Познай коя е книгата - тема 17

• 20 500
  • 460
  •   1
Отговори
# 450
  • Не съм от тук и съм за малко
Здравейте, момичета, надничам от време на време тук и сега бих се включила. Blush
Мисля, че тези откъси са от "Чудото в Поскова Драга" от Анте Томич. Много забавна книжка. Grinning

# 451
Правилно, albena Simple Smile. Очакваме  следващата загадка от теб.

# 452
Добре, ще се пробвам с една моя любима.. Ако някой вече е пускал от тази книга, извинявайте, не съм следила постоянно. Blush

"Очите ми бяха затворени; плувах в някакъв водовъртеж от мрак, а мислите бушуваха в главата ми като тъмен и бурен поток. Оставила се на произвола на съдбата, изнурена и отпусната, аз сякаш лежах на дъното на някаква пресъхнала голяма река. Чувах как от далечните планини се носи към мен мощен поток и ме приближава, но нямах воля да стана, нямах сили да се спася от него. Лежах в изнемога и исках да умра. Една-единствена мисъл само трептеше все още у мен като някаква плаха звездица: мисълта за Бога; тя живееше в мълчаливата ми молитва; негласните й думи едва се мяркаха в безпросветното ми съзнание, трябваше да ги изрека гласно, но нямах сили за това…"

# 453
Мисля, че откъса е от "Джейн Еър" на Шарлот Бронте.

# 454
Точно от там е, Viara T. Simple Smile

# 455
Новата загадка:

# 456
Не съм чела тази книга със сигурност и не я свързвам с определен автор. Ще чакам развръзката.

# 457
Книга за Уна

# 458
Точно така - от "Книга за Уна" на Фарук Шехич.

# 459
# 460
"Нощна работа" на Ъруин Шоу.

Общи условия

Активация на акаунт