Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 819
  • 800
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте.
Мога ли да посетя мамолог по време на кърмене? Става въпрос за профилактичен преглед? Ще бъде ли полезно?

# 391
Ако нямате конкретни оплаквания, почакайте, 6 месеца след отбиване и тогава идете на профилактика

# 392
Здравейте, коментирано е и по-рано, но не намерих къде. На дъщеря ми (9м) й пораснаха зъби и два пъти към края на кърменето без да се е успала ме ухапа. Като изохках и се дръпнах започна много неутешимо да плаче. После се успокои, но не поиска пак да хапва. Възможно ли е да се отбие сама, ако това продължи? Или ще свикне да не хапе? Иска ми се да я кърмя поне до 1г.

# 393
Здравейте, коментирано е и по-рано, но не намерих къде. На дъщеря ми (9м) й пораснаха зъби и два пъти към края на кърменето без да се е успала ме ухапа. Като изохках и се дръпнах започна много неутешимо да плаче. После се успокои, но не поиска пак да хапва. Възможно ли е да се отбие сама, ако това продължи? Или ще свикне да не хапе? Иска ми се да я кърмя поне до 1г.
По-скоро се е била нахранила и затова след като се е стреснала, не е искала пак. Моето си ме хапе яко и пак си търси да суче постоянно. Аз дори умишлено не давам след като ме е ухапала, за да не го прави. На моменти има ефект, в други забравя и хапе. Тя е на 10м.

# 394
Здравейте ,мамчета.
Налага ми се да направя МА с 1 таб. мифегин и  1 таб.топогин .,т.к  се кърмим
още ,мисля да преустановя кърменето .Въпроса ми е кога най-рано мога отново да го  възобновя ?
Благодаря.

# 395
Мога ли да приемам Стодал по време на кърмене?

# 396
Този сироп не беше ли хомеопатичен.

# 397
# 398
  • София
Здравейте, в понеделник роди със секцио и вчера успях да започна да кърмя бебето. Притеснението ми е, че то суче само от лявата гърда. Дясното ми зърно е по-голямо от лявото, може ли това да е причината? Също така пробвам да се изцедя с ел. помпа cangaroo glow, но и от двете не излиза нищо с нея. Проблема в помпата ли е или все още нямам толкова много кърма?
Благодаря предварително за отговора!

# 399
Здравейте, в понеделник роди със секцио и вчера успях да започна да кърмя бебето. Притеснението ми е, че то суче само от лявата гърда. Дясното ми зърно е по-голямо от лявото, може ли това да е причината? Също така пробвам да се изцедя с ел. помпа cangaroo glow, но и от двете не излиза нищо с нея. Проблема в помпата ли е или все още нямам толкова много кърма?
Благодаря предварително за отговора!
Честито бебче! Размерът на зърното няма значение, с бебето още се учите и вероятно просто не успява да засуче правилно, изнврвя се и пуска. Обади се на консултант или изгледай в you tube видеото на Ася Демирева, в което обяснява различни пози и тактики за засукване.
Цеденето с помпата не е показателно за количеството кърма. Води единствено до уплаха и майката, че кърма няма и бързото минаване на шише. Многократно съм споделяла тук, че с второто ми дете почти 4 месеца не можеш да цедя с помпа, а тя ядеше предоволно. Вероятно с помпата просто не ти се активира рефлекса за потичане. Ако слагаш бебето редовно на гърда през 2 часа макс 2.5 часа и денвм и нощем, няма да имаш нужда от помпа. Помпата е в случаи, е които бебето го няма, за да суче. Свържи се с консултант за засукването, защото е важно за добрия старт. Успех

# 400
Здравейте,хванала съм вирус,не е Ковид,него вече с бебчо го изкарахме.Темп ми стига до 39° ,личната му лекарка казва да не го кърмя,но чак днес...А вчера вече го кърмих,днес сутринта също.Има ли шанс да го заразя наистина,защото ми прави впечатление,че много педиатри не са запознати с кърменето.Като бяхме с Ковид,не ми даваша да кърмя,бях на антибиотик,който в сайта,където се проверява беше съвместим с кърменето.

# 401
Щом е хомеопатията мисля че може да кърмиш
Believe здравей.
Аз карах ковид Февруари месец тази година.
Спрях във началото да го кърмя.
Но след това звъннах на нашия педиатър и той ми потвърди че мога да го кърмя..
Аз кърмех и при наличие на температура когато вдигах не съм спирала да го кърмя.
Освен ако не е нещо много страшно и сериозно може да се кърми бебето.
Бързо възстановяване.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 12:24 от Tan4eto.29

# 402
Здравейте,хванала съм вирус,не е Ковид,него вече с бебчо го изкарахме.Темп ми стига до 39° ,личната му лекарка казва да не го кърмя,но чак днес...А вчера вече го кърмих,днес сутринта също.Има ли шанс да го заразя наистина,защото ми прави впечатление,че много педиатри не са запознати с кърменето.Като бяхме с Ковид,не ми даваша да кърмя,бях на антибиотик,който в сайта,където се проверява беше съвместим с кърменето.

За бебето е полезно да го кърмите, така получава антитела. Ако лекарствата са съвместими е даже препоръчително.
Може да слагате маска и да си миете добре ръцете преди това.

# 403

За бебето е полезно да го кърмите, така получава антитела. Ако лекарствата са съвместими е даже препоръчително.
Може да слагате маска и да си миете добре ръцете преди това.
Благодаря!Имам изписан антибиотик само при нужда,вс друго е за локално приложение и витамини,парацетамол за темп...Значи мога.

# 404
Никога не съм спирала да кърмя, включително и с Ковид като бях, включително с 39 температура, дори и при вирус с повръщане. Даже точно заради кърменето не я заразявах, единствено Ковид изкара заради баща си.

Общи условия

Активация на акаунт