Бебешки валентинки ще озарят лицата на 'Искам бебе' бремелинки. /тема 35/

• 36 616
  • 806
  •   1
Отговори
# 570
Честито АА! Бъдете щастливи и вечни! И ние разписахме скоро. Вече официално сме семейство. Blush
Дарлинг, довери се на доктора. И аз бях при него, според мен би направил всичко за децата. Ако се наложи терапия ще предпише. Стискам палци всичко да е наред и да се успокоиш скоро.

# 571
АА, честито. Пожелавам ви да сте влюбени и да гледате цял живот в една посока. Когато има нужда си прощавайте.
За мен човека до мен е по-важен от моята гордост, но разбира се за всяко нещо си има граници.
Дами, ако имате възможност стиснете ми палци. Вчера най-накрая ме изписаха от болницата. Днес имам уговорка да отида до Варна да ме види репродуктивния ми лекар. Много ме е страх да пътувам, но няма как. Искам да чуя и неговото мнение, защото не съм убедена, че тук виждат всичко.
В първата ми епикриза пише, че шийката е скъсена с 1/3 и че при мануалния преглед съм имала болки. Болки нямах, а лекарката, която ме преглежда, ми каза, че всичко е наред.
Вчера при изписването беше друг доктор. При ехографския преглед пак ми каза, че хориона не бил уплътнен от бебето, но и "май плацентата била леко по-долу".
Специално този лекар ме гледа за трети път и това с плацентата за първи път го казва. Чувствам се, като опитно зайче.
Надявам се да не кръвна пак и новините от прегледа да са що годе добри.
Ще пиша по-късно пак.

# 572
m-angel, силно стискам всички възможни палци!! Heart

АА, честито и много семейно щастие! Heart Eyes

Аз вчера бях на преглед. Чухме пулс Heart Всичко е наред засега. Днес пуснах изследване за тромбофилия, защото никой след миседа преди 4 години не се е сетил да ми го назначи.
Снощи казахме на родителите на ММ, а днес ще съобщим на нашите. Все по-развълнувано ми е..

# 573
АА, честито и от мен! Живи и здрави и много щастливи да бъдете! 💓

Ейндълче, да пишеш после 🍀

Мери, честито сърчице!
И браво на всички за хубавите новини

# 574
Влизам много развълнувана. Според МОЯТ лекар, на който имам 100% доверие всичко е наред. Нямам никакъв повод за притеснение. Това отлепване, което преди ми беше казал, че имам, вече го няма. Плацентата е супер, бебето също.
Според него кръвта и последвалото зацапване са били от това отлепване и просто е трябвало да се изтече.
Няма да кажа с какви определения и с какво възмущение коментара, това което в болница са ми казали. Неговото мнение е, че лекарства не трябва да ги пия, но понеже Утрогестана, с който ме тъпчеха не се спира рязко, да намалям дозата постепенно и така да го спирам.
Много си поговорихме и съм много, много по-спокойна.
Видя ми и белега от операцията от предходното раждане. Каза, че съм имала късмет. За него този белег е твърде малък и е можело да има тежки последици за мен. Остана шокиран, като разбра, че са успели да извадят дете 3730 грама оттам.
Надявам се да е прав за всичко и с времето да успея да се оттърся от всичко, което преживях.
Успех на всички, благодаря за стиснатите палци. Голяма подкрепа сте ми Heart

# 575
  • Замък сред облаците
Камък ми падна като прочетох това развитие на нещата. Аз за прогестерона не съм съгласна с доктора ти, честно казано, като имаш предвид че и двете ми бременности бяха с хематоми и кървене, а първата (неуспешна) не го гледаха сериозно това, за разлика от втората. Важното е че всичко е наред, хорионът е уплътнен, бебето е добре и тревогата е преминала поне на този етап (после знаеш, че ще има - ама тук що ме придърпва, там що ме прибоцква) Simple Smile

Благодаря на всички момичета за милите пожелания за семейния живот. Ние с ММ от години си се считаме за такова, сега поне и на хартия е така (и си харесвам пръстена, хаха).

