Познай коя е книгата - тема 17

• 20 508
  • 460
  •   1
Отговори
# 240
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile много бърз отговор. изобщо не ви затрудних Wink
продължавам да чета и всичко ми е ново  - подскажи какво съм забравила?

# 241
  • София
Добри, явно всичко си забравила, та няма да ти развалям удоволствието от една хубава книга с подсказки. Simple Smile

Днес по-късно ще пусна загадка и аз.

Не мога да я пусна, защото съм автор на последното мнение. Ако иска някой, нека пуска. Иваче ще ме чакате 24 часа май.

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 14:26 от АРТЕМИС

# 242
  • София, България
Пускай, айде Simple Smile
Добри, забравила си голяма любов в две поколения ...

# 243
дочетох го, но до последно само някави сенчици на спомени се мяркаха.
сега се чудя дали не съм го чела по задължение и на английски, и затова толкова да ми е ново...

# 244
.

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 20:29 от pppqqq

# 245
темата ли обърка? Simple Smile

# 246
  • София
"Живея под наем на „Джийсъм авеню“ от 1942 г. Може да се каже, че улица „Джийсъм“ си има собствен характер. Всички къщи са малки, но предните дворове са съвсем различни — някои са запуснати и без трева, като плешиви старци. В други има розови и азалиеви храсти, и зелени морави. Моят двор е някъде по средата. Пред къщата имам няколко храста камелии. Тревата е поизсъхнала тук-там, а на мястото, където пикапът на Трийлор стоя три месеца след злополуката, още има голямо жълто петно. Нямам дървета. Но задният ми двор прилича на райска градина. Там са зеленчуковите лехи на съседката ми Айда Пийк. Айда не може да се похвали със заден двор заради боклуците на съпруга си — автомобилни двигатели, стари хладилници и гуми. Все неща, дето той разправя, че ще поправи, но така и не го прави. Така аз не трябва да се занимавам с косенето на тревата, а тя ми дава да бера каквото си поискам и пестя по два-три долара седмично. Каквото остане неизядено, тя го затваря в буркани и ми дава за зимата. Вкусна ряпа, патладжани, цели килограми бамя и кратуни. Не знам как опазва доматите от буболечките, но успява. И са много вкусни."

# 247
Да, гледах Какво четеш, после превключиха, после върнах назад... Като съм от телефона, ми се случва No Mouth
Ще сложа една точка, май не мога да го изтрия.

# 248

хич не се притеснявай Simple Smile Simple Smile случва се - в едни и същи теми се въртим.

артемис. Simple Smile Simple Smile Simple Smile пак ще кажа, че ми е познато. една такава атмосфера на ... пържени зелни доматчета. Simple Smile

# 249
  • София
Добри, лек топъл ветрец и аромат, ама не. Simple Smile

# 250
  • София
Виждам, че познали няма. Както и няма голям интерес към темата.

Книгата е "The help" - "Слугинята" на Катрин Стокет. Издадена май и под името "Южнячки".

Ето продължение на цитата, а после който иска да пуска нова загадка.

"През онази вечер навън вали като из ведро. Взимам един от бурканите на Айда Пийк със зеле и домати и изяждам последната филия от вчерашния царевичен хляб. После сядам да си прегледам сметките по две причини: билетът за автобуса стана петнайсет цента, а наемът ми се вдигна на двайсет и девет долара на месец. Работя при госпожа Лийфолт от осем до четири, шест дни в седмицата, освен в неделя. Плаща ми по четирийсет и три долара всеки петък, което прави сто седемдесет и два долара на месец. Това означава, че след като платя тока, водата, газта и телефона, ми остават тринайсет долара и петдесет цента на седмица за храна, дрехи, фризьор и дарения за църквата. Да не говорим, че таксата за плащането на сметките по пощата стана пет цента. А подметките на обувките ми за работа така са изтънели, че изглеждат, все едно умират от глад. Новите обувки обаче струват седем долара, което означава, че ще ям зеле и домати, докато се превърна в заека Бреър. Слава Богу, че е Айда Пийк, иначе щях да си стоя гладна."

# 251
  • София, България
Някой да чете нещо интересно напоследък?!? Нещо умря темата

# 252
"/Тя/ излезе от YouTube, провери Ричард Уидмарк и откри каквото очакваше предвид въздействието на краткия откъс. Въпреки че след това бе играл в много филми, повечето пъти добрия герой, той беше запомнен с „Целувката на смъртта“ като кискащия се психопат Томи Удо.
— Голяма работа — каза /тя/. — Понякога пурата е просто пура.
— Което какво ще рече? — поинтересува се Фрици от перваза, където се бе изтегнал на припек.
— Ще рече, че /тя/ вероятно се е влюбила в него, след като го е гледала в ролята на героичен шериф или смел капитан на боен кораб, или нещо от този род.
— Сигурно — съгласи се Фрици, — защото ако си права по отношение на сексуалната й ориентация, тя вероятно не си прави кумири от мъже, които убиват старици в инвалидни колички.
Разбира се, че това бе вярно. Право в десетката, Фрици.
Котаракът скептично /я/ погледна:
— Но може би тук грешиш.
— И така да е, лошите психопати си нямат мажоретки.
Думите не бяха излезли от устата й, а /тя/ осъзна каква велика глупост е изрекла. Щом лошите психопати си нямаха мажоретки, нямаше още да се произвеждат филми за извратеняка с хокейната маска и жертвата на изгаряне с ножици вместо пръсти. Но Фрици спази добрия тон и не започна да й се смее.
— Само това липсваше — промърмори /тя/. — Ако много се изкушаваш, спомни си кой ти пълни купичката."

# 253
  • Варна
"Големият шофьор" - Стивън Кинг

# 254
Да 🙂 Чакаме следваща загадка

Общи условия

Активация на акаунт