Бебешки валентинки ще озарят лицата на 'Искам бебе' бремелинки. /тема 35/

• 36 618
  • 806
  •   1
Отговори
# 540
Филип също беше шест месеца на смесени хранене, в началото храненетп с АМ беше само едно, после кърмата стана 2/3, накрая вече 1. Аз нямах сили да цедя достатъчно, че да поддържам лактацията и 2. Събираха се едни 300 мл, които общо взето му бяха хранене и половина и в тоя момент си казах, че само си тровя нервите. Аз имам някакъв спомен, че първо винаги се дава кърма, после АМ, така правех аз поне. Честно казано моето усещане е, че кърмата помогна да няма колики конкретно при моето дете. То си е индивидуално все пак. Но не мога да се оплача честно казано нито от колики, нито от зъби. 😀

Парушева, и аз не мога да помогна, освен да вдъхна кураж. Много е странно това, че първоначално е пропусната тази особеност. На тоя етап освен повече доплери не знам какво може да се прави особено.

# 541
Благодаря ви! Добре съм, малко ме наболяват ръката и глезенът, но важното е, че Малчо е добре.
И аз ходих днес да пускам изследвания. Много си зависи от човека с иглата. Има такива, които не ги усещам, а има и други, които ми иде да ритна като ме боцнат. Днес пуснах доста неща, но беше горе долу приемливо.

Синът ми имаше колики. Много се превиваше и плачеше горкото, а на мен ми се късаше сърцето. Най-вече вечер. С баща му го разнасяхме и гушкахме. Слагахме го да лежи по коремче върху гърдите ни. Давали сме какво ли не - Био гайа, Абоколикен, Еспумизан. Имахме и възглавничка с черешови костилки. Но просто преминават в един момент. И аз съм внимавала с какво се храня. При захранването също може да ги боли коремче, зависи от храната. Не съм повивала, защото моя господин не можеше да търпи нещо да го притиска. Само в болницата след раждането беше повит.

Парушева, може да потърсиш и друго мнение за твое успокоение. Коментирайте и със следващия АГ. Flowers Four Leaf Clover

# 542
Парушева, предишната ми бременност бебето беше с два съда или още - единична пъпна артерия. Тоест има една артерия и една вена, а трябва да са 2 артерии. Тогава док ми обясни, че ако беше само това, нямаше да е проблем. В крайна сметка прекъснахме бременността по други причини. Действието се развива в 11-12 гс. Според мен иди на още един преглед за всеки случай, но не казвай за находката Simple Smile

Кактус, благодаря за инфото! Аз смесвам лактазата с кърма, но не чакам а давам директно и веднага почвам кърменето. А има ли значение кои капки се дават? Реално всичко е лактаза... 🤔 Само биоамика се дава директно и предполагам е по-различно.
Скоро със сигурност ще може да споделиш и личен опит, не се и съмнявам. 😇🌷 А преди това тук ще ни разказваш за феталните. 😋

Както писах и преди, при моя син коликите са 24/7 и не ми се мисли какво ще е при захранването. Че и рефлукс има, та мазалото да е пълно. Почти не спи в леглото си, само се дави, пъшка и напъва. Голяма мъка. А всичко му е наред, водих го на гастроентеролог, на ехография на коремни органи.. Извода е че е само период, който трябва да се изтърпи.
Ако това с лъжичката е вярно, сме готови от сега (на почти 2 м е 🤣). От толкова прахчета, капки и какво ли не дето му давам, се е научил да яде с лъжичка. Чак не мога да повярвам. 🤔😄

# 543
Парушева,  една приятелка имаше такава диагноза. В крайна сметка просто следяха изкъсо нещата и роди донесено бебе в 38гс. Скоро стана на годинка и е прекрасна.
Следеше се при Анна Богданова.

# 544
Miss_Independent5, радвам се за хубавите новини от прегледите. Пази се много и дано да нямаш повече такива екстремни изживявания.

