Раждане във II САГБАЛ Шейново (5 тема)

• 54 762
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Много благодаря, Соренда!
Доста съм отнесена покрай наближаването на събитието, че съвсем забравих да проверя на първата страница Grinning
Може ли да помоля за разяснения относно тази обменна карта? За пръв път чувам за такова нещо.
Напваление 7 направлението за хоспитализация ли е и може ли да се издаде от АГ-то?
Обменната карта и направлението се взимат от проследяващия бременността лекар.

# 376
Здравейте, предстои ми раждане и се чудя след падането на мерките ще са разрешени ли свижданията в болницата? Някой може ли да ми каже дали татковците могат да видят бебета във фоаетата на етажа?

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 22:49 от Roza_

# 377
Здравейте,

Пиша с молба за мнение от раждалите чрез естествено раждане в САГБАЛ "Шейново" и за родилите с д-р. Абаджиева.

Забелязах, че повечето мнения са на мами с планирано секцио, а мен ме интересува мнението на естествено родили в болницата и с д-р Абаджиева.
Мненията, които открих за нея също са от родили секцио.

Притеснението ми е за това, че има практика в някои болници и при някои доктори да подтикват бременните и родилките към секцио, без реална медицинска причина, а защото процедурата е планирана, по-предвидима, по-кратка и се заплаща по-скъпо. Следователно е по-удобно и изгодно за доктора/болницата. Надявам се да греша.

От вашия опит усетили ли сте нещо подобно?

Благодаря ви Simple Smile

# 378
В Шейново не правят така. Там държат на естественото раждане.
Два пъти раждах там, последния преди няма и месец, без избор на екип. И двата пъти тежки раждания с усложнения и въпреки всичко ме чакаха до последно да родя нормално.
Ако има риск, обаче, ще ви свалят за секцио на секундата.

# 379
Много благодаря за отговора! Blush

# 380
Аз бих им се доверила на 100%, ако трябваше отново да избирам. Бях без избор на екип, с мен бяха млади специалисти, които бяха търпеливи и получих внимание, въпреки че не им плащам допълнително (те по пътеката от ЗК ще вземат заплащане). Когато аз раждах там, преди 20тина дни беше пълно с родилки, даже нямаше места
и въпреки това нито една не каза, че са я претупали - напротив! Запознах се с момиче, което беше без избор на екип и я "чакаха" 2 дни, за да роди естествено.
Смятам, че Вашата нагласа и отношение също са много важни обаче. Ако някой демонстрира ненужна истерия или грубост, то не може да очаква да получи добро отношение.

# 381
Точно така. Всичко зависи и от вашето отношение, което е нормално.
Аз дори бях приета в 39+ седмица поради други причини и тъй като нямаше индикации за раждане ме изписаха да си чакам вкъщи. Можеше, ако искат, да ми кажат хайде секцио, но не го направиха.
4 дни след термин родих нормално при много млад доктор, който обаче се грижи за мен все едно лично му бях дала пари. Много съм доволна.

# 382
  • София
И аз съм раждала без избор на екип, но 2017г, сега ми предстои второ раждане август. Приеха ме на втория ден преносване с нерегулярни контракции, изчаках ме два дни и родих нормално (17ч), като в нито един момент не са ме притиска ли за начина на родоразширение

# 383
https://
Здравейте,

Пиша с молба за мнение от раждалите чрез естествено раждане в САГБАЛ "Шейново" и за родилите с д-р. Абаджиева.

Забелязах, че повечето мнения са на мами с планирано секцио, а мен ме интересува мнението на естествено родили в болницата и с д-р Абаджиева.
Мненията, които открих за нея също са от родили секцио.

Притеснението ми е за това, че има практика в някои болници и при някои доктори да подтикват бременните и родилките към секцио, без реална медицинска причина, а защото процедурата е планирана, по-предвидима, по-кратка и се заплаща по-скъпо. Следователно е по-удобно и изгодно за доктора/болницата. Надявам се да греша.

От вашия опит усетили ли сте нещо подобно?

Благодаря ви Simple Smile
Аз съм раждала при нея секцио февруари месец тази година. Имах основателна медицинска причина за това. Не мисля че тя е този тип лекари, които гледат да те претупат, да минеш по бързо или само да ти вземе парите. Доктор Абаджиева е една от най-добрите в Шейново. Може да й се доверите напълно и само да я слушате какво Ви казва. Помни си пациентите по имена, човечна, добра, усмихната, винаги насреща, писала съм й на Вайбър, звъняла съм й, викала ме е на допълнителни прегледи. Трябваше да постъпя в болницата една седмица преди секциото, защото искаше да ме наблюдава. Всеки ден идваше, пускаш ми тонове, да ме пита как съм, не ме е оставяла, ако не беше на работа звънеше на акушерките. Мисля че такива доктори са малко. През цялата ми бременност следеше всичко, изследвания,обяснява всичко, отговаря на въпроси, изчака до последно с решението за секцио, но плацентата ми беше ниска. Секциото ми мина бързо, с лесно възстановяване, всеки ден минаваше да ме види, да види бебето, да се поинтересува. Не видях никой друг доктор да го прави. Акушерките я обичат и харесват, наричат я доктор Аби. Просто сте си избрала прекрасен лекар.

# 384
Много ви благодаря за отговорите, радвам се да чуя такова мнение за болницата и за д-р Абаджиева. Наистина ме успокоява и се чувствам по-сигурна.
Благодаря, че споделяте опит!

# 385
Здравейте, момичета!
Ако някой в момента е в Шейново, може ли да каже дали са позволени вече свижданията и има ли някакви промени в мерките от днес?

# 386
Сутринта слушах сутрешен блок по бтв и казаха, че вече са позволени с виждания по болниците, надявам се и там вече всичко да е ОК
Аз днес съм като развързана без маска 🤣 чак не ми е типично

# 387
Здравейте, момичета!
Ако някой в момента е в Шейново, може ли да каже дали са позволени вече свижданията и има ли някакви промени в мерките от днес?
Родих в Шейново преди дни. Все още не са разрешени свижданията в самата сграда, но няма проблем да се срещаш с близките ти в двора на болницата. Бащата може да види детето чак на изписването.

# 388
А епидуралната упойка още ли е 300лв?
Ако с те с избор на екип, епидуралната упойка не се заплаща допълнително.

# 389
Здравейте, момичета!
Моята лекарка ми каза, че още не са пуснали заповеди по болниците, може би затова още не е ясно.
Евентуално можете да се обадите в Шейново и до попитате.

Общи условия

Активация на акаунт