Октомврийски бебета 2022

• 45 195
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, аз бях със страшно главоболие ама зверско..плюс температура и днес бях на спешен кабинет. То е дълго и широко, но прекарах общо 8 часа!!!! без храна и без нищо, лежейки там и не знаейки какво става.. Накрая ми казаха, че съм с вирус.. Междувременно майка ми звъня, че и малкия е с Т. Направо ми идваше да се гръмна. 8 часа имах няколко глътки айрян, но без ядене и туя хора ме побъркаха, 2 пъти тест за ковид за по-сигурно... Леле, изтрещях.. В крайна сметка поне с плода всичко е наред, а аз съм с вирус неизвестен.. Явно и на детето съм го лепнала.. Реве ми се.. Тази бременност много проблеми имам и нервите ми са опънати.. Cry

# 631
  • София
Значи относно темата с хорските глупости. Хората да духат супата по време и след бременноста съм се наслушала на такива простотии че вие бедна фантазията ! Като например да не шиеш ,да не даваш на детето риба до 1 годинка щото нямало да проговори. Теглете майни и се усмихвайте👍🏻 Всяка една емоция се отразява на малкият човек във вас не си слагайте присърце дреболий💋

# 632
Аз съм IT, имам хоум офис и въпреки това си взех болничен и не смятам да се връщам. Това искам, така го чувствам, това ме прави спокойна и хич не ми дреме кой какво ще си каже, дори и рсботодателят ми! Решила съм в следващите 8 месеца да бъда пълен егоист, защото ако не сега, кога?!

# 633
Аз съм IT, имам хоум офис и въпреки това си взех болничен и не смятам да се връщам. Това искам, така го чувствам, това ме прави спокойна и хич не ми дреме кой какво ще си каже, дори и рсботодателят ми! Решила съм в следващите 8 месеца да бъда пълен егоист, защото ако не сега, кога?!
Точно така браво

# 634
Момичета, аз бях със страшно главоболие ама зверско..плюс температура и днес бях на спешен кабинет. То е дълго и широко, но прекарах общо 8 часа!!!! без храна и без нищо, лежейки там и не знаейки какво става.. Накрая ми казаха, че съм с вирус.. Междувременно майка ми звъня, че и малкия е с Т. Направо ми идваше да се гръмна. 8 часа имах няколко глътки айрян, но без ядене и туя хора ме побъркаха, 2 пъти тест за ковид за по-сигурно... Леле, изтрещях.. В крайна сметка поне с плода всичко е наред, а аз съм с вирус неизвестен.. Явно и на детето съм го лепнала.. Реве ми се.. Тази бременност много проблеми имам и нервите ми са опънати.. Cry

Не пускай детето на градина и ще си спестиш вирусите.

# 635
Той не ходи, на 1г е...

# 636
Ами аз слушайки околните, пре първото майчинство работих почти до раждането буквално и поемах допълнителни задачи още като бебето беше на 20дни. Ами нито забогатях нито имаше някакъв смисъл, само се изнервих и го отчитам като огромна грешка, която този път няма да правя.

# 637
  • София
Аз смятам,че всеки трябва да прави нещата,така както ги чувства за себе си правилни. Аз работих до 45 дневния болничен с първото дете без ден прекъсване и не ми пречеше. Сега възнамерявам да е пак така,ако не стане нещо инцидентно. Две години почти в къщи ми дойдоха много изолиращо ,особено предвид ситуацията,че детето се роди точно в началото на Ковид и бяха вълна след вълна. Добре че уча,това донякъде ме спасяваше. Но има хора ,на които им допада да си стоят в къщи ,аз не съм от тях. Никой работодател няма да каже" Евала ,че пренебрегна себе си в моя полза". Затова всеки да прави това,което чувства за редно.

# 638
Разбира се всяка ситуация е различна. По скоро акцента на поста ми нека да е върху мнението на околните, няма смисъл да ги слушаме ако това което ни съветват е в противовес със нас самите.

# 639
Отнесох адски много забележки от близки и приятели че съм в болничен и че нормалните жени работили до 8 месец и били железни а аз се лигавя.

Отделно имах спор със свекърва ми, която е “уникална”. Една истинска жена трябвала да роди естествено иначе не била жена, помъчих се да и обясня че има термин като спешно секцио, но животното не отлепя.  Отказах се да споря с нея, синът и също се опита да и обясни, но тя не спира д ме обижда.
Kristina5PD, Не им обръщай внимание, защото никой не знае какво ти е. Всеки съди от своята камбанария и наистина се ужасявам, когато това идва и от други жени с деца. Вместо да подкрепят бъдещата майка и то точно в това първо тримесечие, изпълнено с неизвестност и гадни физически неразположения.

На мен ми е първа бременност и още никой не знае - от една страна от суеверие, от друга, точно за да си спестя подобни коментари и "препоръки". Дори на родителите ни не сме казали още, искам да мине БХС и ФМ в понеделник.

По повод свекървата ти... боже, тази е като извадена от филма "Свекървище" с Джейн Фонда....нямам думи. Защо въобще й се обяснявате с мъжа ти...Следващия път, направо й кажи, премислих, права си, естествено ще раждам. И без това няма да е с теб в родилното да ти свети, поне да не те разстройва. В крайна сметка не стига, че физически се чувстваш изцедена, няма нужда да си взимаш излишен стрес да оправдаваш решенията за твоето тяло и твоето бебе. Честно, направо много й се ядосах на тази жена от твое име!

# 640
Влизам с не толкова добри новини след  прегледа днес. Видя се отлепване. Нямам зацапване, но ме предупредих да намаля физическата активност и да не вдигам тежко (как ще стане това нямам идея с дете на 1 г и 4 м Confused)
В 9 г.с. + 2 дена съм, а по замерване на ехограф, отговаря на 9 г.с. + 1 ден.
Знам, че всичко зависи от замерването и един ден не е фактор, но явно нещо го притесни лекаря, тъй като ми каза да се пазя. Предписа ми Прогестерон до следващия преглед, когато ми каза, че иска първо да ме види на ехограф, да е сигурен, че всичко е наред и тогава да пускам пренаталния тест.
Да си кажа честно направо са ми "потънали гимиите". Не очаквах да има такива неприятни изненади.
И в такъв момент мога да кажа "на всички да вървят на м....та си".
Все ми е тази кой какво мисли и говори, но наистина е неприятно, когато едни от най-близките ти, които вместо да се радват за теб и бъдещото бебе, се държат неадекватно.

# 641
Спокойно, аз имах отлепване и кървене и с утрогестана се оправиха нещата. Щом нямаш и кървене не се шашкай.

# 642
  • София
Да,най-гадната част е отглеждане на съвсем малко дете + бременност . Няма как да избягаш от пренатоварване и вдигане защото просто ти се налага. Пий хапчетата и залъгвай дечко с някакви неща ,за да лежите повечко като не е лошо като вариант някой да ти помага ❤ Пожелавам ти късмет и не се натъжавай ☘

# 643
Аз също съм с малко дете на 1г и заради кървенето само трябваше да лежа. Моята баба остава дори да спи вкъщи, нон стоп е у нас и го гледа. Ако я нямаше бих си наела бавачка докато се стабилизирам

# 644
Момичета, сутринта тествах ТСХ, стигнал е 10 Cry от утре си започвам Лтироксин 50мг всяка сутрин...Има ли някоя от вас с толкова покачени стойности от бременността?

Общи условия

Активация на акаунт