Раждане във II САГБАЛ Шейново (5 тема)

• 53 583
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Аз се следях при д-р Вецев. Родих със спешно секцио. Направи ми тонове 3 пъти, за да е сигурен,че трябва да ме оперира защото бях в 35+3 г.с. Мисля, че беше на смяна този ден, защото дойде и вечерта в реанимация да ме види и да ми донесе снимки на бебето. Секциото ми не е по Щарк заради предишното, но ми свали едните конци на 3тия ден, а другите на 6тия мисля. Възстанових се изключително бързо. Със сина ми сме живи и здрави благодарение на него. Не съм срещала друг лекар, който да има такова отношение към пациентките си.

# 106
А има ли някоя мама, която да е родила естествено при него и да разкаже как е протекло? Аз следя темата отдавна и не се съмнявам че е добър за секцио, защото съм чела много такива разкази за бързо възстановяване и.т.н. Но не се сещам скоро да съм чела как стои въпроса с естественото раждане и затова питам сега при тази му натовареност не преди 2 или 3 години например....

# 107
Чакам и аз един коментар по темата за нормалното раждане поне, не само за операции.

# 108
Аз мисля че при естественото раждане акушерката играе по-голяма роля. Израждащият доктор също е там и ако има нещо се намесва, и все пак.

# 109
  • София
Чакам и аз един коментар по темата за нормалното раждане поне, не само за операции.

Днес след като ме убеждаваха, че да родиш естествено е равно на бавна и мъчителна смърт, започвам да разбирам защо все повече момичета 'избират' да родят секцио.

# 110
Д-р Вецев не прави само секцио. Привърженик е на естественото раждане. Аз съм с тромбофилия и ако не беше предишното ми секцио щяхме да пробваме нормално.

# 111
И аз ще раждам при доктор Вецев и сме говорили за естествено раждане, но бебето ми стои косо и е възможно да не се получи, но той казва, че ще го чакаме до последно и решение за секцио ще вземем само, ако не се намести, но е дал време това да се случи. Казва, че може и в хода на раждането да се намести от контракциите и ако тръгне раждане да му звъня веднага.
Аз съм доволна от доктора, отношението му към всяка пациентка е прекрасно, рядко не е в настроение. Вярвам му напълно и не държа на едното или другото раждане, а знам, че той ще прецени най-добре. Естествено бих искала, за да си е бебето при мен. При секциото не ми харесва този дълъг период на раздяла с бебето, но пък нали доктора ако може го показва и в реанимацията като е жената. В крайна сметка най-важното е майката и бебето да са добре и вярвам, че доктора взима най-правилното решение за да е това така.

# 112

Днес след като ме убеждаваха, че да родиш естествено е равно на бавна и мъчителна смърт, започвам да разбирам защо все повече момичета 'избират' да родят секцио.

Ти така и не написа при кой доктор е това?

# 113

Точно такива разкази и истории съм подминавала винаги, ама винаги! Всеки има различен праг на болка, всеки си взима решение дали да иска упойка или да неиска . Ако е по -спешност в края на крайщатата нека е секцио, но едно раждане може да бъде и много положително изживяване и за тази цел както следящият лекар така и акушерката в деня на раждането са важни, но най-вече вашата нагласа. Поради същата причина, че искаха да ме режат без нормална и адекватно обеснения смених и се отказах от АГто си в 36та седмица и се насочих към Шейново. Благодарение на няколко мами тук в групите -подкрепата им , нещата се получиха много добре! Simple Smile пожелавам ви успех и както е писано -да дойде бебчо, да сте добре и вие и бебнцето

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 02:52 от marmora

# 114
Не слушайте негативни коментари за това колко трудно и болезнено е естественото раждане, защото всеки организъм е различен. Имам две раждания- 06.2018 г. в I АГ и 01.2022 г. в II АГ, като и двата пъти родих точно с два напъна, на първото с един козметичен шев, а второто без шевове. И двете бебета се родиха за 10 мин., като не коментирам периода на разкритие, разбира се. Лично мен повече ме боляха абокатите, като единият беше на сгъвката на китката и ми се разкъса вената, а вторият на сгъвката на лакътя и ми се поду ръката жестоко, защото иглата се беше изкривила на буквата Г. След ражданията бях в супер активно състояние, а на втория ден бях забравила, че съм родила. Според мен естественото раждане е най- добре, стига да няма медицински причини за секцио. И най- важното доверете се на екипа и слушайте и изпълнявайте стриктно техните инструкции- те са там да ни помогнат, но всичко зависи от нас, защото не могат да родят вместо теб, нали? Колкото до избор на екип- аз не правих такъв и разчитах на късмета си. Simple Smile И двата пъти ударих в 10. В Тина Киркова ми се падна д-р Иван Иванов. Направи първото ми раждане уникално и да не изпитвам страх при следващото. Акушерката не я запомних, защото бързаше да си свърши работата и се отнесе изцяло професионално, но без отношение. Второто раждане обаче беше просто топ за мен заради екипа. Ако имам трето дете- тогава ще си ги избера със сигурност. Постъпих в Шейново на 30.01. в 17.00ч с 6 см разкритие. Минах процедурата на прием и т.н. В 17.40 ме сложиха на тонове, след което се предвижих по коридора към родината зала и бебо се роди в 18.30 ч. Екип бяха д-р Елена Йордонова, д-р Оля Такева и най- важният за мен човек акушерка Ренета Гюрова. Уникална е! Аз дори не разбрах кога се роди бебчо, до като не чух че изплака и го видях в ръцете й. Ами това е- ако трябва да изберете акушерка- тя е човекът, сигурна съм, че няма да сбъркате. Желая успех и лесно раждане. Надявам се и вие да съхраните положителни емоции, а болката да- има я, разбира се, но е за кратко и бързо се забравя. Blush

