Раждане във II САГБАЛ Шейново (5 тема)

• 54 809
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,момичета, престой ми планово секцио след IFV, имам въпрос по отношение на изследванията за постъпване в болницата.пише че искат тест Wasserman, HbS антиген и HIV. До 6м.Знаете ли дали се правят в болницата или се искат предварително, защото мойте са от трансфера и нз дали ще свършат работа. За тези родили секцио и с тромбофилия и гестационен диабет, имахте ли покачване на дозата и колко време след секцио сте на инжекции. Чудя се дали и някой ще проследява моята кръвна захар и тази на бебо. Извинявам се стана мн дълго, но ми е малко притеснено, защото не остана мн време...

# 316
За Wasserman, HIV при мен не бяха минали 6 месеца, откакто ги бях правила, но като постъпвах ме пратиха в тяхната лаборатория да ми вземат кръв за тях, защото ги искали да са на по-малко от 3 месеца. За диабет и тромбофилия не мога да кажа нищо конкретно, но след секциото ми правиха някакъв тест за съсирването на кръвта и ми биха няколко пъти Фраксипарин.

# 317
Здравейте, има ли сред Вас такива, които ще раждат само с избор на акушерка и ако да в коя седмица и как се свързахте с нея и съответно как става цялата процедура?

# 318
  • София
Здравейте,момичета, престой ми планово секцио след IFV, имам въпрос по отношение на изследванията за постъпване в болницата.пише че искат тест Wasserman, HbS антиген и HIV. До 6м.Знаете ли дали се правят в болницата или се искат предварително, защото мойте са от трансфера и нз дали ще свършат работа. За тези родили секцио и с тромбофилия и гестационен диабет, имахте ли покачване на дозата и колко време след секцио сте на инжекции. Чудя се дали и някой ще проследява моята кръвна захар и тази на бебо. Извинявам се стана мн дълго, но ми е малко притеснено, защото не остана мн време...

Здравей, аз съм пускала тези изследвания средата на септември. Доктора ги видя и каза, че няма нужда от нови. Не съм ги пускала в тяхна лаборатория тъй като до преди два месеца се следях в болница Вита (там ги пусках).

# 319
Има ли създадена фейсбук група "Раждане в Шейново"?
Аз доста търсих, но не намерих.

# 320

И аз търсих, но не намерих. Има група за пациентите на доктор Вецев (ако сте при него).

# 321
Не съм при него.
Страхотен специалист, но не е само той в Шейново.

Според мен би било хубаво да се създаде такава група, ще помага в бъдеще на много жени, а вече раждали може да се намират и общуват. Може да се поканят като участници и докторите.
Нямам идея как се прави, обаче. Ще поразгледам.
Ако някой друг направи или намери вече съществуваща, моля, напишете я тук. Simple Smile

# 322
Здравейте отново!Може ли някоя мама минала през реанимация след секцио да сподели малко инфо Simple Smile В Майчин дом бяхме много и ни държаха по 24ч.,Тина Киркова само две в стая и на 14,15ч. ни качиха по стаите .

# 323
Оперираха ме в 11 , излезнах от реанимация в 7ч сутринта на другия ден.
Правят стандартните неща след секцио - системи, антибиотик, обезболяващи , подмиване, смяна на торбички на катетър .
Здравейте отново!Може ли някоя мама минала през реанимация след секцио да сподели малко инфо Simple Smile В Майчин дом бяхме много и ни държаха по 24ч.,Тина Киркова само две в стая и на 14,15ч. ни качиха по стаите .

# 324

И аз търсих, но не намерих. Има група за пациентите на доктор Вецев (ако сте при него).

Как се казва точно групата, че не я намирам?

# 325

Моята операция беше в събота след обяд, бях само с още 1 момиче в реанимацията, защото уикендите повечето лекари не назначават планово секцио и моето беше по спешност. В стаите ни качиха в неделя сутринта, някъде между 8 и 9, казаха в реанимацията, че защото е уикенд по-късно слизат да ни взимат, иначе взимали по-рано към стаите. Раздвижването, което е буквално да ти помогнат да се изправиш и вече да ходиш из стаята, става към 5 сутринта, но отново при нас беше малко по-късно, защото беше уикенд.

# 326
Знаете ли за издаване на документ за бащинство какви документи се носят в болницата? Амбулаторна карта и някакви документи от работодател или личен лекар дали трябват?

# 327
Знаете ли за издаване на документ за бащинство какви документи се носят в болницата? Амбулаторна карта и някакви документи от работодател или личен лекар дали трябват?
За припознаване или за документа който да ползва отпуск про бащинство?
За първото лична карта и се попълва декларация ,подписва се от таткито.
За второто се плаща на регистратура и се издава  служебна бележка,кости струва 20лв.
Нищо друго освен лична карта не е трябвало при мен,и за двете .
Вече към работодател се подават и други документи  за да ползва отпуска.

# 328

https://www.facebook.com/groups/2874048452834118

Казва се Пациентки на доктор Иван Вецев. По-горе оставям линк към групата.
А знаете ли дали има паркинг за пациенти в болница Шейново?

# 329

https://www.facebook.com/groups/2874048452834118

Казва се Пациентки на доктор Иван Вецев. По-горе оставям линк към групата.
А знаете ли дали има паркинг за пациенти в болница Шейново?
Района на Шейново е зелена зона.
Мисля че за частни лица няма паркинг.

Общи условия

Активация на акаунт