Познай коя е книгата - тема 17

• 21 016
  • 461
  •   1
Отговори
# 450
  • Не съм от тук и съм за малко
Здравейте, момичета, надничам от време на време тук и сега бих се включила. Blush
Мисля, че тези откъси са от "Чудото в Поскова Драга" от Анте Томич. Много забавна книжка. Grinning

# 451
Правилно, albena Simple Smile. Очакваме  следващата загадка от теб.

# 452
Добре, ще се пробвам с една моя любима.. Ако някой вече е пускал от тази книга, извинявайте, не съм следила постоянно. Blush

"Очите ми бяха затворени; плувах в някакъв водовъртеж от мрак, а мислите бушуваха в главата ми като тъмен и бурен поток. Оставила се на произвола на съдбата, изнурена и отпусната, аз сякаш лежах на дъното на някаква пресъхнала голяма река. Чувах как от далечните планини се носи към мен мощен поток и ме приближава, но нямах воля да стана, нямах сили да се спася от него. Лежах в изнемога и исках да умра. Една-единствена мисъл само трептеше все още у мен като някаква плаха звездица: мисълта за Бога; тя живееше в мълчаливата ми молитва; негласните й думи едва се мяркаха в безпросветното ми съзнание, трябваше да ги изрека гласно, но нямах сили за това…"

# 453
Мисля, че откъса е от "Джейн Еър" на Шарлот Бронте.

# 454
Точно от там е, Viara T. Simple Smile

# 455
Новата загадка:

# 456
Не съм чела тази книга със сигурност и не я свързвам с определен автор. Ще чакам развръзката.

# 457
Книга за Уна

# 458
Точно така - от "Книга за Уна" на Фарук Шехич.

# 459
# 460
"Нощна работа" на Ъруин Шоу.

# 461
  • София
хм ... 1 година без "предизвикателства"! Ето ви едно:

"Старият Джейкъб се прибра с колата си в девет и половина вечерта. За съжаление, ще трябва сами да гадаете какви са качествата и марката на колата. Аз ви предлагам чиста литература, неопетнена от субсидии на автомобилните компании. Ако ставаше въпрос за трамвай, тогава спокойно можех да ви дам данни за волтажа, броя на осите и така нататък. Джейкъб потърси дъщеря си. Беше й купил рубинена огърлица и с нетърпение чакаше да чуе от устата на Силия какъв добричък, грижлив и мил баща е той."

Общи условия

Активация на акаунт