Октомврийски бебета 2022

• 45 182
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
И аз вдигам дъщеря ми тя е на 2.8г., много рядко но се случва и вчера с какъв акъл даже няколко пъти я вдигнах и ме позаболя корема. Аз не я пускам още на ясла за да не носи вируси, гледам си я, но пък ММ донесе някакъв вирус и сега и двамата са болни аз още удържам положението.
Щитовидната ми беше перфектна преди бременността, но другата седмица ми е назначено да я изследвам та нз ще видим. Важното е, че нещата се следят и се взимат мерки!

# 646
Ifchetu, явно ще раждаме и двете на 2/10/22.

Аз искам да ви попитам как реагирате на хорските изцепки.Попринцип не съм от хората на които им пука и не изпускам момента да тегля майната на някой, но напоследък явно хормоните се казват думата. Имам доста бременни мацки около мен и всяка се бие в гърдите че е по-мъж и от нейния собствен.

Взех си болничен 30 дена от докторката, правим основен ремонт вътре  на къщата. Отделно и двора е разкопан почти целия и по цял ден се занимавам с майстори, материали и т.н. Честно казано не мисля да спирам с болничните, работя хоум офис, но някак си не ми се занимава с индийци точно сега. На фона на ежедневните проблеми с майсторите предпочитам да си почивам когато мога. Отнесох адски много забележки от близки и приятели че съм в болничен и че нормалните жени работили до 8 месец и били железни а аз се лигавя.

Отделно имах спор със свекърва ми, която е “уникална”. Една истинска жена трябвала да роди естествено иначе не била жена, помъчих се да и обясня че има термин като спешно секцио, но животното не отлепя.  Отказах се да споря с нея, синът и също се опита да и обясни, но тя не спира д ме обижда.Само да допълня че тя винаги се е отнасяла ужасно с мен и абсолютно винаги ме е псувала до 9 коляно. Като разбра че съм бременна реши че е добра идея да ме замеря с чаши и чинии и да си купи котка- аз съм алергична.

Когато ми кажат нещо на момента отговарям и гледам да не се дразня, но вечер като си легна започвам да премислям отново и отново, дори 2 пъти се стигна до сълзи.

Просто главата ми не го побира как може да има толкова изтрещяли хора.Дори мислех да ида на психолог за съвет как да процедирам с най близките хора, защото не искам да лишавам детето от контакти с тях, но в същото време това е доста излишна драма.

Душичка❤️
Искам да ти кажа само, че след като се роди детенце, живот и здраве, ще слушаш още много приказки, намеси, съвети, кое от кое по-интересни, по-нагли и по-задължаващи те.
Хормоните ще те тресат през цялото време и е възможно, особено щом се касае до близки хора, които обичаш, да те жегва повече и да ти е по-трудно. НО! За твое добро и за доброто на детето и семейството ти, в него включвам само теб, бащата на детето ти и самото дете, от сега те съветвам да си НЕПРЕКЛОННА И да не се вълнуваш от хорските приказки и съвети. На детето ти му трябва ЗДРАВА И СПОКОЙНА МАЙКА. Който както иска да си прекарва бременността, раждането, да си гледа детето. Това е ТВОЯТА БРЕМЕННОСТ, ТВОЕТО БЕБЕ И значение има само мъжът и детето ти, никой друг.
Пак казвам, опитай още от сега да си силна и стабилна, да не се влияеш и си пропускай през ушите, защото това няма да спре!! Тегли им по една майна и това е. Аз винаги им казвам, че аз решавам, че да, мързелива съм, че да, детето ми не пие сок и не яде шоколад на година и 3 м, че да, храни се сам и спи в моето легло, че кърмя и че това е МОЕТО СЕМЕЙСТВО. Точка.
Кураж и сила. Сипи си половин чаша вино ако не ти е лошо и ги прати да си гледат техните си панички. ❤️

# 647
Kristina5PD, съжалявам, че се налага да търпиш подобно поведение. Хубавото в случая е, че мъжът ти те подкрепя. Моят съвет, макар да не съм в такава ситуация, е да ограничиш максимално контактите с нея и въобще да не коментирате с мъжа ти бременността пред нея. В крайна сметка тя вече си е родила нейното, да не ти се бърка за твоето.

# 648
Кристина, калявай се, защото това е само началото.. Тази явно е тип Свекървище.. Като родиш ще ти дава насоки как да спи на 25 градуса с 3 одеяла, да пие вода със захар, да не го извеждате 40 дни и тн и тн... Много зла жена изглежда по описаното,ужас.... Няма ли начин да не общувате?

