Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 768
  • 800
  •   1
Отговори
# 255
Като усетите, че отпуска вакуума, пъхате кутрето в край на устните и между венците/зъбите и вадите зърното. Ако не успеете да изпреварите този момент, просто реагирате бурно и дефинитивно, ау, така ме боли, така не и прочие. Но ако понаблюдавате малко детето, ще видите, че отпуска вакуума преди това. Когато е унесено детето пак така, като отпусне вакуума, т.е. не държи вече зърното хубаво, значи се е наяло и скоро ще сключи зъбчета, пробвайте да изпреварите момента.

Almond, да разбирам ли, че бюстът е голям? Защото от описаното предполагам, че е и това затруднява позиционирането. Ако да - да, футболна топка е чудесна поза за този случай, нека са възглавници няколко, не е нужно да е специално за кърмене една, ето едно видео https://www.youtube.com/watch?v=2NMQg8nDOms&ab_channel=SikanaEnglish обаче тук бюстът е малък. Аз бих препоръчала възглавница и зад кръста и гърба и леко излегната седнала позиция трябва да е удобно и на Вас.

# 256
Здравейте,
Бебето ми е на 5+ месеца и от известно време не се храни добре. Миналия месец по това време имаше кърмаческа стачка или поне аз така го определих - сучеше кратко, въртеше се, дърпаше се и т.н., но отмина. Тогава дебнех да я кърмя в заспало и полузаспало състояние.
Минаха няколко седмици и пак същото - върти се, дърпа се и пак отмина. Сега е по-спокойна на гърда, но това, което забелязах е, че е започнала да суче неправилно - захапва само зърното и дърпа глава назад. Опитвах да я накарам да отвори повече уста, за да захапе и част от ареолата, обаче си дърпа главата назад и пак не става. Вечер я кърмя легнала и сякаш е една идея по-добре, но през деня като суче минава много време докато тръгне млякото, а аз не си чувствам гърдите изпразнени напълно, но с помпата не ми се получава хич. Има ли как да науча толкова голямо бебе как да суче правилно отново ?

# 257
LittleCactus, благодаря! Не е много голям бюста, обаче не е и от малките. Мисля, че с футболната поза успях да се разбера най-добре само малко ще пробвам да наглася възглавниците. Сега като гледах клипчето се сетих, че и аз имам такава възглавница, която да ме обгръща цялата, но не знам защо досега не ми беше идвало наум за нея. Ще я пробвам още на следващото кърмене.

# 258
Моля ви, дайте съвети за по-добро засукване. Повечето пъти вече ни се получава, но понякога е ужас. Кърмя я от 4 сутринта и едва сега успях да я нахраня. Не мога да я накарам да си отвори достатъчно широко устата. Галя със зърното долната устна, горната, почуквам носа, подавам в полусънено състояние и пак я отваря едва едва. Накрая се разплаква и лапва само зърното. Знам за тактиката, ако вече го е захванала, да притисна долната част на тялото към моето, за да засуче по-добре и да се подобри захвата. Други идеи?

# 259
Имам нужда от малко помощ!

От известно време оставям детето ( 6 месеца) при баба му и дядо му, като им нося изцедена кърма, за да го хранят. Така..

Аз я изцеждам, да кажем сутринта или през деня, слагам я в моят хладилник ( 4/5 градуса) и на следващият ден им я нося. Там, те я слагат в техният, докато бебешора не огладнее. Техният е МАЙ около 5/ 6 градуса. Бил модерен и нямало термометър 😂

Прецаквам ли кърмата по този начин?? До сега не е имало проблем, но една акушерка ми се скара, че кърмата в хладилник стои около 10 часа макс и после във фризер. После се образували бактерии. Че аз това дете съм го уморила от бактерии до сега....

Аз като изцеждам кърма, я държа до 4, дни ( максимален период) в хладилника, ако ме няма и си наложи баща му да го храни....

Тотално се обърках вече. Честно ...

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 14:29 от Luellis

# 260
В указанията на помпите медела официално пише до 3 дни в хладилник. При изключителна хигиена: 5 дни. Аз на тях им вярвам.
Единствено, че при пренасяне мисля, че е хубаво да са в хладилна чанта.

# 261
Да, нека при пренасяне е в хладилна чанта, иначе всичко е наред.

# 262
Благодаря ви!:)

Да, винаги е в хладилна чанта:))❤️

# 263
Здравейте момичета.
Може ли да ми кажете какво  е позволено като лекарства при болки в кръста повреме на кърмене.Нещо за мазане и пиене.Както сгъвах дрехите ме заболя и не ме отпуска...Ясно е че ще ходя на доктор, ако не мине .Трети ден съм със сополи, сега и това ми дойде до главата😒

# 264
Като бях бременна ми изписаха Арнигел за болка в рамото, предполагам става и по време на кърмене. Отделен е въпроса доколко имаше ефект, но пак имаше леко облекчение.

# 265
Лекарствата се консултират с лекар  дори по телефон може да даде насока за лекарство за конкретния случай. Тук може да се обмени опит за съвместимостта им.

# 266
Траумил за мазане ползвам аз, хомеопатично е. След раждането имам доста проблеми с кръста.

# 267
Намазах се с Тендивал.Имам го наличен вкъщи и на листовката е упоменато, че може да се ползва повреме на кърмене.Благодаря за идеите.Дано да премине, ако не утре ще се консумирам и с личната .💐

# 268
Аз по едно време доста страдах от врата ми, схващаше буквално постоянно. Използвах Тендивал и за болката Дексофен.

# 269
И аз искам да се посъветвам със вас за следното.
Малкия спи до нас на спалнята.
Както е спалнята е залепено детското кревадче .
Понеже има навик нощно време да се открива и за това спи до нас.
Съответно  се чувствам много сваната.
Може ли да ми препоръчате нещо ефикасно.
Не ми се иска още да го слагам да спи във неговото легло защото все пак през нощта става хладно и ме е страх да не настине .
Нещо за мазане.
Нурофен стопколд дали ако пия от него би имало резултат.
Кърмя още.
Също много започна да ме наболява врата има ли вероятност че по някога легнала го кърмя.
Много ви благодаря.
Лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт