Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 812
  • 800
  •   1
Отговори
# 240
MintyMohito когато бях с Ковид пиех Инфлуцид. Първите дни на всеки час по едно, докато се стабилизирам( имах температура, болки в гърлото и всичко ме болеше) За болките в гърлото правих гъргара със солена вода ( което учудващо за мен подейства) и физиологичен капех в носа. На бебчо давах осцилококцинум. Аз също кърмя.

# 241
Как да си спра кърмата? Да слагам бебето да суче по малко или с помпата. Кърма много, но не иска да суче. Не ми издържат нервите, от три дни се дърпа когато го сложа на гърдата, цоква малко и се дърпа и плаче. Съответно след половин час е гладен. Не мога повече така, какво ли не опитах и не иска спокойно да яде. Бебето е на 3,5 месеца

# 242
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тази тема, но ще го задам.  Бебето ми е на 7 месеца в процес на захранване. Не си изяжда цялата порция храна, но отказва да суче след това. Съответно гърдите ми се препълват и са твърди. Искам да продължа да я кърмя минимум до годинка, но дали кърмата няма да ми намалее драстично. Ако цедя с помпа се притеснявам да не си докарам хиперлактация, пък и не ми се влиза в този порочен кръг на цедене.  Дали ще се регулират нещата от само себе си?

# 243
Zwezdi4ka14, аз цедях по малко за облекчение и така я спрях, а 10м.тогава кърмене.
  Не знам дали искаш да продължиш, но пробва ли със силиконови зърна. При мен имаше подобна ситуация-  в момента, в който усетише гърдата се дърпане, плачеше, а беше гладна. Имах силиконови зърна, сложих ги и драмите приключиха.

# 244
Дърпането е нормален период в развитието на бебето. Отшумява бързо.
Ако само това е причината да искате да спрете, аз не бих.
Опитайте с гердан за кърмене, с покривало, на тъмно да храните, в движение, различни пози.

# 245
Искам да кърмя, но просто изпада в истерия като ме усети. Пробвах на тъмно, да го люшкам, музика, нищо не помага. Дадох му шише с кърма и изяде цялото 140мл 😕

# 246
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тази тема, но ще го задам.  Бебето ми е на 7 месеца в процес на захранване. Не си изяжда цялата порция храна, но отказва да суче след това. Съответно гърдите ми се препълват и са твърди. Искам да продължа да я кърмя минимум до годинка, но дали кърмата няма да ми намалее драстично. Ако цедя с помпа се притеснявам да не си докарам хиперлактация, пък и не ми се влиза в този порочен кръг на цедене.  Дали ще се регулират нещата от само себе си?
Ще намалее до толкова, до колкото реално се изсуква. След като се храни вече и с твърда храна, сама виждате, че има излишък. Нормално е да се регулира спрямо нуждите, което не значи да спре.
Моето е на почти 9м и през деня суче 2, максимум 3 пъти и то символично. Отначало имах втвърдяване, но цедях минимално само ако ми е много некомфортно. Вече нямам този проблем.

# 247
Всъщност май разбрах къде е проблема. Реших да изцедя понеже не беше ял 3 часа и успях едва 30мл да изцедя. И аз вече не знам какво да правя, изморих се с това кърмене и всичките проблеми 😕 А имам желание да кърмя поне до годинка

# 248
Цеденето не е от голямо значение. Аз с помпа не мога и толкова да изцедя, никога не ми изтича кърма и гърдите ми много рядко се чувстват пълни, а дъщеря ми наддава като за световно. При мен също много се дърпаше около 3ти, 4ти месец, а и до днес в 8ми  често се пуска от гърдата с плач. Такъв й е характерът, нещо като не й пасва и веднага реве. Може и да пие бързо и да трябва да се оригне. Не се отчайвайте, ще премине.

# 249
Момичета идвам да кажа, че аз още вчера на обяд се оправих .Слагах топли и студени компреси и пих лецитин.Вчера се нагрях хубаво в банята и като седнах да се цедя, като по чудо гърдата се беше отпушила и абсолютно мека😀
Моя младеж също всеки път яде с рев, нищо че яде от шише .Водих го на двама гастроентеролога, има лек рефлукс.Буден ли е храненето е кошмар.Затова го дебна и му слагам шишето в устата преди да се събуди.Изяжда си всичко спокойно и без протест и аз си пестя нервите 🤷

# 250
zwezdi4ka14 ние сме на почти 4 мес(в събота ги правим мес)От около една седмица също има такива периоди на нервни изблици, не иска да лапне гърдата, сърди се. Ужас е. Като започне така да прави изцеждам мляко в устата му. Опитвам се да го успокоя, лягам до него и така го кърмя.

# 251
Имам нужда от съвет за позата за кърмене. Преди няколко години кърмих сина ми основно в поза "кръстосана люлка" с С-образна възглавница за подкрепа и тази пизиция беше най-удобна и най-лесна за мен. Сега с дъщеря ми пак тръгнах от нея като нещо, с което съм свикнала, но имаме проблем - започна да повръща след кърмене. Четох, че в такъв случай е добре да се пробва да съм силно облегната назад и да поставя бебето диагонално върху корема ми като така главичката ще се пада по-високо от крачетата й. Хубаво обаче в тази позиция носа й се забива в гърдата ми, как ли не я намествах и не се получава добре. Пробвах и да легна и да я поставя върху мен, но още по-кошмарно се получи, тя не си крепи още добре главата самостоятелно, аз легнала едвам я намествам и в крайна сметка нищо не се получава. Накрая опитах странична поза, май я водят "футболна", като тялото на бебето се пада отстрани под едната ми ръка и така май нещата потръгнаха добре, носа й е свободен и на мен ми е сравнително удобно, но се изморявам да я държа така. Имам възглавница, която се опитах да сложа някак за подпора, но пак имам чувството, че основната тежест пада върху ръката ми и се притеснявам, че гърба й е някак във въздуха и така не е комфортно.

Та въпроса ми е при връщане на мляко коя поза да ползвам, последната описана става ли и как да направя по-стабилна опора за бебето?

# 252
Здравейте, малкият е на година и няколко месеца и от няколко дни много хапе. Суче си нормално, и накрая захапва силно и дръпва глава назад - така показва, че се е наял. Често след това се обръща и заспива, и не знам какво да направя. Много почна да боли и съвсем се разранявам вече.

# 253
Здравейте, малкият е на година и няколко месеца и от няколко дни много хапе. Суче си нормално, и накрая захапва силно и дръпва глава назад - така показва, че се е наял. Често след това се обръща и заспива, и не знам какво да направя. Много почна да боли и съвсем се разранявам вече.
В момента съм в същата ситуация. Моето другата седмица прави 9м и има 4 остри зъба. Онзи ден захапа, стисна и не пусна, имах дори кръв. Вече вечер ми е много стресиращо да я храня. И тя така на финала в просъница го прави. Решила съм да отбивам постепенно. Като е будна рядко се случва, тогава я махам и казвам Не и сякаш разбира, но като е унесена това не ми е вариант 😔

# 254
Може да пробвате да приучите към самостоятелно заспиване, ако не искате да отбивате, а хапането не спира.

Общи условия

Активация на акаунт