Познай коя е книгата - тема 17

• 20 984
  • 460
  •   1
Отговори
# 150
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пас съм Simple Smile радос ги е чела Simple Smile

# 151
  • София, България
Гордост и предрасъдъци, Джейн Еър и Брулени хълмове съм чела ... Ни на едното не мяза ... В Джейн Еър имаше пожар накрая, замъка изгоря, благородника бродеше като призрак ... но ослепя и не прилича на него тоя енергичен владетел дето ремонтира ....

# 152
  • София
Да казвам ли коя е книгата или да давам още жокери ?

# 153
с още някой джокер Радос може и да познае книгата Simple Smile поне ги е чела...

# 154
  • София, България
Ако е някоя от тия трите може, но ако не ... давай я да я видим коя е, че ни озори Simple Smile

# 155
Ан Бронте - Тайнствената непозната?

Момичета, страхотна тема! Поздравления!

Едва ли ще познавам, но ще ми е мого интересно. Благодаря и успех!

# 156
  • София
Шарлот Бронте - Прокобата е верният отговор.

# 157
  • София, България
ВалентинаП, искаш ли като нов участник да ни предложиш следващата загадка Wink

# 158
ВалентинаП, искаш ли като нов участник да ни предложиш следващата загадка Wink

С удоволствие.
Само малко да се подготвя Simple Smile

# 159
  • София, България
Няма какво толкова да се готвиш, грабвай книгата, която четеш, или си чела наскоро и давай Simple Smile

# 160
  • София
И аз вече нямам търпение за нова загадка.

# 161
Притеснявам се, че с Гугъл лесно ще бъде разгадана. Но ще рискувам

# 162
Е, идеята е да не се ползва Гугъл. То иначе всичко много бързо щяхме да "отгатваме" Wink

# 163
Здравейте,
имам любими цитати, но се страхувам, че са лесни за познаване.

Цитат
Животът не е нито толкова хубав, нито толкова лош, колкото си мислим.

И нещо малко по-трудно:

Цитат
Днес в менюто имаше повече промени, отколкото обикновено. Супите бяха по-леки; свинското ухаеше единствено печено с гарнитура от репички. Цялото меню бе проникнато от благодатния дъх на пролетта. Агнетата, които през последните дни подскачаха по зелените хълмове, влизаха в употреба със сос, с който се отдаваше почит на техния весел живот. Песента на мидите, макар и незаглъхнала напълно, минаваше в diminuendo con amore. Тиганът вече бездействаше зад решетката на скарата за печене. Списъкът на пайовете нарастваше неудържимо за сметка на пудингите, а наденицата, увита в своето було, имаше вече приятни предсмъртни видения заедно с елдата и сладкия, но обречен на гибел кленов сок.
..............................
Непосредствено преди десертите беше мястото на зеленчуците и варивата. Картофи и грах, аспержи с печен хляб, неизбежните домати, царевица, боб, зеле и...

# 164
второто ме тегли към Гаргантюа и Пантагрюел, но ми звучи много по-жизнерадостно и не-френско. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт