Октомврийски бебета 2022

• 47 856
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Относно секса - ние само разредихме малко честотата, защото на мен ми е лошо много често и нямам желание, но ако няма медицински показания- не виждам пречка. Това е и нужда, но най-вече интимност и близост с партньора, от която не бих ни лишила.

# 316
Относно уведомлението: предния път от Майчин дом ми издадоха официален документ, който подадох в работата. Този документ е важен, защото устно уведомление не се брои, ако някой тръгне да те уволнява. Сега нямам такива притеснения въобще, но ще постъпя по същия начин.

За секса...Правим си секс. Не съм спирала първата бременност и сега няма да спра, освен ако няма нещо, което да го налага.

За зацапването...Аз нали вчера бях до Токуда и нямаше нищо. Изписаха ми но шпа за всеки случай, но явно към 16 часа ми става лошо и реших, че е от но шпато, а май беше съвпадение. Днес пих само 1 вместо 2, беше ок. Обаче сега си гледам бельото, пак има 2 кафеви капки. Не знам. Другата седмица съм на преглед, надявам се всичко да е наред дотогава.

# 317
С предишната ми бременност излязох в болничен около 10 седмица. Работата ми беше с дълги смени на крак и вдигане на тежко. Освен това ми е правена конизация и съм с 50% скъсена шийка. Общо взето много се притеснявах дали всичко ще мине добре и не исках да се натоварвам с нищо. Сега съм в отпуск след майчинство, който ще продължи до края на април и веднага след това започвам с болничните.
В момента ходя при друг лекар, не този който следеше предишната ми бременност и нещата са доста различни. Тогава още от първия преглед ми назначиха голяма доза утрогестан, който си пиех до края на бременността. Сегашната лекарка е на мнение, че щом нямам оплаквания няма нужда да ми изписва лекарства. Може би е права, но ме притеснява тази къса шийка и се чудя дали да не отида някъде за второ мнение.

# 318
И аз съм с конизация и се притеснявам, за сега казаха че е добре дължината на шийката.

# 319
Аз също от рано излизам болничен. Не знам как точно го смятат , но сестрата при лекарката ,която ме следи, още на прегледа каза,че може от първи март да изляза болничен. За справка: на 3ти март влизам в 9та седмица.

# 320
Здравейте, в сряда бях на преглед и видяхме сърчицето и уж всичко беше наред и снощи прокървих, цяла нощ не спах, сутринта звъннах на докторката ми и газ към спешния кабинет. С ембриончето всичко е наред, но имам леко отлепване на сакчето, изписа ми но шпа и утрогестан и само лежане... Силно се надявам всичко да се оправи и да не се наложи да ме вкарват в болница ..

# 321
kat Всичко ще е наред, почивай си и не мисли лоши неща. Hug

Аз от 2 дни съм с адско главоболие и гадене, почти през целият ден. Явно няма да ме размине, както си мислех. Чувствам се като парцал..

Тези които ще взимате болничен от сега. АГ ли ви предлага или вие си го искате. И с конкретна здравословна причина ли е? Чудя се АГ дали ще ми даде лесно, ако реално бременността се развива нормално и не се налага да лежа примерно. Бях чела някъде, че повечето се опъват и не искат да дават ей така болничен..

# 322
Здравейте. Връщам се от преглед.
6 г.с. + 4 се видя сърчице. Поуспокоих се.
Не съм казвала на работа, тъй като този понеделник се върнах след първото майчинство. Исках да чуем сърчице и затова отлагах.
В началото на седмицата ще предупредя работодателя. Работя в малка частна фирма и искам да си направят добре плановете.
Ако всичко е наред ще поработя известно време и към 5-6 месец сигурно ще изляза болнични.
В случая се чудя дали да оставя детенцето ни да продължи да ходи на ясла или да търся други варианти. Притеснявам се дали няма да ми носи много вируси, но пък на него му харесва много и не искам да го лишава да комуникира с други деца.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 16:25 от m-angel

# 323
Ами аз само като ѝ казах в каква среда работя ( крупие съм ) и сама предложи да изчислим кога най-скоро може да изляза болничен.

