Бебешки валентинки ще озарят лицата на 'Искам бебе' бремелинки. /тема 35/

• 36 619
  • 806
  •   1
Отговори
# 525
Winter +1 за повиването, при нас положението беше рев, хранене, спане и нищо друго не помагаше така. Тук е описан на кратко методът на др. Карп https://www.namama.bg/article/metodat-na-d-r-karp--bebetata-vse- … -za-uspokoiavane/
Ние давахме и Лефакс и БиоГайа.

# 526
Ние давахме ко-лактаза до около 3 навършени месеца (ама кога почнахме не помня) и омнибитик панда - още го даваме чат пат, но също не е имал много колики или тия неща ги стопираха. Като го гледам сега покрай захранването как реве от болки в корема, наистина леко сме се разминали.
Също някой път си мислим, че са колики, а то е преумора или друго - гледай да не е будна прекалено дълго.

Мисче, много неприятно с падането, дано не те боли нищо.
Ейнджъл, много ми се иска да ти повдигна духа някак, ама не знам как. Палците ми са стиснати.

# 527
Одри е, не! И при захранване ли ги боли? Не бях чула, а при моя син коликите бяха зверски, настръхвам ако пак ще се повтаря, а почвам захранването другата седмица

# 528
Ами може при нас да е изключение и аз не очаквах или просто се случи да не му понесе едната храна. Даже спрях захранването за няколко дни (в момента).

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 09:22 от Одри ♡

# 529
  • София/Севлиево
И Росен понякога плаче от храната.Мислех,че си въобразявам,но уви...И понеже е много лаком понякога взема от нашата храна и тогава е най-зле...Иначе в началото давах Лефакс и Колийф(тези последните при Слави нямаха ефект,но при Росето работеха),ако много се запече-1/2 саше омнибиотик Панда вършеше чудеса.

# 530
Съвсем е възможно и от захранването да има драми, все пак нова храна, нови текстури. На мен това ми беше една от причините да отложа захранването до 6+, защото тогава храносмилателната система на бебетата е достатъчно зряла, за да понесе захранването.

Одри много добре ми напомни, искам и аз да вдъхна кураж на Ейнджълчето, стискаме всички палци за теб.

# 531
Да, и при захранването може да има колики, както и като се вкара месо и млечни продукти, защото е нещо съвсем различно от плодове и зеленчуци.
Иначе при нас Божи имаше много гадни колики и пъшкаше по цяла нощ. Слагахме възглавничка с череши + био амика + чай от копър и анасон.

# 532
Уинтър, Марио беше на следната комбинация до 4 месец: Омни биотик панда+ био амика+ осанит пилули. След това му спях амиката, а перли давам само сутрин.
Грам не съм се съобразявала какво ям, вкл. люто, колики не е имал . Аз също приемах Панда, а след раждането го смених с шестицата и мисля, че това много помогна да няма колики. По време на захранването и на него ще давам Омни биотик 6 , защото са различни щамовете.

# 533
Златен стандарт се водят Колийф, Еспумизан и може да се добави Омнибиотик Панда. 😊 Много е важно да се изчака 15 мин преди да се даде млякото на бебчето, за да може лактазата да си свърши работата. Наблюденията са ми от дългогодишна работа с родилки и от изследвания в университета. Много се надявам скоро да имам и личен опит 😁❤️ Спокойна бременност на всички 🍀🍀🍀

# 534
Ейнджъл стрискам палци. Всикчо ще се нареди с толкова положиетлна енергия.
Аз вчера бях на втора фетална и уж си тръгнах спокойна, че всичко е наред, въпреки  че АГ ми каза, че пъпната връв била само с два съда, не с 3. Някаква аномалия. Огледа органите, всичко е наред. Ама взе да ме чопли сега това и накарах ММ да чете вместо мен уж да не се паникьосвам. Ама пак ми е притеснено. Мисля да започна да следя и на още едно място и така да ходя да го наглеждам бебчо на 2 седмици. Едва ли ще има много смисъл, то не знам какво може да се направи, ама поне да се чувствам по-спокойна. На първата фетална си пише 3 съда, че има. Според мен е пропуснал да види, че са 2. Не знам как инъче да си го обясня. Моля за съвет, ако някой има опит с такъв проблем да се включи да сподели как са протекли нещата.

# 535
Благодаря на всички за подкрепата.
Iren, може ли да споделиш какво, кога и как си приемала, заради което предполагаш, че сте избегнали коликите?
Марти почти нямаше колики. Казвам почти, защото имаше единични случаи, в които е плакал от колики. Много го успокояваше топла възглавничка от черешови костилки.
Имаше около 2 седмица, в които пробвах да кърмя. Той не искаше да засуче изобщо. Аз ревях, цедях и давах от шише, но количеството беше не повече от 10-15 мл.
Направихме експеримент. Спирах да давам кърма, мина изцяло на АМ и беше спокоен. После пробвах пак да давам и кърма и пак имаше болки.
Казаха ми, че при смесено хранене коликите са много по-обострени. Така и взех решението да спра цялата тази агония (за мен) с кърмата.
Споделям опит. Не искам да убеждавам никого за или против смесеното хранене.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 12:52 от m-angel

# 536
За коликите след всичко изпробвано видях като че ли ефект от Сабсимплес. Въпреки че някъде бях чела, че последните капки най-много помагат, защото просто коликите спират. За съжаление този период трябва да мине, гушкане, масаж на коремчето и търпение..

# 537
Тонката се храни 4 месеца смесено и както казах нямаше много колики. Но му давах или само кърма или само АМ.
Аз също имах драма с кърменето, че хем исках да кърмя, хем не исках. Също много трудно засука, но успяхме и така май увеличих кърмата. Но давах главно кърма от шише което е по-подходящо за смесено, че може да следи количеството.

Аз почнах захранване на 5+, може би е рано де да знам, ма някои почват и преди 5ти месец. Сега както казах почиваме и може би в понеделник ще пробвам пак, не бързам за никъде.

Парушева, нямам опит, но добре че сте го открили рано, трябва повече да следи храни ли се добре бебчето, особено към края и това е - следящия ще ти каже.

# 538
  • Замък сред облаците
Одри, аз знам че съветват захранването трябва да почне когато бебето спира да избутва лъжичката с език, което еволюционен рефлекс и показва готово ли е или не бебето за такива храни.
В крайна сметка храносмилателната система на бебето продължава да зрее след раждането и при различните бебета е индивидуално.

# 539
Да готов е, затова почнах. И се интересува ние като ядем. И сам си държи лъжицата.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 14:32 от Одри ♡

Общи условия

Активация на акаунт