Октомврийски бебета 2022

• 47 823
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • София
И аз от известно време се вълнувам какво се случва със света и така като го гледам почнах да се бъзикам,че ще раждам в бункер 😀

# 391
Здравейте! Честита Баба Марта на всички!
Днес бях на преглед, всичко върви нормално- 8 седмица и 2 дни, като АГ-то акза 1е изпреварваме малко и отговаря на 8с и 5 дни.
17мм е вече.
Втората бременност ми е доста по-различна от първата.
Мисля че вече започва да ми лличи лекичко коремчето,което е супер странно имайки впредвид че първата бременност ми пролича чак в 5ти месец.
Гаденето не  е отшумяло все още Sad
И аз работя, гледам баткото,чистене.абе в 21:00 съм смазана и лягам. Тежичко си е много.
Още се чудя кога да кажа на работа. Мисля да изчакам поне още месец. Едва ли ще им стане много приятно,имайки впредвид че започнах работа Януари.

Същата работа, аз започнах новата работа преди месец и половина. И се чудя кога е правилния момент да кажа. 😬
Ако сте в изпитателен 6 месечен срок, съветвам да кажете в първия ден, след като той изтече и сте на постоянен трудов договор. Не разчитайте на добра воля на работодател, в изпитателен срок могат да Ви освободят както и когато си поискат, законът не Ви пази.

# 392
И аз от известно време се вълнувам какво се случва със света и така като го гледам почнах да се бъзикам,че ще раждам в бункер 😀

И аз се шегувах, че не ми се ражда във военна палатка! Дано да си остане само шега Expressionless

# 393
На мен не ми се гади, понякога само имам киселини. При първата бременност нямах неразположения. Тази засега е по същия начин, като изключа болките като преди цикъл от време на време. Възможно е да е още рано, тъй като хващам точно края на октомври по термин, така че нямам представа как ще е по-нататък.
Изместих първия си преглед за малко по-ранна дата- 8 март. Този път, макар и втора бременност, съм по-нетърпелива да разбера как се развиват нещата.
Вие имате ли някакво предпочитание за пол? Аз имам едно момченце и нямам предпочитания, честно казано. На таткото му се иска да имаме и момиченце, но ще е щастлив и на още едно момче.

# 394

И аз се шегувах, че не ми се ражда във военна палатка! Дано да си остане само шега Expressionless

И аз се шегувам, но дано наистина си е само шега, че като ни слушам управниците, дано зарята на 3ти март не я е приготвил Путин.
Първото го родих в разгара на пандемията през 2020та,сега ако второто раждам във военно положение, ще помня всичко за цял живот по-ясно от всякога😁

# 395
Здравейте момичета! В края на 8 г. с съм. Бях на преглед и ми пуснаха и микробиология. Днес излезе и резултата - Candida Albicans. АГ  ми предписа Гиназол - вагинален крем, който се прилага еднократно с апликатор и според нея това лечение ще е достатъчно. Закупих крема и на листовката пише да не се прилага в първите 3 месеца от бременността. Започнах да се чудя дали е безопасно за бебчето.. Какво бихте ме посъветвали в дилема съм ?
Здравейте. Днес сутринта бях при друг АГ за консултация. Прегледа изследванията и ми каза, че тази кандида е често срещана при бременните, околко 2 от 3 жени я хващали по време на бременност. Според него няма проблем да приложа Гиназол, тъй като е еднодозов продукт според него няма риск за бебето, и ми каза, че макар и в толкова ранна бременност трябва да се предприеме лечението, нелечението според него би имало по - голяма вреда. Довечера смятам да приложа крема.