# 324
Здравейте, относно работодател аз лично смятам да изчакам поне до средата на третия месец. Работя от вкъщи и не ми се налага да казвам рано, за да ги предупредя, а мои близки и не толкова близки приятели и познати са на ръководни позиции във фирмата. Та, ако кажа, имам опасения, че ще разберат и хора, които не искам да научават в толкова ранен етап от бременността ми. Пусто суеверие, а дори не съм суеверна 😃

За секса моята лекарка ми каза да го избягвам в първото тримесечие. До сега с ММ сме имали доста редовен сексуален живот и сега си страдам малко, но се надявам да е наред всичко. Сексът няма да ни избяга. Със сигурност, ако нямахме препоръка от лекар, нямаше да го избягваме 😁

# 325
Здравейте мами, относно гаденето и повръщането се включвам, от три дена съм си наложила да хапвам по нещо на всеки два часа, сутринта със ставането съм на масата за един сухар😂 хапвам по малко и вече мога да кажа, че се чувствам по като човек- едвам издържах до преди това. Гаденето ми доста се облекчи, въпреки че продължавам да ям странни за мен неща 😂 опитайте, на мен добре ми действа

# 326
Limonka31, моята АГ малко се противеше за болничен толкова рано - 6г.с, но аз настоях. Като цяло тя искаше да изчакаме до 10-12г.с., тъй като бременността не е повод за болничен, ако се развива нормално. Все пак прецених, че естеството на работата ми би било рисково на този етап.
 Не този етап нямам никакви позиви за гадене или повръщане, но апетита ми е през 2 часа и нон стоп. Ако продължавам така, до 9-ти месец ще кача стабилни килца. 🥺

# 327
kat_  как си? Спря ли кървенето?Надявам се всичко да е наред 🍀 🍀🍀
Днес съм 6г.с.+0дни. Последните два дни ми се гади сутрин, следобед и вечер... и колкото и да не ми се иска, повръщам. Страх ме е, че си повръщам и витамините, които пия. Бях почнала да ям всеки ден по няколко портокала, онзи ден ММ даже ми купи един кашон, но и от тях ми се гади вече и не искам да ги погледна. Старая се да хапвам по малко начесто, но не ми помага. Пак си повръщам...
Ходя до тоалетна на половин час, максимум един. През нощта ставам по 4-5 пъти ... Сънувам кошмари, снощи сънувах зацапване.
Гърдите ме болят толкова много, че не мога да сложа сутиен. Обличам се с широки дрехи, за да не личи и се чувствам много грозна.
За секс изобщо не се замислям, страх ме е, не знам до кога.
Утре ще си запазя час за първи преглед в сряда или петък, не ми се чака повече, искам вече да видя и чуя, че всичко е наред. Да видя тупкащото сърчице на екрана...

# 328
drpwamy Кървенето си беше еднократно, за моя радост, след 10 дена съм пак на преглед и се надявам до тогава да няма извънредни ситуации. 🧸

Все още ми се гади целодневно, но повръщам 1-2 пъти само и по малко, по-ме мъчи мъката докато повърна ☹ По 5 минути се мъча докато се случи ... Вече съм в трети месец и стискам палци още месец и да отшумяват тия гадости. Аз едвам видях сърчицето как тупка 😄 Уредите явно са някакви по-стари и не се вижда много-много, а от спешния кабинет такива хубави снимки ми изкараха и там много добре се виждаше 😍

# 329
Здравейте и от мен. Днес видях 2те чертички Wink Втора бременност, много чакано бебе, почти 4 години! Термина ми е 03.11, но тъй като има голяма възможност да се роди Октомври скачам при вас. Чета ви от няколко дни и ви се радвам, но не смеех да пиша. Този месец ни беше първи опит след като Ноември миналата година започнах режим, тренировки и свалих 17кг. Още не мога да поварявам, а ММ пък въобще не може да го осъзнае Simple Smile
Гади ми се сутрин от мириса на кафе, следобед също и често ми се вие свят.
Пожелавам ви лека бременност на всички!

Общи условия

Активация на акаунт