спечелен първи сет (срещу Джокович 2021 г.)

# 582
  • София
Е, Хоуп, от къде знаеш какво щях да напиша. Съвсем не съм от тези, които понеже не ми е симпатичен Рафа му отричам таланта и постиженията. Но пък не мога да премълча, че при Надал се случва така, че АО печели без световният N1 да участва, а при РГ да премине във финал без победа от игра. Отделно има страхотна подкрепа от всички, което психологически дава голяма сила. Жив и здрав да е.

# 583
  • София
Браво на Ига! Simple Smile
Нито за момент не съм се съмнявал. Напред и към Уимбълдън и US Open. Швьонтек е изпреварила колежките си с една голяма дължина. Нейната игра е свръх модерен женски тенис, който в момента няма аналог. Някои хора не осъзнават, че се задава невиждана доминация, докато не се появи някое младо момиче, което да и бъде достоен съперник и да я побеждава. Швьонтек е еднакво остра и опасна и от бекхенд и от форхенд. Ударите са и екстремно лифтирани и дълбоки и това се случва непрекъснато. Дори и когато греши и изостава в резултата има едно впечатление, че и трябват само два удара да намери отново тайминга и увереността си и става страшно. Трудно и взимат сет. Такова чудо не помня от силните години на Серина Уилямс в най-новото ни време. Обаче Ига все още има да доказва. Защото засега има 2 ГШ титли, но и двете на клей. Докато не спечели и останалите три турнира ще е далеч от най-великите. Но бъдещето е пред нея и за момента не виждам коя би я спряла от това да продължи да доминира и да печели титли.

# 584
  • София
Дано се появи талант, съизмерим с таланта на Ига защото така ще скучно. Честит й шлем.

Общи условия

Активация на акаунт