Момичета, аз днес съм по - добре, вируса си отива като че ли.. Но пак имам едни слузести кафеникави неща по тоалетната хартия като ходя до вц.. Уж вчера ме прегледаха, казаха, че нямам зацапване и всичко е ок. След 1 час почнаха тези неща...

# 649
Момичета, сутринта тествах ТСХ, стигнал е 10 Cry от утре си започвам Лтироксин 50мг всяка сутрин...Има ли някоя от вас с толкова покачени стойности от бременността?
Това първо изследване ли е или имаш проблеми от преди забременяването?
Аз съм Хашимото и следя тсх на 20-30 дни за да не се качва над 2.5 и за момента успявам да го поддържам. Скоро бебето ще си има собствена щитовидната жлезата няма да е така опасно.
По принцип не е добре да се качва толкова много, но не винаги има последици. Ма майки с високи стойности и раждат здрави бебета.Стискам палци да падне бързо.

# 650
Да, имам Хашимото и тсх беше 1,89 преди 2 седмици, бях спряла хормона, защото беше под 0,005. Забременяла съм, когато беше 0.2 някъде. Утре съм на преглед сутринта, със сигурност ще вдигнем дозата. Благодаря за успокоението! Надявам се и при мен най-накрая да се намери точната доза, защото съм от хипо в хиперфункция..

# 651
Има ли някой с главоболие и то вечерно време? Като тръгна да лягам и едно стягащо като в менгеме от двете страни на главата. Последно време и посред нощ като се събудя същатата работа и накрая ставам да хапна нещо лекичко и ми минава. Възможно ли е да е от глад наистина? Меря кръвно 100/600, но то си ми беше горе-долу такова и преди.

# 652
Здравейте,
Имам голяма дилема и незнам как да разбера кое е най правилното!
Записах се при едно АГ за следене обаче се оказа че не съм изобщо доволна от него мога ли една седмица след като ми е издадено направление тип 9 да си взема ново за смяна на лекаря или трябва да чакам да мине един месец както при другите направления!
От сегашния имам издаден и болничен и незнам могат ли да ми направят проблем и с болничния ако си сменя АГ!
Извинявам се за дългия пост!

# 653
  • София
Можеш да ти издадът направление,но смениш ли го сега нямаш право повече 😕

# 654
Можеш да ти издадът направление,но смениш ли го сега нямаш право повече 😕
Надявам се повече да не сменям, мисля че този към който съм се ориентирала е моят доктор АГ който да ми води консултации те!

# 655
Ох...Изписаха ми Флажил вагинално за лечение на БВ и сега се чудя какво да правя. Имам желание да послушам лекарката, специално питах като съм в 9 седмица няма ли проблем, при условие, че и парацетамол не смея да пия, тя каза, че с вагиналната форма няма проблем. Мен обаче ми е притеснено Sad

# 656
Blasphemy, послушай си лекаря.
Има неща, които ако не се лекуват са също опасни.
Предния път в 9ия месец се разболях от КОВИД и бях с 38 температура. Пих антибиотик 5 дена, така че би трябвало лекарите ни да преценяват кога какво може да се пие.
Не се сещам какво точно лекуваш, но на моя позната не ѝ обърнаха внимание лекарите в началото на 7ми месец на една вагинална инфекция и последиците бяха преждевременно раждане на близнаците. Няма да навлизам в подробности, какви са последиците, защото е сме тук да се плаши, но ако нямаш доверие на този лекар го смени, ако не го послушай за лечението.

# 657
Ох...Изписаха ми Флажил вагинално за лечение на БВ и сега се чудя какво да правя. Имам желание да послушам лекарката, специално питах като съм в 9 седмица няма ли проблем, при условие, че и парацетамол не смея да пия, тя каза, че с вагиналната форма няма проблем. Мен обаче ми е притеснено Sad
Явно наистина няма проблем, аз в края на 8 гс лекувах кандида с вагинален крем Гиназол. Също като теб се притеснявах и дори поисках второ мнение от друг АГ. И двата АГ бяха на мнение, че лечението е безопасно и необходимо.

# 658
Здравейте, вирусът вкъщи не ме подмина и мен, засега освен гаденето имам лека кашлица и главоболие. Въпросът ми е знаете ли при каква температура трябва да се вземат мерки. В момента нямам и в понеделник сутрин съм при АГ, но естествено все се разболяваме събота и неделя. Естествено ако вдигна темп ще се изстреля на док., но се чудя колко градуса се счита за опасна?

# 659
Явно наистина няма проблем, аз в края на 8 гс лекувах кандида с вагинален крем Гиназол. Също като теб се притеснявах и дори поисках второ мнение от друг АГ. И двата АГ бяха на мнение, че лечението е безопасно и необходимо.

Попитах и аз друг лекар, каза да изчакам 12 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт