Познай коя е книгата - тема 17

• 20 642
  • 460
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Второто съм го срещала като цитат някъде, беше свързано с откъси от книги свързани с храна или нещо подобно. "Пролетно меню" -  запомних го покрой агнетата които свързах с Великден. Не съм запомнила автор

# 166
Ако в менюто фигурира  и "Миличък Уолтър с твърдо сварено яйце" е много приятен разказ на О.Хенри.

Алекс Simple Smile, вече е написала името му Simple Smile

# 167
  • София
Ах, колко  се чудих кой е точно. А ми  беше супер познато , но не можах  да се сетя.

# 168
  • София, България
А относно за Живота, че не нито толкова хубав, нито толкова лош колкото си мислим ... руски писател ли е?!?

# 169
Мопасан е - "Един живот"

# 170
Здравейте и браво, бързо ме разкрихте Simple Smile
Ето верните отговори и победителите.

Dincho - Мопасан, Един живот
това е последното изречение от романа и е хубаво мото за всеки, звучи успокояващо и отрезвяващо

pep_si - О'Хенри
много мил и романтичен разказ, препоръчвам ви го

Браво, Алекс, помниш заглавието - Пролетно меню.
Признавам, аз помнех автора и съдържанието, неочакваната развръзка, но не и заглавието на разказа.

И накрая още един цитат. Няма да ви затрудни, не е загадка, а по-скоро напомняне и пожелание.

Цитат
Една дума искам само да ти кажа. Само една дума. Прошка не ща… Само това искам да ти кажа, че живота без любов нищо не е. Лула тютюн не струва.

До скоро! Simple Smile

# 171
  • София
Елин Пелин , любим  автор. Обаче  срам не срам не помня заглавието.

# 172
Елин Пелин , любим  автор. Обаче  срам не срам не помня заглавието.

Земя - повест
Има и филм, доста стар, с Гинка Станчева в гл. роля
по сценарий на Веселин Ханчев, музика Любомир Пипков, реж. Захари Жандов

# 173
Понеже никой не пише, си позволявам още една загадка.

Цитат
Изведнъж стената на кухнята се разтворила и от нея излязла девойка. Гърдите й — пъпки росни, бузите й — свежи рози, очите й — сини, лицето й — луна изгряла, станът й се полюлява, забрадката — коприна в цвят небесен, на ушите — обеци безценни, на китките — гривни невидени, а пръстените — драгоценен камък, в ръката й — бамбукова тояга.

# 174
  • София, България
На приказка ми напомня на мен .... Ма с тая бамбукова тояга, не ще да е българска ... Някоя азиатска ли да е?

# 175
На приказка ми напомня на мен .... Ма с тая бамбукова тояга, не ще да е българска ... Някоя азиатска ли да е?

топло...

# 176
  • София, България
e, топло Simple Smile
дай жокерче нещо Wink

# 177
e, топло Simple Smile
дай жокерче нещо Wink

Наистина става дума за приказки.
Представете си страна, в която красавиците са закръглени и под много воали Simple Smile

# 178
  • София
Знам отговора, но не искам да го пиша, защото не съм готова със нова загадка. Валентина, когато дърго време стои неотговорена загадка, можеш да пуснеш нова.

# 179
  • София
Наистина става дума за приказки.
Представете си страна, в която красавиците са закръглени и под много воали Simple Smile

Ъъъ, Приказки от 1001 нощ?  (изстрел в тъмното Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт