Октомврийски бебета 2022

• 47 799
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета! Аз вчера бях на втори преглед , всичко се развива нормално 😍. На 28ми ще е скрининга. Аа относно проблема с тоалетната и газовете лекарката ми изписа пробиотик Opti6 , ще кажа дали има полза от него! ☺️

# 421
Добро утро. Дами...Това ще е мега тъпият въпрос, математик съм, но не съм сигурна какво означава навършена десета седмица. Според един калкулатор, вчера бях в 7+0. На друг пишеше, че съм в 8ма. Аз лично броя, че са минали седем пълни седмици. Това ли значи +0? Всъщност 7+1 е първи ден от 8ма седмица? И навършени 10 седмици тогава какво значи? 10+0? Предишният път не съм си правила пренатален тест, за който е толкова важно това, а искам добре да изчисля, че му излизат бавно резултатите и не искам да изляза извън срока за ФМ. Чувствам се абсолютно малоумна Sad

# 422
Добро утро. Дами...Това ще е мега тъпият въпрос, математик съм, но не съм сигурна какво означава навършена десета седмица. Според един калкулатор, вчера бях в 7+0. На друг пишеше, че съм в 8ма. Аз лично броя, че са минали седем пълни седмици. Това ли значи +0? Всъщност 7+1 е първи ден от 8ма седмица? И навършени 10 седмици тогава какво значи? 10+0? Предишният път не съм си правила пренатален тест, за който е толкова важно това, а искам добре да изчисля, че му излизат бавно резултатите и не искам да изляза извън срока за ФМ. Чувствам се абсолютно малоумна Sad

И аз съм в същата чуденка. Различните калкулатори, различно дават. А аз съм с цикъл 25-26 дена и тези, които нямат параметър "продължителност на цикъла" дават отклонения.
Аз мисля, че АГ трябва да се произнесе по въпроса.

# 423

И аз съм в същата чуденка. Различните калкулатори, различно дават. А аз съм с цикъл 25-26 дена и тези, които нямат параметър "продължителност на цикъла" дават отклонения.
Аз мисля, че АГ трябва да се произнесе по въпроса.

И моят цикъл е с такава продължителност, но забелязах, че на калкулаторите, които имат такъв параметър, и 26, и 28 дена да сложа, все съм 7+0.

# 424
Завършена 10 седмица е 10+0 и след това. ЗА теста може да отидете в 10+3 например. Някои приложения " закръглят" и показват в коя седмица си в момента, но за повечето неща са важни колко са изцяло изминалите/завършените.Simple Smile
П.С Добавям,че при голямо разминаване на ПРМ и размера на бебето ( при много късна овулация например) аз бих се водила по размера на бебето, важно е да има достатъчно ДНК в кръвта на майката.

# 425
  • Варна
Моя АГ ме посъветва да изчакам с пренатеста до 12 седмица, защото 10та е минимума и често се случва пробата да излезе невалидна и да се наложи да давате повторно кръв и да чакате допълнително. Причината беше недостатъчно генетичен материал или нещо от сорта, не си спомням добре. Плюс това наистина понякога човек не е сигурен в коя точно седмица е. Затова аз лично мисля да го послушам и да изчакам 12-та седмица.
Успех на всички, дано видим само негативни резултати! Heart

# 426
Дъщеря ми се роди в 38г.с. навършена и няколко дни. На епикризата пишеше, че е родена в 38г.с. И аз съм с 25-26 дневен цикъл и не мисля, че някъде го отчитат. А като се записвах за БХС+ранна фетална там по телефона ме питаха последна менструация и те ми предложиха час спрямо това.

# 427
А 12г.с.за.пренатест не е ли късно? Смисъл, ако не дай боже излезе проблем? Не е ли късно да вземеш решение?

# 428
А 12г.с.за.пренатест не е ли късно? Смисъл, ако не дай боже излезе проблем? Не е ли късно да вземеш решение?

Мен ме посъветваха същото преди малко. Може би има смисъл. Иначе то дори от пренатеста да излезе нещо, пак доколкото знам, се потвърждава с амниоцентеза. Не съм сигурна, че има как да се разминеш с прекратяване на бременността в по-късен от 3ти месец етап.

# 429
  • Варна
Как ще е късно? Grinning Все пак хората, които не си правят пренатест, разчитат на ФМ, която се прави даже и до 13та седмица. Иначе срока е до 19та седмица максимум за пренатест (по спомен) Simple Smile

# 430
Момичета , аз търсейки моята група октомврийски бебета 2021 попаднах на вашата без да искам и реших само да ви напиша , тъй като миналата година по това време умирах от притеснения ,имах много стрес и търсих и рових къде ли не само и само да прочета нещо успокояващо по въпроса.
Имах зацапване/кървене в 6 седмица , имах в 8 в 10 в 14 в 16 седмица , умирах от страх и притесниния дали всичко ще е наред , тук където живея не ми изписваха прогестерон и ,магнезии а казваха " както е късмет така ще е .."
За щастие и благодарност си имам 4.5м бебенце , което ме радва всеки ден и ми пълни душичката. Heart
Повръщах страшно много на всичкото отгоре, единственото което ми помогна е оденсетрон (лекарство изписано от лекар)
Успех на всички мамчета и да знаете не винаги кървенето е аборт. Blush

# 431

Как ще е късно? Grinning Все пак хората, които не си правят пренатест, разчитат на ФМ, която се прави даже и до 13та седмица. Иначе срока е до 19та седмица максимум за пренатест (по спомен) Simple Smile

Мисля, че тя визира друго тук. Не, че не може да се направи пренатален тест в 19та седмица, а че едно е да правиш аборт, ако се наложи в 12та, а съвсем друго в 19-20та.

# 432
Здравейте момичета! Малко съм невежа по темата, първа бременност ми е и искам да ви попитам всички ли ще си правите този "пренатест"? До сега моята АГ нищо не ми е споменавала по въпроса, говорихме само за трите фетални морфологии и спомена че първата ще бъде към края на месец март. Трябва ли да я попитам за този тест, или на базата на резултата от първата фетална морфология ще ми каже дали има нужда от пренатест?

# 433
  • Варна
blasphemy, съгласна съм, само казвам какви са сроковете официално, а именно:

Oт там нататък всеки сам си решава! Simple Smile
Просто исках да наблегна, че 10-та седмица е минимума, а не препоръчителната седмица за такъв тест. Препоръчителната е 12-та.
И все пак дори тук са го написали - най-добре всеки да се консултира със своя АГ и той ще го насочи кога и какъв тест.  

Deizy_G, абсолютно по желание е. Аз имах приятелка, която на първата ФМ й казаха съмнения за Даун, след което си направи пренатест и за щастие излезе отрицателен. Също така имам приятелки, които никога не са си правили такъв тест, все пак е доста скъп, а и не всеки се притеснява чак толкова.
Така или иначе, дори теста да покаже наличие на синдром, има хора, които въпреки това не биха се отказали от детето - затова и не си ги правят.

# 434
Моята АГ ми каза ако има нещо съмнително при замерванията на БХС тогава.

Общи условия

Активация на акаунт