Раждане във II САГБАЛ Шейново (5 тема)

• 54 731
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Raya, освен да се свържеш с болницата и да попиташ... Simple Smile
Нас ни изписаха в горе-долу топъл ден и все пак беше с няколко ката дрехи, като нито една дреха не се виждаше от порта, с който беше повита. 🤷‍♀️
Новородените ги обличат една идея повече, заради кръвообращението им - то не е така развито все още.

# 511
Здравейте момичета, знаете ли дали изписват в събота или неделя ?

# 512
Във Неделя ме изписаха  Ноември 2020 г.
Изписват .

# 513
Изписват абсолютно всеки ден. Simple Smile

# 514
Raya.3 Аз съм купила ето такова боди - рокля и върху бодито под тюлчето мисля да облека рипсено клинче ако изобщо намеря.Така няма да се мъчи с чорапогащи и 10 ката дрехи .Сайта е Carnival Kids - има още две три такива подобни рокли в розово и бяло .

# 515
Орехче, много е красиво! 😍 И наистинанс клинче ще е по-удобно, отколкото с чорапогащник - може да разгледаш в HM за клинче.

# 516
Нямат изискване, каквото занесете, това ще облекат на бебето 😊

# 517
Чорапогащник на новородено, освен че е нелепо, неудобно и не е полезно да се обуват чорапогащи преди 6м. Заради риск от изкривяване на крачета - това от ортопед го знам. Simple Smile
Винаги се обличат с дълги бодита с ръкави и клинчета , дори и да е много топло. Нас ни изписаха на 32градуса миналата година и беше с боди дълъг ръкав, клинче, чорапки и увита в тънка пелена. Simple Smile
Успех на всички бъдещи мами!

# 518
Предполагам, че ще бъдат облечени в каквото занесат родителите. Аз лично нямам намерение на 30+° да обличам бебе, пък било и новородено, с катове дрехи, че и пелени.
Подготвих едно комплектче с боди дълъг ръкав и ританки, едно боди къс ръкав и пелена на дупки. Комбинация според времето около средата на юни.

# 519
Здравейте, мамита. Родих преди 10 дни (естествено) и имам външни шевове от епизотомия. Искам да попитам дали шевовете се махат или сами си падат, защото никой не ми каза. Извинявам се за тъпия въпрос. Ако някоя мама е раждала скоро в Шейново да сподели. Благодаря предварително!

# 520
Здравейте, мамита. Родих преди 10 дни (естествено) и имам външни шевове от епизотомия. Искам да попитам дали шевовете се махат или сами си падат, защото никой не ми каза. Извинявам се за тъпия въпрос. Ако някоя мама е раждала скоро в Шейново да сподели. Благодаря предварително!
Честито!
На мен ми казаха, че сами падат за около 10 дни. Можеш да погледнеш и с огледалце, най-вероятно са опадали. До 30 ден е хубаво да отидеш и на профилактичен преглед при твоето АГ или в Шейново.
Ако искаш да си 100% сигурна можеш да се обадиш в болницата и да ги попиташ. Аз звънях да ми изяснят нещо написано в епикризата и бяха много отзивчиви.

# 521
Честито!
Можели да разкажеш малко с екип ли беше, бебето при теб ли стоя,че и аз съм се орентирала там да раждам но се чудя още как.

# 522
Gegidemi, бебето може да е при теб в стаята, ако и другите жени в стаята са съгласни. Някои предпочитат да са без бебетата поне първата вечер, за да се възстановят.
Иначе от сутринта до 20 часа са при теб, освен ако не го оставиш в неонатология (може да искаш да излезеш да се видиш с роднина или да оправяш документи). Хубавото да има други хора в стаята е, че може за кратко също да гледат бебето ти, ако ти се налага. 😊

# 523
Честито!
На мен ми казаха, че сами падат за около 10 дни. Можеш да погледнеш и с огледалце, най-вероятно са опадали. До 30 ден е хубаво да отидеш и на профилактичен преглед при твоето АГ или в Шейново.
Ако искаш да си 100% сигурна можеш да се обадиш в болницата и да ги попиташ. Аз звънях да ми изяснят нещо написано в епикризата и бяха много отзивчиви.

Благодаря! Ще се обадя да попитам за по сигурно.
Честито!
Можели да разкажеш малко с екип ли беше, бебето при теб ли стоя,че и аз съм се орентирала там да раждам но се чудя още как.
Родих без избор на екип, бебетата ги оставят на асансьора на етажа, на който сме да си ги вземем в 6ч. До 7ч сутринта, после ние ги връщаме, в 10ч.до 20ч.ни ги оставят пак и после в 22ч.до23ч.,за през нощта мисля, че ако искате бебето да стои при вас  за през нощта се подписва декларация. Аз съм много доволна от всички в Шейново! Успех Ви пожелавам!

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 12:55 от Girl.998

# 524
Здравейте,
Имам няколко въпроса:
1. Дали вече се провеждат "Дни на отворените врати"? Звънях преди няколко седмици и нямаше, не знаеха дали ще има.
2. Ако искаш бебето да е при теб, как се уговаря с другите майки в стаята? Кой ги пита? И ако изпишат една, дойде друга майка? Или не е толкова стриктно?

Общи условия

Активация на акаунт