Познай коя е книгата - тема 17

• 20 641
  • 460
  •   1
Отговори
# 180
  • София, България
Сигурно ще е туй ... 1001 нощ, но коя точно приказка ... Да пробваме Синдбад мореплавателя?

# 181
Здравейте, Артемис каза, че знае отговора, затова не смея да го напиша. Да не ѝ разваля удоволствието, защото вярвам, че е верният.
Моля те, Артемис, дай отговор, а ние ще почакаме за новата загадка.

Ако позволите,
Скрит текст:
докато чакаме, да се позабавляваме с един романтичен писател.
Предлагам цитат от широко известна негова книга, блян за повечето млади девойки.
"Морето и любовта не търпят педанти."

Простете, ако съм нарушила реда в темата.

ПП радос, писали сме едновременно Simple Smile

# 182
  • София, България
Значи не е Синдбад ... Отдавна съм ги чела, не ги помня ... Не е Али Баба ... Слепецът, въжарят и халифът?!?

А за педантите - Бегбеде?!?

# 183
  • София
Приказка за омагьосаният град .. може би ?

# 184
Момичета, моят отговор е 1001 нощ, няма нужда да посочвате приказката. Аз самата вече не помня коя беше.
Преди години бях чела приказките във варианта за възрастни и описанието на красавиците и красавците ме беше впечатлило. Например принцесата била толкова хубава, че в пъпа ѝ се побирал литър зехтин!

Затова потърсих описание на красива девойка, без да се интересувам от коя точно приказка е.
Извинете, ако съм ви затруднила.

Поздравления за позналите!
И чакаме нова загадка.

# 185
  • София, България
А за морето и любовта?!?

# 186
  • София
Радос, ти си, ти си първата дала верен отговор.

# 187
А за морето и любовта?!?

Александър Грин, "Алените платна"

# 188
  • София, България
Ок, довечера, чета една интересна поредица сега Wink

Изобщо не съобразих, че няма да ми даде да публикувам нов отговор ... Нека, който го прочете, да напише нещо, та да излезе и на другите, че има ново съобщение ...

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 07:10 от радос

# 189
Криминален роман ли е?

# 190
  • София, България
Да Simple Smile

# 191
Да не е някоя от поредицата за Корморан Страйк? Аз сега чета последната, това за кралския юбилей ме подсети за нея...

# 192
  • София, България
Тази поредица е, да, ще пробваш ли с коя точно книга?
Интересна ми е на мен поредицата, отдавна така запалено не съм чела, въпреки че малко се спъвам в стила. Дж.К. хубаво пише, чела съм Хари Потър, може би превода нещо не е съвсем ок ...

# 193
Аз ги прочетох всички през предходните две години, освен това изгледах епизодите, така че малко ми се сливат.
Само предполагам - "В служба на злото"?

# 194
  • София, България
Нее Simple Smile "В служба на злото" беше за отрязания крак, изпратен по пощата.
Няма да те мъча повече - "Смъртоносно бяло" е, действието се развива на фона на олимпийската треска /Лондон 2012/. Давай следващата загадка.

Общи условия

Активация на акаунт