Фенове на тениса - тема 7

• 32 291
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Изтървах първият сет. Не върви добре изобщо за Джокович мача... Frowning1

# 526
Пф, още сме в средата на втория сет. Този мач е 3 от 5 сета. Повече се притеснявам за съня си (с това темпо...), отколкото за играта на Джокович. И миналата година пак започна зле сърбинът.

# 527
  • in Wonderland
А, не ги отписвайте така бързо Ноле!
И аз като Хоуп, за съня си се тревожа, но ще се предам, че ще пътувам утре.

Ноле е в играта все още, ИДЕМОООООО ❤🍀❤🍀❤🍀

# 528
Ей сега стана интересно и ми замина сънят. Новак спечели последните 6/7 гейма. И отбеляза спечелването на втория сет със звучно изплюване по корта. 😝

# 529
  • София
Да. Ама Надал беше до съблекалнята и сега гледай какво става.

# 530
Остарях с 50 години с този мач! Confounded
Надал и РГ...друго няма какво да кажа.

# 531
  • Варна и...духом на Босфора
Честит 1- ви юни на сръбските деца от чичо им Рафа Надал!😃

Джокович,то Австралия тий болна тема,ама барем финала не виде ли бе,байно?😃
На коя дата,а?
30/31
А? 31/1-
А да идеш да смяташ-Роденият на 3- ти❤️ ще те победи на 1- ви!
Тъй де,амчи как😃
А сад - Адиооо....

# 532
  • София
Този път изгледах целият мач. Още от първите точки не му даде да диша. Абсолютно копие на 2020 и 2021 година в откриващия сет. Направи огромна глупост във втория сет, за да върне Ноле в мача. Обаче как се събра в края на четвъртия сет, за да приключи без повече драми. На сърбина му посвърши въздухът, а Горан казваше, че може да играе 10 сета без спиране.
Дано успее да възстанови до петък. Не искам Саша или някой under dog от долната половина да бъде третият играч с победа над Рафа в Париж.

Vamos

# 533
  • София
Съперничеството им е пословично. Браво на Новак - след всичко, през което мина се бори и показа игра.
Макенру даде коментар преди мача за Джокера, който подкрепям. Рафа победи и честито. Изработи си победата. Чакам Саша или някой друг да ме зарадва.

# 534
  • София
Надал взе реванш за миналата година!

Пореден фантастичен мач между двамата велики шампиони.
Както писах онзи ден, за Надал този петсетов тежък мач с Алиасим му помогна много, защото го вкара в така търсения от него ритъм. Аналогично миналата година, Джокович имаше по-трудни мачове преди полуфинала им и паралелите са идентични, защото Ноле беше някак си по-форсиран и свеж.
Миналата година Надал спечели Рим сякаш достигайки пик там и в началото на Ролан Гарос, а не в краят му през втората седмица. Нещо подобно се случи с Джокович през тази година.
Снощи, Надал приключи с +14 уинъри/ънфори, а миналата година Джокович приключи с +13?!
И съответно, Джокович приключи снощния мач с -5 по този показател, докато Надал миналата година с -7. Много подобни сравнения могат да се направят, защото показателите са много сходни, но с различен победител.

Да се върна на мача от снощи. Надал изненада Джокович с много агресивна игра. На моменти напомняше финалния мач от 2020 г. но тогава Рафа запази това ниво за 3 сета, докато сега не успя или по-скоро Джокович не му позволи.
Първия и третия сет бяха очевидно за Рафа и особена интрига нямаше. Но втория и четвъртия сет направиха мача толкова специален. Точно в тези два сета и особено във втория и двамата показаха тази типична за тях тежка игра с по +20 размени на топката и 9, 10 минутни геймове. Изтощаващо е да се гледа, какво остава да се играе на такова ниво. Респект!
Форехнда е ясен, работеше безотказно за Рафа, но бекхенда беше много стабилен, както и начина по който градеше комбинациите си след вкаран 2 сервис. Тези два последния показателя му спечелиха мача.
Джокович не мога да кажа, че направи нещо погрешно. Да, след като не е спечелил явно е сбъркал с нещо, но според мен по-скоро Надал не му позволи истински да захапе за повече от един сет време. В карйна сметка Ноле беше в поредица от 9 поредни победи без нито един загубен сет в тях. Но днес с някои изключения в края на втория сет и началото на четвъртия беше надигран по всички показатели.

Надал го чака тежък мач и със Зверев, който ще излезе с голямо самочувствие след победата си над Алкарас, а и в ролята на аутсайдер няма да му тежи толкова много чисто психологически, докато сега Надал е изправен пред едва ли не задължителен триумф след като Джокович и Алкарас ги няма вече. И мачът със Саша ще е финал преди финала за Рафа, защото не вярвам някой от другата половина да има капацитета да му се противопостави в един евентуален финал. Трудно и сет биха му измъкнали.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 08:51 от Diavolo

# 535
  • София
В края на четвъртия сет, когато Ноле сервираше, за да го спечели, Рафа отново превключи на друга предавка и не му остави и сантиметър пространство. А към тайбрека вече нямаше много сили. Рядко се случва това при сърбинът. Обаче това му е първият истински и тежък мач след финала с Медведев в Щатите. От тогава мина много време, докато Надал вреше и кипеше в Мелбърн.

# 536
  • Варна и...духом на Босфора
Дяволче,чаках коментара ти.

Изненада- да!
Защото!
Джокович излиза на корта с мисълта- "Аз съм най- велик,кой си ти,я чупка"- Винаги!
Срещу всеки съперник,мани какво казва на пресата след мача...
10 сета?- Горане,посмали,Манго😃
И! Начало и Изненадкааа!
Пробивчета,къси,удари отблизо и далеч😃
Опаа- Ти нали се контузи в Рим,бе?
Чай малко,аз съм най- великият...

Позадрямала съм аз в четвъртия сет,имало е и екшъни,ще видя допълнително.

Децата от Лондон ми се обадиха,че имало някъде залагания в коя минута ще блъска ракетката до счупване😃

# 537
В края на четвъртия сет, когато Ноле сервираше, за да го спечели, Рафа отново превключи на друга предавка и не му остави и сантиметър пространство. А към тайбрека вече нямаше много сили. Рядко се случва това при сърбинът. Обаче това му е първият истински и тежък мач след финала с Медведев в Щатите. От тогава мина много време, докато Надал вреше и кипеше в Мелбърн.

Същото мисля. Липсата на игрова практика и тежки мачове си каза думата. Има и нещо друго. Миналата година направи феноменално представяне - три титли от Шлема и един финал. Няма как защитата на тези точки да не му тежи, при все че пропусна АО, няма да получи никакви на Уимбълдън, а на РГ Надал винаги е фаворит. Сигурен съм, че и подобни мисли му минават през главата.

При всички случаи - Надал спечели съвсем честно и правомерно снощи предвид представянето си. Джокович имаше проблясъци във втори и в четвърти сет, но бяха преходни/малотрайни. Ако щеше да печели, трябваше да задържи това ниво. Не успя.

Дано да има поне още една година в това съперничество, което прави тениса толкова интересен. Simple Smile

# 538
Марин Чилич днес е с абсурдно много непредизвикани грешки. Един корт не може да уцели като хората.

# 539
Марин Чилич днес е с абсурдно много непредизвикани грешки. Един корт не може да уцели като хората.

Бая грешки направи, но му се радвам. И той прави интересно завръщане/заявка, предвид травмите от последните години. Не мисля, че ще се справи с Надал, но може да изненада Рууд или Руне.

Общи условия

Активация на акаунт