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 11:35 от Estafa

# 115
Аз също ще раждам при доктор Вецев, като честно казано си имам притеснения и за естествено раждане, и за секцио (първо раждане ще ми бъде). Въпреки това докторът настоява и силно вярва, че мога да родя естествено. Опитва се да обръща всичките ми притеснения на шега и честно казано се чувствам доста спокойна с него. До преди две седмици бях решила да раждам в друга болница, но лекарката там, колкото и старание да полагах да се настроя, така и не ми вдъхваше необходимото доверие и спокойствие и така се насочих към доктор Вецев и за момента изобщо не съжалявам. Винаги е мил, подробен, усмихнат и никога не ми е изглеждал изморен, недоспал или да претупва прегледите.

И бих искала да попитам дали има някой, който е раждал/ ще ражда с прикрепена пъпна връв на ръба на плацентата. Знам, че се води отклонение от нормата и навсякъде, където четох, го взимат като причина за секцио, но докторът каза, че няма причина да не пробваме естествено раждане.

# 116
Първото ми раждане е секцио поради тази причина. В Щерев 2015, но не мисля, че е абсолютна индикация. Според мен на докторката и беше по-удобно така. Ходих и на втиро мнение и ми казаха, че може нормално да пробвам. Но не се осмелих да сменям доктор им клиника, въореки че много исках нормално да родя.
Не се притеснявайте, щом доктора е казал, че може.

Цитат на: innikolova link=topic=1407075.msg44267882#msg4426

7882 date=1644318988
Аз също ще раждам при доктор Вецев, като честно казано си имам притеснения и за естествено раждане, и за секцио (първо раждане ще ми бъде). Въпреки това докторът настоява и силно вярва, че мога да родя естествено. Опитва се да обръща всичките ми притеснения на шега и честно казано се чувствам доста спокойна с него. До преди две седмици бях решила да раждам в друга болница, но лекарката там, колкото и старание да полагах да се настроя, така и не ми вдъхваше необходимото доверие и спокойствие и така се насочих към доктор Вецев и за момента изобщо не съжалявам. Винаги е мил, подробен, усмихнат и никога не ми е изглеждал изморен, недоспал или да претупва прегледите.

И бих искала да попитам дали има някой, който е раждал/ ще ражда с прикрепена пъпна връв на ръба на плацентата. Знам, че се води отклонение от нормата и навсякъде, където четох, го взимат като причина за секцио, но докторът каза, че няма причина да не пробваме естествено раждане.

# 117
Много благодаря! Четох, че това прикрепване на плацентата може да доведе до кръвоизлив при раждане и оставане на части от плацентата в матката и честно казано доста се притесних. Но засега ще се доверя на лекаря и ще спра да чета страхотии 😁

Първото ми раждане е секцио поради тази причина. В Щерев 2015, но не мисля, че е абсолютна индикация. Според мен на докторката и беше по-удобно така. Ходих и на втиро мнение и ми казаха, че може нормално да пробвам. Но не се осмелих да сменям доктор им клиника, въореки че много исках нормално да родя.
Не се притеснявайте, щом доктора е казал, че може.

Цитат на: innikolova link=topic=1407075.msg44267882#msg4426

7882 date=1644318988

# 118
Аз съм раждала естествено. Пъпната връв беше прикрепена веламентозно, което е дори по-лошо от прикрепена по ръба (маргинално). Веламентозно значи прикрепена към някакви съдове, извън плацентата.

# 119
Здравейте, откъде си купихте нощници за болницата?
И още един въпрос, тези които са били във ВИП стая, има ли на кой да оставите бебето, например в неонатологията, ако искате да излезнете за малко?

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 16:04 от Vesnik2

Общи условия

Активация на акаунт