Фенове на тениса - тема 7

• 32 288
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
И аз много се радвам за Чилич!!

В петък съм за Надал, разбира се!

# 541
Сега загледах анкетата на Дяволо. Непозналите камилчета при мъжете сме 11 броя. 😆 Двама още имат шанс (гласували за Надал. При жените - всички гласували сме избрали Ига. Много я харесвам, но играта ѝ в последните 3 мача не е съвсем добре. Ще се справи с Касаткина, но с Гоф ще е доста сложно.

Поредният турнир от ГШ с много изненади! Толкова да е хубав и динамичен този спорт. Simple Smile

Приятно гледане на скандинавския сблъсък. 🎾

# 542
  • София
Според испански журналист Ролан Гарос може да е последният мейджър за годината за Надал. Проблемът с крака е сериозен и просто доктор Которо прави някви феноменални неща, за да не изпитва болка по време на тези 2 седмици. За Уимбълдън няма много надежди, минимални шансове за Щатите. Рискът е огромен, но Надал е инат и това е най-важният турнир за него.

# 543
  • София
Дано не е, въпреки че и самият Рафа го е споменал в пресконференция.

# 544
  • София
Не вярвам, но ще видим съвсем скоро.
Искам да го видя отново номер 1, той отдавна щеше да е ако не бяха тези контузии. Още пролетта на тази година. Ако евентуално спечели титлата ще поведе с близо 2000 точки в рейса и ако проусне останалата част от сезона ще е жалко.

Радвам се много за Маринко и ще му стискам палци срещу Рууд, макар че и Каспер харесвам. Това ще е много оспорван полуфинал, 50 на 50.
Само Мъри, Джокович, Надал и Федерер имат финали на всички ГШ турнири, така че Чилич има реални шансове да влезе в този престижен клуб.

Холгер Руне е уникален талант и истински магьосник на корта. Какво докосване има с топката, любов от пръв поглед. То не са къси, то излизания на мрежата, техника при ударите, уау уау уау. И арогантен човек. Тези 19 годишните не цепят басма на никого. Ама още са зелени, видя се и с Алкарас. Не може човек да влизаш в 5 сета с Рамос Виньолас човек. Не и с него, дето е като мумия от много време насам.
Чилич и Рубльов направиха еднотипен (яко блъскане и доста грешки) мач, но си имаше драма. Едва втория мъжки мач с шампионски тайбрек в това издание.

При жените не виждам реално коя може да вземе повече от 3 гейма на Швьонтек. Игра и падна нивото последните два мача, но въпреки това си побеждава. Коко е твърде дефанзивна, това не върви срещу играч като Ига. Ига може да бъде победена само с острона и нападателна игра и то да се държи такова ниво над 2 часа.

# 545
Цитат
Чилич и Рубльов направиха еднотипен (яко блъскане и доста грешки) мач, но си имаше драма. Едва втория мъжки мач с шампионски тайбрек в това издание.
Това съм го пропуснал. Резултата от мача е, 7-5, 3-6, 4-6, 6-3, 6-7 (2-10). Когато сменяха правилата за 5 сетовите мачове да няма дълги сетове теоретично до безкрай в 5-ият сет и въвеждане на лимит до 12-12, си мислех що не въведат шампионски тайбрек, при 6-6 в 5-ият сет, и ето че вече е въведен. Ще е по интересно и драматично от обикновен тайбрек при 12-12 гейма. Не знам дали е само за Ролан Гарос. Или ще е за всички турнири от ГШ. Доколкото знам всеки турнир сам си определя правилата. Например ЮС Оупън от край време си няма дълъг 5- сет и обикновен тайбрек при 6-6. Докато останалите турнири до преди 2, 3 години когато направиха промяната имиха дълъг 5-и сет до 2 гейма разлика преди да сложат обикновен тайбрек при 12-12. Както завърши един емблематичен финал преди 2, 3 години който си спомням между Джокович и Федерер с 12-12 в 5-ият сет и обикновен тайбрек. Мисля че беше последният финал на Федерер на голям шлем в Уимбълдън, най дългият финал в историята, в който спечели повече точки от Жокера но загуби финала. Не знам дали и на Уимбълдън вече ще е така, или те ще са с тази формула 12-12 и обикновен тайбрек. Но тая промяна ми харесва и дано я въведат на всички турнири. Иначе вече е в историята дългият 5-и сет до 2 гейма разлика, и не може да се повтори рекорда мисля че на Уимбълдън където е имало мач който се е играл, 2 или 3 дни и 5-ият сет е завършил с нещо от сорта на 56-54 гейма, рекорд от преди десетилетия.

