Познай коя е книгата - тема 17

• 20 639
  • 460
  •   1
Отговори
# 195
Ето, мисля, че не е много трудна:

# 196
"Шифърът на Леонардо".

# 197
Точно тя е Blush Напоследък мислех да я препрочета, затова се сетих за нея.

# 198
Чета я сега, така че се извинявам, ако не е най-добре подбраната част.

"Усетих докосването на една ръка, която знаех, че не е нито нейната, нито Пеготината, и се изправих на крака до кревата. Беше ръката на мистър Мърдстоун, която той държеше върху моята, докато казваше:
   — Какво е това? Клара, любов моя, нима си забравила? Твърдост, мила моя!
   — Много съжалявам, Едуард — каза майка ми. — Така желаех да съм добра, но ми е много мъчно.
   — Така ли? — отвърна той. — Още отсега ли трябва да чувам подобно нещо, Клара?
   — Казвам, че е много жестоко да ме тревожат сега — отвърна майка ми, като нацупи устни. — Наистина е жестоко, нали?
   Той я привлече към себе си, пошепна нещо на ухото й и я целуна. И когато видях как майка ми склони глава на рамото му и ръката й докосна врата му, разбрах, че той може да оформя гъвкавия й характер, както си желае. А тогава знаех също тъй, както знам и сега, че той действително го вършеше."

# 199
  • София
Дейвид Копърфийлд?

# 200
Точно така. Simple Smile

# 201
  • София
"Еванджелин се събуди преди изгрев-слънце, когато на четвъртия етаж беше тихо и тъмно. Без да вдига шум, за да не събуди сестрите, които се бяха молили през нощта, тя взе обувките, чорапите и полата си и се запъти боса към общата тоалетна. Облече се набързо, все още сънена, без да се види в огледалото. От прозорчето на банята тя огледа земите на манастира, потънали в предутринна мъгла. Необятният заснежен двор се простираше чак до реката, където гъста редица голи дървеса обрамчваха Хъдсън. Манастирът „Света Роза“ беше кацнал кой знае как близо до речния бряг, толкова близо, че на дневната светлина имаше сякаш два манастира — единият на сушата, а другият се полюляваше леко във водата, като първият се разгъваше във втория — илюзия, която лете се разпръсваше от лодките, а зиме — от острите ледени късове. Еванджелин наблюдаваше как тече реката — широка черна ивица на фона на чистия бял сняг. След малко утрото щеше да позлати водата със слънчевите си лъчи."

# 202
  • София, България
Женски манастир, хм ... Нищо не ми говори ....
А Дейвид Копърфилд съм го чела, обаче освен Пеготината ... нищо друго не ми проговори. А и от него нямаше да се сетя ... много съм зле

# 203
  • София
Ангелология ?
"сестра Еванджелин е 23-годишна монахиня в манастира „Св. Роза“
По това реших, че е тя.  От два дни й се каня да я започна, препоръча ми я колежка.

# 204
  • София
Браво, Алекс. Позна. "Ангелология" от Даниел Трусони.

# 205
  • София
 Искаш да ти разкажа спомени ли? Да, имам спомени, но те са много ценни и трепкат като пеперуди. Малки вълшебни летящи шарени парченца, с които любознателното малко момченце на времето си играе. Никой не смее да му каже: „Не ги докосвай, защото прашецът ще падне от крилата им, ще се зацапат и няма повече да могат да летят“.
Имам спомени за някои особени събития, които, според мен, не е възможно да са се случили. Вероятно съм ги сънувала, но в моята съкровищница със спомени има една ясна картина как съм се свила в скута на Муи Цаи и суча от гърдите й. Сълзи се стичат по тъжното й лице и калят върху косата ми. Естествено, нищо такова не е възможно да се е случило, но яснотата на тези образи често ме смущава.  

# 206
 Искаш да ти разкажа спомени ли? Да, имам спомени, но те са много ценни и трепкат като пеперуди. Малки вълшебни летящи шарени парченца, с които любознателното малко момченце на времето си играе. Никой не смее да му каже: „Не ги докосвай, защото прашецът ще падне от крилата им, ще се зацапат и няма повече да могат да летят“.
Имам спомени за някои особени събития, които, според мен, не е възможно да са се случили. Вероятно съм ги сънувала, но в моята съкровищница със спомени има една ясна картина как съм се свила в скута на Муи Цаи и суча от гърдите й. Сълзи се стичат по тъжното й лице и калят върху косата ми. Естествено, нищо такова не е възможно да се е случило, но яснотата на тези образи често ме смущава.  

Рани Маника “Оризовата майка”?

# 207
  • София
Да, Оризовата майка е Simple Smile

# 208
  • София, България
Диавена, ти си на ред Wink

# 209
Ако може някой да пусне вместо мен Simple Smile благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт