Фенове на тениса - тема 7

• 32 286
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Играе се до 10, ама ако примерно е 10:9, мачът няма да приключи.
Ясно.
По-разумно! По-добре до разлика 2 точки в тайбрека на финалния 5 сет, отколкото до разлика 2 гейма да си откарват до другиден като при Иснер.

След това гледаш Мъри със сменена става, Рафа със синдром, Лендел и Бекер на ролатор след операция едва да кретат,  Дел Потро.. списъкът е дълъг..

Заслужават си всичките милиони тези момчета. Те създават магията на играта, интереса към спорта, а мн често си оставят здравето на корта

# 556
  • София
Днес Рафа става на 36! Да бъде здрав, но няма време за празненства. Чака го много тежък мач срещу Зверев. Нямаше как и Надал трябваше да покаже топ форма едва на 1/4 финалите.

# 557
  • София
ЧРД на Рафа!

10 любопитни факта за Рафаел Надал
https://www.10te.bg/lichnosti/10-lyubopitni-fakta-za-rafael-nada … tB-6gCMkvf8Q98P1k

# 558
  • София
жгмъц, интересен линк за Рафа. Зная още, че играе голф.

# 559
Играе, играе. С Tiger Woods имат продължителен bromance от години дори Smile

А освен тенис академията в Манакор Надал има и интерактивен музей, проследяващ кариерата му до момента, който е една от топактивностите за Майорка. Всичките купи са изложени на показ, като тези от РГ, МК, Мадрид и Рим са най-най-многобройните. Не съм ходила, но и само на видео в Youtube да ги гледаш, моментално осъзнаваш какъв абсолютен феномен на клей корта е той.

Надал как отмъкна първия сет на Зверев! Направо подличко си беше това. Smile

# 560
  • София
Вторият сет как само върви...железни нерви трябват.
А Надал си е феномен. В това спор няма. И не само на клей.

# 561
Ужасен мач до момента, а вторият сет е покъртителен просто. Такъв беше и този в мача между Надал и Алкарас в Индиън Уелс, но там вятърът обърка всичко, докато тук няма оправдание.
Оле, много жалко за Зверев. Дано положението не е толкова сериозно, колкото изглежда.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 19:20 от Балкай Бартокомляс

# 562
  • София
Много кофти ми стана за Саша. Дано не е счупил глезенът.

А Рафа беше в доста тежко състояние. Чист късмет как извади първия тайбрек от 2-6. Вторият сет дали го болеше много крака, или нещо друго. Но допусна 4 пробива. Кошмарен мач за гледане. Дори не ми се коментира. Дано Зверев се оправи бързо.

# 563
  • София
И аз потвърждавам същото усещане. Кошмар. Саша така се преби.  Ще кажат колко сериозна е травмата. Аз не бях виждала подобна контузия на корта. А и преди това екшънът беше грамаден. 2 сет си разменяха пробив след пробив и така и не се завърши. На Рафа невероятно му провървя да отиде на финал.

# 564
Толкова ме е яд!
И толкова ми е мъчно за Зверев!
Дали ще се възстанови за Уимбълдън?
Дано! Макар и да съм скептично настроена.

# 565
Не можах да гледам. Прибрах се и пуснах точно в момента който Саша излезе с патериците. Много жалко... Дано не е много тежка травмата...

# 566
Макар че бях за Надал и на мен ми стана мъчно за Зверев. Някъде мернах, че сравняват съвременния тенис с гладиаторските битки.. Има нещо вярно напоследък.. Сякаш не се щадят! Но белята всякак може да стане..

# 567
Саша Purple Heart
Изтръпнах при тази контузия. Дано да се оправи бързо!

# 568
Ужасно беше това, което се случи със Зверев. Като видях как обърна глезна и като го чух после, лошо ми стана. Желая му всичко най-хубаво и да се оправи бързо. Съмнявам се да е готов за Уимбълдън, но има много по-важно нещо - да е здрав. Титлите ще дойдат.

Скрит текст:
Евроспорт прекаляват с въртенето на травмата и неговите стенания после. Беше ужасяващо да се гледа първия път...няма никаква нужда да го въртят още 5 пъти и след мача Рууд-Чилич. 😡

# 569
  • София
За утре дават дъжд над Париж. Вероятно условията ще са като вчерашните. Не знам клеят ли е коренно различен, но топките от влагата бяха толкова тежки (по принцип ги смениха през 2020), че топ спинът беше невъзможен. Щом и Зверев имаше сериозни проблеми, нещо трябва да променят организаторите. Смея да кажа, че това бе най-слабият 1/2 финал на "Филип Шатрие" за Рафа в тези 3 часа. Направо се изтезаваше и както той сам каза, трябваше просто да оцелява.

Каспър Рууд не направи кой знае колко силен клей сезон, но достига много свеж на финала. Пътят му не бе този като на Надал. Не изключвам изненада. Толкова е шантав тази година Ролан Гарос. Всичко е възможно вече.

Общи условия

Активация на акаунт