Познай коя е книгата - тема 17

• 20 633
  • 460
  •   1
Отговори
# 210
  • Wonderland
Понеже никой друг не откликва си позволявам да пусна цитат от книгата, която чета аз, за да върви темата Hug

"Момиченцето отново го поглежда. Тъмните очи под къдриците се присвиват.
Чашата върху бюрото започва да се тресе. Спокойната повърхност на порцелана се пропуква от плъзналите по нея вълнообразни линии, после се разпада на цветни парчета. Студеният чай се излива върху чинийката и прокапва по пода, оставяйки лепкави следи по полираните дъски.
Усмивката на магьосника се изпарява. Той смръщено поглежда към бюрото и разсипаният чай започва да се издига нагоре. Счупените парчета се изправят и да обгръщат течността, чашата става отново цяла, а над нея започват да се вият меки кълбета пара.
Момиченцето се втренчва в чашата, очите му са разширени.
Х. Б. обгръща брадичката на дъщеря си с облечената си в ръкавица ръка и се вглежда изпитателно в изражението ѝ, преди да я пусне. Пръстите му оставят дълги червени следи по страните ѝ.
— Може и да се окажеш интересна — отбелязва той."

# 211
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
започва обещаващо. Simple Smile
много обещаващо.

# 212
И аз чакам с нетърпение отговора Simple Smile

# 213
  • Wonderland
Радвам се, че ви е интересно Hug Пускам още един цитат и жокер в скрит текст

"— Моята… моята майка каза, че съм дете на дявола — тихо отвръща тя.
Мъжът в сивия костюм се навежда напред и прошепва нещо в ухото й — съвсем тихо, да не чуе баща й. Лека усмивка разведрява лицето на момиченцето.
— Протегни напред дясната си ръка — казва непознатият и се обляга назад.
Силия незабавно се подчинява и протяга обърната длан нагоре, без да е сигурна какво да очаква. Но мъжът в сивия костюм не слага нищо в разтворената ѝ длан. Вместо това я обръща надолу и изважда сребърен пръстен от кутрето си. Слага го на десния ѝ пръст, макар че е твърде широк за слабите ѝ пръстчета, а с другата си ръка държи китката ѝ.
Силия тъкмо отваря уста, за да отбележи очевидния факт, че пръстенът, макар и много красив, не ѝ е по мярка, когато разбира, че сребърната халка е започнала да се свива около пръста ѝ.
Спонтанната ѝ радост изчезва при последвалата болка, тъй като пръстенът продължава да се стяга и металът започва да прогаря кожата ѝ. Момиченцето се опитва да издърпа ръка, но мъжът в сивия костюм продължава да стиска здраво китката му.
Пръстенът изтънява и се изпарява, оставяйки единствено яркочервена следа около пръста ѝ.
Мъжът в сивия костюм я пуска и Силия отстъпва назад, оттегля се в ъгъла, като не откъсва поглед от ръката си."

Скрит текст:
Авторът е дама, американка, автор на два международни бестселъра, единият сред които е цитираната книга. Издадена през 2011 г., у нас през 2012 г.

# 214
  • София
Ерин Моргънстърн, мисля, че е Нощният цирк . Много обичам фентъзита.

# 215
  • Wonderland
Ellie_0001, това е книгата Hug Ти си на ход със следващата загадка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 216
  • София
Това е лесничко според мен не би трябвало да ви затрудни.

Опита да си представи как действа цялата тази сложна структура. Масивни каменни стени, високи стотици стъпки, се местят като плъзгащи се стъклени прегради — един образ от миналото, който изникна в съзнанието му. Помъчи се да го задържи, да го разгледа обстойно, да го изпълни с лица, имена и други подробности, но картината бързо се разпадна. Тъга, осезаема като физическа болка, за кратко прогони другите чувства.

Той продължи да гледа, докато дясната стена приключи движението си и пръчките се мушнаха в отсрещните отвори. Нов тътнеж възвести из Езерото, че вратите са се затворили плътно. Т. преживя един последен миг на уплаха, кратко и силно трепване, и после сякаш всичко се уталожи.

Завладя го изненадващо и неочаквано спокойствие и той изпусна една протяжна въздишка на облекчение.

# 217
Предполагам Лабиринтът, но не знам коя част. Щом става дума за образ от миналото - може би последната?

# 218
  • София
Лабиринтът е, първата книга . Ти си наред.

# 219
От мен лесна загадка Simple Smile
— Отсега нататък всичко се крие тук — той се тупна по челото. — Ние разчистихме всичко. Всички факти са пред нас… правилно и методично подредени. Пътниците седяха тук един след друг и даваха показания. Ние знаем всичко, което може да се знае — отвън… — Той се усмихна мило на Бук. — Ние винаги сме се шегували, нали, по въпроса за облягането назад и намирането на истината чрез мислене. Е добре, аз се каня да потвърдя на практика моята теория — тук, пред очите ви. Вие двамата трябва да направите същото. Нека и тримата да затворим очи и да мислим…

# 220
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
звучи като Поаро Simple Smile
и убийството в самолета.

# 221
  • Варна
Истина, чрез мислене или по-точно "малките сиви клетчици" - единствения и неповторим Еркюл Поаро, а щом говори на мосю Бук и има пътници - "Убийство в Ориент експрес" - Агата Кристи

# 222
Така е - Убийство в Ориент експрес Simple Smile

# 223
  • Варна
Нещо лесно и актуално и от мен:
"Нямайки възможност да се скрие, Мечтан огън отвърнала на атаката, без да щади своите мъчители. Пясъкът на ямата бил осеян с овъглени тела, а въздухът бил просмукан с дим и миризма на горяща плът, но копията и стрелите продължавали да летят. Краят настъпил, когато арбалетна стрела попаднала в окото на женския дракон. Полуослепялата и обезумяла от дузина по-леки рани, Мечтан огън разпънала крилете си и излетяла право към огромния купол в последен отчаян опит да пробие в открито небе. Вече отслабеният от струите драконов пламък, купол се разпукал от мощта на удара. И миг по-късно половината от него се срутила, погребвайки под тонове каменни отломъци и дракона, и драконоубийците."

# 224
Нещо на Джордж Р. Мартин - "Принцесата и кралицата" или "Принцът-регент"? Или пък "Светът на огън и лед"? Thinking
Позабравила съм ги малко вече...

Общи условия

Активация на акаунт