# 396
Здравейте мами, вчера бях на преглед Simple Smile видях и чух сърчице❤- много вълнуващо! Бихте ли ми дали препоръка къде ( при кого) да следя бременноста си? В момента ходя в Щерев при д-р Милчева , не съм особено очарована... , в петък имам час при "Зебрите", като тях ги следя отдавна и живот и здраве бих родила с тях, но пък те са акушерки и съответно не могат баш баш да следят бременноста с всичките изследвания (или поне така мисля де) Sweat Smile Чудя се още дали има смисъл от НЗОК или горе - долу излиза същите пари? И дали знаете някъде където биха пуснали и таткото, забелязвам, че заради пандемията не се допускат изобщо в кабинета Sad ? Всяко мнение би ми помогнало. Благодаря ви

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 15:24 от Pandapanda90

# 397
Аз също се интересувам от зебрите и имам същите опасения. Те са в Света Анна и предлагат пакет за проследяване, та предполагам си правят нормалните изследвания.

Аз лично на 9ти март съм на преглед при препоръчана АГ, която работи с НЗОК и ако съм доволна ще споделя за нея.
Здравейте мами, вчера бях на преглед Simple Smile видях и чух сърчице❤- много вълнуващо! Бихте ли ми дали препоръка къде ( при кого) да следя бременноста си? В момента ходя в Щерев при д-р Милчева , не съм особено очарована... , в петък имам час при "Зебрите", като тях ги следя отдавна и живот и здраве бих родила с тях, но пък те са акушерки и съответно не могат баш баш да следят бременноста с всичките изследвания (или поне така мисля де) Sweat Smile Чудя се още дали има смисъл от НЗОК или горе - долу излиза същите пари? И дали знаете някъде където биха пуснали и таткото, забелязвам, че заради пандемията не се допускат изобщо в кабинета Sad ? Всяко мнение би ми помогнало. Благодаря ви

# 398
Момичета, в 7+1 г.с и днес сутринта получих и аз много бледо кафяво зацапване, което е в резултат на едно заиграване с мъжа ми. Аг-то ми назначи Утрогестан 2х3 и Нош Па. Направих първи прием и след 3 часа не мога да стана от леглото - замайване, сънливост и отпадналост. По изчисления трябва да изпия другата доза в 3 през нощта. Ок ли е това? Няма ли много да ме вкара “в матрицата” докато спя? Назначи ми и рутинните кръвни изследвания - ПКК, Б12 и тн. Трябва ли да спра приема, за да ги направя утре сутрин или не влияе това?

# 399
Утрогестан на капсули го изписват за вагинално поставяне, за да няма станични ефекти като замайване. Но ако го слагаш вагинално, и има странични ефекти, може би си по чувствителна. А може да ти е паднало кръвното, ако е от кръвно един айрян със сол...
Аз утрогестан капсулите ги слагам сутрин и вечер преди лягане, добре спя. Сутрин пия кафе, следобед айрян ... но аз съм с ниско кръвно и не съм забелязала замайване.

# 400
И аз слагам Утрогестана вагинално по 2 вечер. Не съм забелязала странични реакции

# 401

Би ли споделила кое не ти харесва? Сз обмислям да се следя там, затова питам

# 402
Аз се следих предишната бременност в Оскар клиник и останах доволна.
Момичета да споделя нещо за тези зацапвания - винаги съм си мислела, че т.нар. "цветна бременност" са бабини деветини. Предишната бременност имах кафеникаво зацапване и като отидох да ме видят дали не е отлепване (не беше) лекарката ми каза, че много често около датата, на която трябва да дойде цикълът, се случва такова зацапване. При мен тогава беше точно на 28я ден след първия пропуснат цикъл. Ако ви се занимава, си пребройте при вас кога се е случило
Аз нямам предпочитания за пол, но много ми харесва да имам момиченце ❤️

# 403

Радвам се за хубавата новина!
В коя г.с си ? Пожелавам ти лека бременност!

# 404
Просто самото отношение е много незаинтересовано, попита ме имам ли оплаквания или въпроси и това беше ( след прегледа на който ми пусна звука на сърчицето) каза ми, че за момента всичко е нормално и след месец на бхс, нито ми каза очакван термин, нито ме пита какво пия, общо взето аз трябваше да задавам въпросите , а бях доста зашеметена от ехографа Simple Smile и забравих повечето.
Не че е било зле категорично, но очаквам повече внимание честно казано...

Би ли споделила кое не ти харесва? Сз обмислям да се следя там, затова питам

Общи условия

Активация на акаунт