Октомврийски бебета 2022

• 45 164
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Парацетамола е безопасен, както писах онзи ден прекарах 8 часа в болницата и даже бях на система парацетамол. Сигурно 7-8 доктора ме гледаха и всички казаха, че няма страшно от него. Звънях и на моята АГ да я питам и каза същото. Минах и на гинеколог в Надежда, и той каза по 3 на ден. Тъй че споко.
Иначе ми пуснаха системата като качих над 38.

# 661
Подкрепям за Парацетамола. Иначе ако продължи това се следете и за Ковид. Аз онзи ден бях с главоболие и хрема и бам.. Ковид. Слава богу го карам леко, без температура, но като цяло е добре да се знае, изписват се конкретни лекарства.

# 662
Ами не е ковид, но ковида сякаш по-леко го изкарахме, или просто в добавка към гаденето ми се струва кошмарно. Бързо оздравяване!

# 663
Не е ковид, аз правих 2 теста, вкъщи всички са болни. Всички смятаме, че така глава не ни е боляла никога... Мен ме боляха и краката после, едвам мърдах. Много гаден вирус. Црп ми скочи на 22...пийте парацетамол и чайове и дано мине бързо. Много познати са със същите оплаквания, върлува си нещо...

# 664
И аз съм така. Но карах ковид ноември, надявам се , че сега не е това.

# 665
Ох момичета и аз се тръшнах болна. Не стига че цял месец съм на легло защото ми е адски лошо. Ще правя тест за ковид, но и аз съм с главоболие, лека температура и болка в гърлото. Каквото и да е  ги виждам оше 10 дни закована в нас...🤷🏼♀😃 аз вече съм 12та седмица. Днес бях на преглед, даже по снимката мисля че знам и какъв пол ще е 😁😁☺  Терминът ми се попромени ще е 02.10 😄 успех на всички. А за сърдитите свекита... с извинение ама да си траят, добре че моята е злато че изобщо не мига да се въздържам

# 666
Здравейте днес бях на преглед и нещата изобщо не да розови лекарката ми изписа сироп за хемоглобин паднал ми е  отделно ми каза че еретроците ли и аз неразбрах били 500 което водело до тромбофлемия изписа ми аспирин протект за съсирването на кръвта и това много ме притесни с тази тромбофлемия обясни че ми е гъста кръвта искам да литам има ли майчета които имат този  проблем и какво приемате или сте приемали благодаря ви предварително  я

# 667
  • София
Здравейте днес бях на преглед и нещата изобщо не да розови лекарката ми изписа сироп за хемоглобин паднал ми е  отделно ми каза че еретроците ли и аз неразбрах били 500 което водело до тромбофлемия изписа ми аспирин протект за съсирването на кръвта и това много ме притесни с тази тромбофлемия обясни че ми е гъста кръвта искам да литам има ли майчета които имат този  проблем и какво приемате или сте приемали благодаря ви предварително  я
Бившата ми аг,която за мен е най-простата жена на света никога не разбра ,че с първата бременност имам проблеми с кръвта и след раждането пиех Феро фолгамма и Аспирин отделно и още неща. Не се шашкай пий лекарствата и ще мине. Аг-то го е хванало на време така че няма да има според мен проблеми ❤

# 668
Аз имам.тромбофилия. но тя не се открива по еритроцити. Направи си просто тест за тромбофилия. Има няколко фактора. Зависи на кой фактор си носител. Аз пия натаспин,  но не може току така да го пиеш. Ако си носител пък на Фактор В Лайден,  може и до фраксипарин да имаш нужда. Направи теста. Това не е шега работа. Не те плаша, но трябва да се знае имаш или не. Аз имах проблеми с първата бременност, а чак сега с втората разбрахме, че имам тромбофилия.
А и пэ еритроцитите да не би да е имала предвид таласемия???? Защото еритроцитите не са за съсирването....там гледаме тромбоцити и длуги показатели

# 669
До всички болни - онзи ден гледах по новините, че в момента имало разпространение на грипоподобрн вирус на име “Камбоджа”… по-леко е от ковид, просто си е вирус и явно е плъзнал. Желая ви бързо оздравяване!

А за хемоглобина по препоръка на АГ ли го тествате? С моето непрестанно виене на свят се чудя дали и при мен не е проблем.

# 670
До всички болни - онзи ден гледах по новините, че в момента имало разпространение на грипоподобрн вирус на име “Камбоджа”… по-леко е от ковид, просто си е вирус и явно е плъзнал. Желая ви бързо оздравяване!

А за хемоглобина по препоръка на АГ ли го тествате? С моето непрестанно виене на свят се чудя дали и при мен не е проблем.

На мене АГ ми пусна изследвания за хемоглобин ,и моят е малко нисък ,110 е в момента ,но аз и предишните бременности си бях така.Пия 2х1 Сорбифер Дурулес 320мг.Хапвам и цвекло,помага .

# 671
Маймунка80, ако имаш тромбофилия това не е шега работа за теб и бебето. Иска си сериозна терапия, вкл. следене от АГ, който гледа кръвотока и хемостазата.
Друг е въпросът, че тя не се открива в кръвната картина, а се прави генетично изследване. По тромбоцити само не може да заключи, че ти е гъста кръвта, трябва да изследвате хемостазата. Я се до питай до друг АГ или си пусни сама изследвания за тромбофилия.

Аз също съм с нисък хемоглобин, пия сорбифер, но пада все повече....трябва да търся нещо друго..

# 672
При нисък хемоглобин важно е да се провери и витамин Б12, не е само желязото. С първата бременност чак накрая ми откриха ниските нива, а е супер важно. В повечето лаборатории не са актуални референтните стойности.

# 673
Да, аз си следя витамините, добре са

# 674
Здравейте днес бях на преглед и нещата изобщо не да розови лекарката ми изписа сироп за хемоглобин паднал ми е  отделно ми каза че еретроците ли и аз неразбрах били 500 което водело до тромбофлемия изписа ми аспирин протект за съсирването на кръвта и това много ме притесни с тази тромбофлемия обясни че ми е гъста кръвта искам да литам има ли майчета които имат този  проблем и какво приемате или сте приемали благодаря ви предварително  я
Аз съм с тромбофилия и всеки ден пия аспирин и всеки ден си бия инжекция фраксипарин. Направете си изследване за тромбофилия, не е шега работа изобщо.

Имам въпрос. От коя седмица може да се прави ФМ?

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 13:00 от bofi

Общи условия

Активация на акаунт