*Мери*, децата са добре, но много ме притесниха тук лекарите, защото нещо ги усъмни, че имат проблем с очичките, но така и не можаха да ми обяснат какъв, та аз само като чувам някакви неща и изпаднах в ужас, че едва ли не ми казват, че децата ослепяват вече. В крайна сметка се оказа, че искат да ги транспортират и трите до София и да останат там до изписването им. Вчера отиде Никол, а мен разбира се не ме свърта и отидох и аз до там, за да видя коя е болницата, да поговоря с някой от екипа и да ми обяснят какво ще се случва там и каква е организацията при тях. Да ви кажа от вчерашната ми среща и комуникацията с лекарката, която не ми се представи, и днешната лекарка, с която разговарях, съм много доволна и спокойна за децата, че отново ще са в добри ръце. Дават ми много подробна информация, а днешната лекарка даже снима Никол и ми изпрати снимки по вайбър, което пък изобщо не очаквах и толкова мило ми стана, направо ми направи деня тази жена. Вчера някакъв лекар от Александровска болница ѝ е направил очен преглед и ми обясниха, че в едното око има кръвоизлив, но те го виждат по-малък, отколкото описват в Русе, че е, и за момента лекарят иска на 7 дни да я преглежда, за да може при необходимост да вземат мерки и да приложат някакво лечение. След гергьовден ще транспортират там и Калина и Божидара и очаквам да видя и за тях какво ще кажат. А болницата, в която ще бъдат, е СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев".

fillme, браво на девойката, че така хубаво си расте! Стискам палци и на прегледа всичко да е наред и само с хубави новини да идваш тук.

# 545
  • София
За коликите - както са писали момичетата - действахме по метода на д-р Карп. Само дето люлеенето е грешно преведено на български, трябва да е подрускване.

Медикаменти за коликите не сме давали, за да може да не пречим на организма им да се научи сам да се справя с лактазата.

Съвсем в началото до към месец, повръщаха яко ако смеся кърма и Ам в едно хранене. После на по-капризното давах първо кърма, после мляко, на другото - обратно. 

При дребното коликите бяха до към 5м, като почнахме захранване спряха. От самото начало пиеха и пробиотик - първо беше омнибиотик панда, после бебешки биокулт (който нещо изчезна), до към годинка им давахме редовно някакъв пробиотик.

Winter +1 за повиването, при нас положението беше рев, хранене, спане и нищо друго не помагаше така. Тук е описан на кратко методът на др. Карп https://www.namama.bg/article/metodat-na-d-r-karp--bebetata-vse- … -za-uspokoiavane/

# 546
Радвам се , Сънче … надявам се. ,че ще вземат мерки на време и проблема е напълно поправим  . Дръж ни в течение 🫶

За колики аз давах Лефакс , бях много доволна . Племенницата обаче беше със зверски колики , горкото дете нито ядеше , нито спеше , не плачеше , а се дереше . Толкова я болеше , че посиняваше и спираше да диша . Гледам трето дете , имало е толкова бебета покрай нас , толкова страшни колики не бях виждала . След поредната консултация със специалисти , понеже и лекарите намираха положението за патологично , на нея също и помогна Лефакс + Колийф и поза с натиснато коремче .

# 547
Miss_Independent да се похваля и аз ...
Вчера ми причерня в автобуса, нямаше къде да седна и припаднах. Изкарах акъла на хората. Паднала съм настрани.
Извикаха линейка, кръвното ми уж нормално излезе. Бях закусила преди това.
После в болницата да видят бебчо. Направи ми впечатление, че е обърнат по корем. Надявам се да е наред всичко,че доктора малко хахо ми се стори. Вика живо е ето гледай , бие му сърцето.Ама нямаше какво да направя друго, в събота моята АГ не работи.
Нямам болки. Само стреса остана...