# 546
  • София
Diavolo, доколкото разбрах от коментара, Рафа играе с постоянна анестезия в стъпалото. Без нея в останалото време накуцва. Положението явно се е влошило последните месеци след Мелбърн. Избий си от главата преследване на останалите Шлемове или гонене на номер 1. Надявам се само в следващите дни да може да играе на пълни обороти срещу Зверев и на евентуален финал. Това е Simple Smile

# 547
Цитат
Това съм го пропуснал. Резултата от мача е, 7-5, 3-6, 4-6, 6-3, 6-7 (2-10). Когато сменяха правилата за 5 сетовите мачове да няма дълги сетове теоретично до безкрай в 5-ият сет и въвеждане на лимит до 12-12, си мислех що не въведат шампионски тайбрек, при 6-6 в 5-ият сет, и ето че вече е въведен. Ще е по интересно и драматично от обикновен тайбрек при 12-12 гейма. Не знам дали е само за Ролан Гарос. Или ще е за всички турнири от ГШ. Доколкото знам всеки турнир сам си определя правилата. Например ЮС Оупън от край време си няма дълъг 5- сет и обикновен тайбрек при 6-6. Докато останалите турнири до преди 2, 3 години когато направиха промяната имиха дълъг 5-и сет до 2 гейма разлика преди да сложат обикновен тайбрек при 12-12. Както завърши един емблематичен финал преди 2, 3 години който си спомням между Джокович и Федерер с 12-12 в 5-ият сет и обикновен тайбрек. Мисля че беше последният финал на Федерер на голям шлем в Уимбълдън, най дългият финал в историята, в който спечели повече точки от Жокера но загуби финала. Не знам дали и на Уимбълдън вече ще е така, или те ще са с тази формула 12-12 и обикновен тайбрек. Но тая промяна ми харесва и дано я въведат на всички турнири. Иначе вече е в историята дългият 5-и сет до 2 гейма разлика, и не може да се повтори рекорда мисля че на Уимбълдън където е имало мач който се е играл, 2 или 3 дни и 5-ият сет е завършил с нещо от сорта на 56-54 гейма, рекорд от преди десетилетия.

Рекорда в това отношение държи Истнер на Уимби. И аз вчера доста се чудих тенис ли гледам, друг спорт ли с този резултат 2:10 във финалния тайбрейк..

# 548
  • София
Ето го рекордът на Уимбълдън. Мисля 3 дни играха пичовете Grinning

# 549
Аз мисля че те подобряват рекорд от много стар мач на Уимбълдън, който завършва при нещо от сорта на 56-54 не от днешната ера в тениса. Изобщо ми беше излязъл от акъла този мач на Иснър. Сега се сетих за него. То дали май заради него не е промяната. Защото подобен мач може да обърка програмата в целият турнир.

# 550
Промяната идва доста по-късно от този мач, а след него се изиграват още няколко подобни, макар и едва до 20 и нещо.

# 551
  • София
Иги какво им причинява на всички Grinning Дано няма ядове на финала и вземе втора титла от Ролан Гарос.

# 552
  • София
Тесла,
на всички турнири от ГШ вече се играе едно и също. Тайбрек в петия сет при 6-6 гейма, но шампионски тайбрек - до 10 точки при две разолика.
Това е така от 2022 г.

Мадалорец,
Ще видим, аз лично не вярвам. Ще се справят с проблема, вярвам. Ще гледаме още Рафа. И на Уимбълън ще го видим. Но дано успее да се пребори сега на Ролан Гарос. Да не стане като на Индиън Уелс. Велик, епохален мач с Алкарас и на финала нямаше сили срещу Фриц, а и реброто...
След Ролан Гарос има 3 седмици почивка. А тревата е по-щадяща за ходилото отколкото хард корта.

# 553
Тесла,
на всички турнири от ГШ вече се играе едно и също. Тайбрек в петия сет при 6-6 гейма, но шампионски тайбрек - до 10 точки при 2  разлока.

Ама как при разлика 2 точки? Аз като погледнах вчера скорлайна беше 2:8 в полза на Чилич в тайбрека?

# 554
Играе се до 10, ама ако примерно е 10:9, мачът няма да приключи.

Общи условия

Активация на акаунт