Фенове на тениса - тема 7

• 32 272
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Григор беше до тук в Куинс. Надал май ще става най- после татко.

# 646
  • София
Жалко за Григор.
Типично за него тази година. Играе добре, във форма е, но идва някой по-закучен мач срещу съперник във форма и неминуемо нашия губи. При 4-2 в 1-ия сет имаше 9, пак повтарям - 9!!! геймбола и не реазлизиран нито един, което за трева е скандално направо. И направи три двойни грешки, включително две поредни. След като Ботик върна този пробив за мен мача приключи, а 1 час по-късно и на практика така и си стана.

В петък, Надал свиква специална пресконференция. Предполагам, че ще говори за две неща:
1) Че ще става татко (засега новината е в пространството след папарашки снимки на Сиска с коремче на яхтата, но не е потвърдена официално от член на семейство Надал)
2) Дали ще играе на Уимбълдън.
Рафа тренира в Майорка, чичо Тони каза, че се чувства добре, но за мен си е 50 на 50.
Някои зли хейтъри пак изпълзяха и пишат, че Надал щял да анонсира оттеглянето си от тенис и даже ще каже кога ще му е последния мач, но за мен това е фейк и тролене.
Основно ще е за очакваното толкова много години бебе и надявам се да го видим и на Уимбълдън, за да има тръпка за мен да следя турнира.

# 647
  • София
Григор загуби инерция след сакатлъка в Париж, беше в чудесна и възходяща форма. Не бих казала, че е типично. Григор имаше изключително добър клей сезон. Чакаме Уимби.

Новак не бил фиксиран, но баща му определено е човекът, който явно изразява мислите на сина си гласно, когато той реши да не си цапа имиджа. Като с пенсионирането на Федерер, защото е станал на 35, ковид простотиите... Новак не реагира никак на това, нито се разграничава, нито нищо. Все едно не се случват в най-близкото му обкръжение.

# 648
  • София
Можем само да гадаем, но остана малко време до пресъра утре. Каквото и да реши Надал и семейството му, си е изцяло за тях. Феновете му искаме да го погледаме още малко, но нищо не зависи от нас Simple Smile

# 649
Рафа отново "ще се опитва" да играе на Уимби, разбирай - отново ще обяснява на прес-конференциите как всеки мач може да е последен на свещената трева Smile Sweat Smile Трябва да играе на емоционалната струна на тенис фена и да печели симпатиите. Та и цяла конференция спретна да се обяснява за контизуята си.
Обаче аз официално спирам да слушам неговите интервюта. Дето се вика, когато действията "крещат" толкова силно, не се чува какво излиза от устата. Та и аз не го чувам вече. Smile

# 650
Не знам дали гледате Куинс след загубата на Григор, но там е напът поредната сензация - Раян Пенистън е много близо до полуфинал. Почвам да се притеснявам, че ще вземе да стигне финал, а защо не и да триумфира.

# 651
  • София
Знаех си, че са пресилени злонамерените очаквания за лоши новини.
Рафката просто свика пресконференцията заради новината с очакваното през октомври дете и просто, за да каже, че ще играе.
А то пак какво ли не се говреше, хаха
Голям герой е с тези болки и проблеми да побеждава така. Simple Smile

Надявам се на финали в Куинс и Хале:
Чилич - Беретини
Медведев - Кирьос

Ще са епични финали.
Но Оте може да развали купона...

# 652
Оскар не успя да развали купона, имаше "сервирам за сета и не мога да го затворя" част поредна.

# 653
  • София
Но Краинович го развали. Трагичен Чилич, ужасно слаб мач.
Краинович нямаше победа на трева, а сега изведнъж финал на турнир категория 500?!
Асдурдни неща се случват втора поредна седмица. Ама това е тревата, в много случаи тото.

# 654
Тото е за някои само, за други като Беретини си е сигурен залог според мен Simple Smile Усещам, отново ще вдигне купата. Играе много стабилно - спокойно до 5:5 в първия сет, след което натисна Крайнович и проби.

# 655
  • София
Беретини и Хуркач с титли преди Уимбълдън Simple Smile Честито на техните симпатизанти.

# 656
  • София
Такова размазване отдавна не бях гледал. Резултата лъже. Реално си беше за 6-1 6-2 за Хуркач. Мечо нямаше никакъв отговор на мощната игра на Хуркач. Лошото за него е, че не се опита да се бори, да му влезе под кожата, да накара поляка да се съмнява. Нещо което щяха да направят Джокович и Надал например. Медведев трябва да разбере, че на тревата няма как да бие стоейки на 2 метра зад основната линия. А когато имаше шанс да атакува, едни такива меки удари и правеше Хуркач да изглежда като някакъв ГОАТ на тревата. Браво на поляка. Първа титла на трева, първа и за годината! Сервис, удари, мрежа, разнообразие като за трева - всичко има. Ако издържи физически и той ще е топ претендент на Уимбълдън.

Беретини е машина на трева!
2 от 2 на трева за 2022! Щутгарт и Куинс. И остава непобеден на Куинс. Втора поредна титла. Беретини е задължително в топ 3 на големите фаворити за Уимбълдън. 🙂 Аз бих добавил и Феликс Оже-Алиасим. И след това Хуркач. Това ще е триото, което ще се опита да елиминира Джокович (въпреки всичко най-големия фаворит) и Надал.

И един куриоз или антирекорд

Световните номер 1 и 2 без титли за 2022 година?!
-
Факт, Даниил Медведев и Александър Зверев са с 0 титли от 2022 г. Медведев загуби три финала тази година. АО, Хертогенбош и Хале. А, Зверев загуби два финала. В Монпелие и Мадрид. Като бяха победени от играчи като Ван Райтхове и Бублик...
Аз лично не си спомням такова нещо откакто следя тениса толкова много години вече. 😮

# 657
Беретини и Хуркач бяха сред полу-финалистите на миналогодишния Уимби, заедно с Джокович, за червъртия не се сещам в момента. Нормално, но в същото време и похвално е, че тази година отново успяват да покажат завидна форма на трева. Новак никога не е играл подготвителни турнири преди мейджъра в Лондон, което никога не му е представлявало проблем.

Относно ранкинга, Медведев и Зверев берат плодовете на миналогодишните си успехи през втората част на сезона в момента. Напълно заслужено заемат номер 1 и 2, съответно. Вече отделен е въпросът, че 2022г. не блестят с успехи.

# 658
  • София
В по-ранните години Надал и Ноле играеха точно на Куинс. Мисля даже Рафа го победи на финал 2008 Simple Smile

# 659
Верно. Играл е. Имах предвид, че Ноле от много време вече не играе подготвителни на трева. Единствено, като му беше трудно да намрери формата си след операцията на лакътя, участва май в Ийстборн. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт