Бебешки валентинки ще озарят лицата на 'Искам бебе' бремелинки. /тема 35/

• 36 617
  • 806
  •   1
Отговори
# 555
АА аз съгласна съм, че бременноста не е болест, но говорим за възпитание и принципи. МОже пък тази бременна да я боли, кръста, да и тежи и т.н., прелдожи и пък тя нека откаже. Същите тези хора утре ще си размахват вафлата пред мен на майтап, да ме дрзанят (това е истинска случка), а аз да немога да ям сладко. Въпроса е, че не можеш да влезеш в на другия главата и положението. За мен е важно да предложат. Това не им прави услуга в живота на тях самите.

# 556
  • Замък сред облаците
Те хубаво да имат уста да предложат, но и човек е хубаво да не очаква всички да са му длъжни - в този смисъл според мен е важно да има баланс. А това за вафлата си е баш липса на възпитание вече, понякога като чета в този форум подобни случки и се изумявам и съм безкрайно благодарна как в моето обкръжение няма такива изцепки.

Да се отчета: В събота разписахме с ММ, детето ще си има официално баща още с раждането Grinning Много беше кротък миналата седмица, въпреки че се усещаше активност през целия ден, но го отдавам на факта, че си беше събрал краката зад плацентата и тя приглушаваше движенията. Снощи за сметка на това се върна към любимото си хоби да се опитва да пробие диагонални дупки при десния ми хълбок и лявото подребрие. След 2 седмици съм на преглед и взимам 45-дневния болничен. Нямам търпение вече Simple Smile

# 557
AA кога мина това време, та вече ще взимаш и 45 дневен 😳 Честито за разписването, все така сплотени да сте ☺🍀

# 558
Не съм ви писала отдавна, но идвам да се отчета и попитам. Днес минах на ФМ в 20 г.с. Уж всичко беше наред, но накрая когато стигна до сърцето каза, че има наличие на малко по-изразен перикарден излив (най-вероятно физиологична находка), с други думи, че имало малко повече течност около сърчицето (ако съм разбрала правилно). Изпрати ме на кардиолог, но не искаше да ми обяснява много, много какво всъщност означава това, защото съм щяла да се изплаща (понеже нали сега не се…), затова преди да чета бързам да пиша тук ако вие знаете нещо повече?

# 559
  • Замък сред облаците
Перикардният излив може да е нормална физиологична находка, да е в резултат на прекарано боледуване или да има друга етиология. Фетален кардиолог може да даде най-точно мнение по въпроса, за София препоръчват др Маринов като светилото на феталната кардиология, преглежда в НКБ, Надежда и Марковс.

# 560
В неделя бяхме на профилактичен преглед при др. Маринов. Той си му е кардиолог на моето дете и си го следи вече през два месеца (в началото бяхме всеки месец, надявам се скоро да бъдем през 6 месеца и  целта ни е да остане само един профилактичен преглед годишно 🙏🏻) За пореден път се обедих колко страхотен човек е и цял живот няма да ни стигне да му се отблагодим за всичко, което направи и все още прави за нашето дете. Та… Darling запиши си час при него в Надежда или Марковс, защото апаратурата там е много по-добра от НКБ. Всичко ще е наред, сигурна съм, просто да си си спокойна. Между другото, др. Маринов препоръчва всички бебета да посещават кардиолог на един месец, за да се види как са, когато вече дишат сами.

# 561
д-р Маринов къде преглежда бебетата, в НКБ ли само?

Съгласна съм с АА, че и сами трябва да се грижим за себе си, хората не са много наблюдателни. И наистина всеки може да го боли кръста и да му е лошо без да е бременен. Аз по-скоро съм с добри впечатления от хората по време на бременността си.
Полудавам обаче от тарикатите дето изпреварват на опашките, примерно е 1 опашка за две каси и всички си чакаме кротко, докато някой не реши, че кой знае защо 5 души чакаме за едната каса, пък той като по-хитър може да чака за другата.

# 562
Одри преглежда деца и в Надежда. Ние ходим там пак заради апаратурата на първо място и второ -в НКБ поради липса на персонал се чака ужасно - няма сестра, която да пише докато докторът преглежда, след това той сяда сам и си пише и общо взето там е много тегава обстановката. На никой родител не пожелавам да му се налага да ходи в тази болница!

# 563
Минавам на отчет и тук. Госпожицата ми е качила цял килограм според ехографа от преди месец. Все още е главично. Не помръдна по време на прегледа (като изключим едно кроше), искаше да спинка. Успяла бе да си качи крака до лицето, другият беше по-ниско. След две седмици започва и моят 45 дни преди раждане, ако всичко върви добре до тогава, ще ми записват първи тонове на прегледа и ще ми връчат документацията да стои при мен за всеки случай.

# 564
АА, честито! Желая ви дълго да задържите любовта, да сте спотени и уважителни един към друг!!
Въпросният с вафлата е шефът ми Simple Smile , ама съм му свикнала (не, че това го прави възпитан, все ме води до възмущение след токова време).
Не остана, момичета!! Бързо лети времето.

# 565
АА, честита вечнавка! ❤️ Да сте много щастливи!
Колко бързо мина времето, момичета! Пожелавам ви леко раждане 🤗🌷

# 566
Аз вече излязох в 45 дневен, ама за тонове ни вопъл, не стон от АГ, ама когато каже…
Тези дни активно чистим и оправяме всичко, ремонтираме.. иии не мога да повярвам, че всичко вече е толкова близо…

# 567
Момичета, обадих се веднага в Надежда и успях още днес да отида при Маринов. Минах прегледа, май не отдаде толкова значение на този излив, каза, че бебето ми е здраво, но пък откри друго нещо - хиперехогенност на дясна камера, което пак ме притесни. Назначи ми изследване за TORCH, цитомегаловирус и Парвовирус Б19 (това последното сигурно не сте го и чували, в няколко лаборатории казаха, че не го работят, а в Токуда звъняха да разпитват), в крайна сметка ги направих - цитомегаловируса и TORCH е готов почти целият (без херпесите) и всичко с изключение на рубеолота, която ми е от дете е отрицателно. Утре ще пускам и щит.хормони, ако и те са добре… вече не знам какво може да е. Вика ме отново след около 3 седмици, за да проследим. Единствено мога да го мисля 3 седмици и да се надявам след това да се е оправило това малко сърчице…

# 568
Това май е много относително. Аз пък съм в 29г.с. и днес записвахме тонове. Моя АГ започва при всяка бременна от 24 г.с. Даже на акушерката и се стори рано. Но пък на мен заради тях някак раждането ми се стори много близо. Ей го сега ще минат 10 седмици....

Честити АА! Да се подкрепяте много! Ние скоро празнуваме първа годишнина 🙂

# 569
Darling довери му се на доктора, щом е казал, че бебето ти е здраво. Какво каза за тази находка, която е открил? Предполагам не е нещо сериозно или непоправимо. Сърцето е толкова сложно, че почти винаги има нещо, което обаче се коригира още вътреутробно или с израсването, просто малък процент жени ходят на ехокардиография и не разбират. Аз може и да съм писала преди, но вече познавам няколко деца с проблем като на сина ми и при никое от тях не са знаели за диагнозата преди раждането, както ние знаехме и бяхме подготвени. Също повечето деца, които бяха в НКБ по време на нашия престои, бяха с поставени диагнози чак на няколко месеца, когато са почнали да се влошават. Та мисълта ми е, че си в най-добрите ръце в момента и всичко каквото трябва ще бъде направено

Общи условия

Активация на акаунт