# 576
За прогестерона съм решила следното:
Сега го пия 4 х 2, една седмица ще пия 3 х 2, после 3 х 1, после 2 х 1и така мисля да го спра. Ще са минали още 3 седмици и ще съм вече 20та седмица. Ако дотогава всичко е наред ще го спра. Магнерота ще го пия 3 х 1 (сега е 3х2). Бусколизина изобщо няма да го пия. Но шпа ще приемам известно време 3 х 2, а после само при болка.
Въпреки, че съм по-спокойна, не съм много смела и смятам да действам предпазливо. След месец съм пак във Варна. Надявам се да не се налага да посещавам патологична преди това (и след това де Grinning)

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 16:47 от m-angel

# 577
Ангелче, радвам се за добрия развой на събитията!
АА, честито и на вас, както и на Мери за сърчицето и на останалите нови момичета!
Аз писах преди няколко дни за молба да ми препоръчате еднокринолог. С недоспалия ми мозък доста объркано съм си задала въпроса, имала съм предвид Начев, не Калчев, и лекарката с Ч е била Яначкова, та в крайна сметка запазих час при нея за края на месеца. Дано успеем да открием проблема и да го решим успешно..

# 578
Здравейте, момичета!
Дойде време да се запиша и в тази тема. Вече съм в 11-12 г. с. В началото се притеснявах как ще се развият нещата, понеже предната ми бременност завърши с кухо яйце. Вече съм малко по-спокойна, въпреки че още много неща предстоят. Вчера бях на биохимичен скрининг и преди това ми направиха подробен ултразвуков преглед - огледаха сърцето и другите органи, дали има носна костица, ръцете и пръстчетата, дали има риск за прееклампсия. Подробен беше прегледа, но ехографа беше 2д. Имам записан час и за ранна ФМ, където има и 3д ехограф, но сега се чудя дали прегледите няма да се припокрият. Лекарката, която ме преглежда е специалист по ФМ и в центъра, в който имам час. Разликата предполагам ще е в самия ехограф и в това, че и мъжът ми ще присъства. Реших да се допитам и до вашето мнение дали все пак да отида и там?
 В тази тема всички имате много познания и доста неща научавам като я следя, затова реших да се допитам и тук.
Хубав и успешен ден!

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 08:01 от Ava-maria

# 579
  • Замък сред облаците
Вече са ви направили ранна ФМ, която се изисква за адекватен резултат на БХС.
2Д ехографията е важна за да се видят алармените сигнали за наличието на синдроми (липса на носна костица, увеличена нухална транслуценция, липса или разместване на органи), 3Д не дава информация за потенциални проблеми в развитието на плода (освен може би дали има заешка устна) - тя е повече за ваше удоволствие да видите бебето.
Ако имате час с мъжа ви, идете да го зарадвате.

# 580
Пак идвам на отчет. Не знам дали писах, но всичко от вирусите е отрицателно и igG, и igM (ест. освен рубеолата от дете). Бях при моята АГ и тя доста ме успокои, че такава хиперехогенност на камерата не е нищо фатално, може да се оправи до раждането, а и така да остане, пак няма да има проблем, дано е права и не го казва само, за да се успокоя.
Щитовидните ми са готови (и тях изследвахме заради сърчицето), но чакам и МБ и тогава ще ги изпращам, затова ги поствам тук ако вие разбирате от тях да дадете мнение:
Скрит текст:

[\spoiler]

Изследвахме и Магнезии, и сега разбирам защо имам толкова много контракции.
Скрит текст:
[\spoiler]
Това пък от къде се появи и как ще се наваксва… не знам, имайки предвид, че пия Магнерот, имате ли идеи в такива ситуации?

# 581
  • Замък сред облаците
Добре са щитовидните, но ако фТ4 тръгне да пада под 15 занапред имай едно на ум, засега е супер.

# 582
Дарлинг, Магнезиев цитрат можеш да пиеш.

# 583
Аз пия Магнерот, но имам много контракции и ето от къде идват те. Само не разбирам как хем пия, хем имам дефицит. АГ ми каза освен Магнерот 3х2 да взимам и Диаспорал от 300 - 2х1, струва ми се много, но трябва да го вдигна някак.
За мен беше най-добре да ме приеме в болницата за 2,3 дни, да ми сложат инжекции или системи, за да се навакса по-бързо (не знам какво се прави) и после просто да поддържам, но тя казва, че не бил голям дефицита 🤷🏻♀

# 584
Аз имам голям проблем с Магнеротът и в нашата отчетна поне 50% от момичетата… Не се ли усвоява добре, до организъм ли е, не знам.
Пиех 3х2 и то от 4ти месец и в последно време имах много стягания и страшно много крампи в прасците. Смених го с Биолектра и се преродих - след няма и седмица прием всичко изчезна…

Общи условия

Активация на акаунт