# 548
Анабел, стискам палци всичко да е наред и най-вероятно е. Бебето е добре защитено.
Никой ли не ти направи място в автобуса? Ако имаш възможност, сядай направо на земята, ако чувстваш, че ще припаднеш скоро. Аз как обичам да се правят пътуващите, че не виждат възрастни хора и бременни...Rage А и като видиш някой да се олюлява и да премрежва очи....
Една история от преди години на една моя позната, висока и доста едра, шкембенце си има по принцип, особено ако се отпусне да не си държи коремните мускули стегнати. Видял я един господин в автобуса и се развикал на другите пътници, че няма кой да стане да направи място на бременното момиче и отстъпил своето. Тя седнала, смее ли да каже, че всъщност просто е пълна. Grinning

# 549
Всичко стана за секунди, не можах да реагирам както трябва,можеше да клекна поне. Станалото  станало...
Контрольорката каза ама на вас не ви личи ,че сте бременна иначе аз ги настанявам бременните като видя.
Имам вече коремче, явно не достатъчно 🙂

# 550
Анабел, всичко е наред с бебока! Добре защитено е във водичка. Аз доста често отнасях някой ъгъл, защото не преценявах габаритите си. 😅
Един единствен път се качих на автобус и то в 9тия месец. Никой не ми направи място. 🤷‍♀️ Сега пък ще ни отнесат с количката. Много са несъобразителни хората.

# 551
Анабел, всичко ще е наред. Сигурно ти е паднала КЗ. И на мен ми се случи, слава Богу бях про ендото в този момент. Легнах на къшетката, премери ми кръвното-нормално и ми даде вода с бананова захар. Пък уж ми е висока захарта.
Много се дразня аз на хората. Какво е това възпитание. Оня ден на пешеходната един ми сече пътя и щеше да ме отнесе. Нямат срам значи. Не им е идвали на главата, ама и те ще станат възрастни и те ще имат деца. Дано ги научат на нещо.

# 552
На мен са ми отстъпвали без да съм бремнна в един от случаите, в които започвам да напълнявам, че все почваше от корема. И много хора са ме питали, съседката даже не ми вярваше като казвах, че само съм дебела Simple Smile.
Затова пък до към 7ми месец, въпреки че според мен си личеше, не всеки забелязваше.

# 553
И аз имам един случай пред офис на Еконт докато бях бременна и вече си личеше достатъчно, нямаше как да се сбърка. Аз нали много лесно получавах контракции, а отделно от самото начало просто не можех да стоя права и все охках и пъшках, та стоя там на опашката и пред мен има двама мъже, зад мен вече не знам си колко човека, и бях добре, но изведнъж започна да ми става пак зле и се кълча там, пуфтя, подпирам се на един парапет и накрая една жена зад мен ми вика виждам, че не ви е добре, защо не влезете поне да седнете вътре да изчакате, и аз викам ами май май това трябва да направя. Влязох аз, седнах и пак не ми беше кой знае колко добре, но точно тогава остана да изчакам само единия от тези двама мъже, но нито един от тях не си отстъпи реда, за да мина. Обикновено не би ми направило впечатление и никога не съм искала някой да ми дава път, но тогава дето се вика щях да родя пред офиса, видимо не ми беше добре, даже си мислех да се откажа да чакам и да се прибера, но то пък дойде моят ред, но ми остана лошото впечатление, та тогава и аз така си казах, че и те някой ден ще имат деца и ще видят какво им е на жените им.

# 554
  • Замък сред облаците
Аз честно казано не съм от хората дето смятат, че задължително трябва на бременна жена да се отпуска ред и да се прави място. Бременността не е болест, нито прави жените по-крехки или чупливи. Небременна ми се е случвало да не ми е добре или да бързам спешно за някъде и да си поискам място/ред, като хората са откликвали, а като бременна ми предлагат място или ред, но на фона, че се чувствам добре и че по цял ден седя или че не бързам за никъде любезно отказвам и благодаря за жеста. Хубаво е да има човешко отношение отсреща, но пък и не е задължителна привилегия за бременната. Никога не знаеш дали на човека срещу теб не му е по-зле или не бърза спешно за някъде (както ми се е случвало в общината една небременна помоли да пререди 10 човека сред които 2 бременни жени, защото бързаше за погребение). Та важно е да имаме усти да помолим, когато има необходимост от това, и да не се счита за изконно право нещо, което не е.
За шофьорите само ми прави впечатление, че откакто ми се вижда корема всички мъже ми спират на пешеходна пътека или ми дават път, дори когато те са с предимство на необозначени кръстовища, но не мога да кажа същото за шофьорките, които и за бременни, и небременни се държат сякаш пътя е техен.

Общи условия

Активация на акаунт