Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 868
  • 800
  •   1
Отговори
# 135
Моя е със силен рефлукс и помага да го държа повдигнат. Главата по-високо, а краката по-ниско.

# 136
Здравейте
Настинала съм и всъщност проблема ми е само от време на време запушен нос. Въпросът ми е мога ли да си пръскам в носа Муконазал плюс спрей, тъй като гледах в e-lactancia, за активната съставка ми го дава low risk? В такъв случай по добре ли е да чакам да минат няколко часа преди да кърмя? Ако е от значение бебето е на 4 месеца.

# 137
Момичета,може отговора на въпроса ми да го има някъде тук,но знаете,че с новородено нямаш време да търсиш. Въпроса: бебето ми е на 7 дни. Кърмим се от вторият й ден, понеже родих със секцио. Кърма имам меко казано в изобилие. Проблемът е че малката се дави много,докато суче. Опитах да я подръпвам от гърдата от време на време,но тя се ядосва и съответно започва да суче още по-настървено. Как да направя така,че да не се дави толкова често?
Не съм консултант, ще се включи Кактус, но до тогава, ако прецениш смени позата - нека бебенцето е върху гърдата, а ти полегни леко назад, за да намалее струята или изцеди малко преди да го сложиш на гърда, за за не пръска струя. Друго - притискане с ръка отгоре на гърдата.
Дописвам - лошо обясних, но не мога да сложа линк.

# 138
Мами, много ми е запушен носът, а е късно да се допитам до личната - мога ли да си впръскам еднократно Отривин, за да мога да дишам и да поспя Confounded

# 139
По колко лицетин се пие за превенция ? Ще спирам кърмене на 3 месечното ми бебе, не се получават нещата за мое съжаление изобщо

# 140
няма научни данни в подкрепа на това, че лецитинът действа против запушвания, т.е. няма как да говорим за профилактика.
В случая е важно спирането да става плавно и с намаляващи обеми. Ако искате се свържете с консултант, за да споделите конкретика и да изготвите заедно план за спирането на кърмата, който да е максимално щадящ за гърдите.

# 141
да аз коментирах с Ася но не питах за лицетина Simple Smile

# 142
Здравейте, бебето ми е на 4м и е само кърмено на поискване. Предлагам на под два часа денем, нощем, когато се събуди, понякога се буди през час два цяла нощ, понякога прави по 7 часа пауза. По принцип си ака на 4 дни веднъж, при това не обилно. Спокойна си е. Последните два пъти, обаче, беше и доста гъсто, което вече отива на запек. Педиатърката каза, че кърмата не стига, да почвам захранване. Аз не планирам захранване преди 6м и то по ЗВБ, при което не може да се разчита на количества. Какво да направя? Аз нямам усещането да нямам достатъчно кърма. Бебето само пуска и не плаче за още...

Забравих да пиша наддаването. Родена е 3350, сега е 6150, като последния месец е качила 550гр.

# 143
Кажете колко е родено, по колко качва на месец, колко добре напишкани памперса има?
Акането винаги ли е било така, или отскоро?
Питам, защото и моят акаше веднъж на няколко дни, така беше от раждането до захранването. Ако качва добре, това не е проблем при кърмените бебета.
Аз не бих започнала със захранването толкова рано, едно зеленчуково пюре няма хранителната стойност на кърмата. В краен случай, при недостатъчно наддаване, бих давала АМ.

# 144
Да, наддаването е нормално. Не наддавава като коледен шопар, както сестра си, в средните стойности на статистиката е. 950, 950, 500, 550 е по месеци.
Винаги си е била така да алка на 3-4 дни. Водила съм я на гастро, която напълно отхвърли да не й стигат количествата и каза, че е класически функционален запек. Сложи я на схема с клизми, след която детето пак си акаше на 4 дни. Но това беше преди 3 месеца. И от тогава до сега съм я оставяла да си ака рядко без намеси. Сега обаче се притесних, т.к. ми се стори по-гъсто  И педиатърката като ми намуши мухи, че не стига млякото... На мен даже не ми беше минало през ум, аз имам усещането, че мляко има...
Пишкането е добре. Аз не бих захранила в никакъв случай. Но се чудя, какво друго да предприема, да цедя ли за увеличаване, да додавам ли от шише кърма, друго нещо ли да правя...

# 145
Здравейте, чета книгата на Хедра, и по-точно за предно/задно мляко и лактозното претоварване, и там пише да се водя по бебето кога да предложа другата гърда- когато започне да се дърпа или заспи. Но моята принцеса е на 16 дни и въпреки че вече няма жълтеница заспива по 2-3 пъти на хранене и никога не се дърпа от гърдата. В такъв случай кога да сменям?

# 146
Когато спре да суче от едната гърда, потриваш нослето или ушенцето няколко пъти. Ако няма реакция, преместваш на другата гърда. Ако суче добре, ако не опитваш се леко да я разбудиш. Ако не се получи приключваш и на следващото ядене започваш от тази гърда. Желателно е да се суче и от двете на хранене. На 16 дни е малко вероятно да е отшумяла изцяло жълтеницата, но ако не е била много упорита, е възможно.

# 147
Моето бебе от 10ти ден започна да се храни само от едната гърда. Какво ли не опитвах не искаше другата. Просто заспиваше и нямаше будене. Имаше много, много лека жълтеница. Сучеше 25мин от едната гърда и след 2-2.5часа започваше да суче от другата. Водех се изцяло по бебето и не съм в насилвала за нищо. Качи 1.2кг за един месец което мисля е супер! До ден днешен продължава само с едната гърда и няма шанс да яде от двете. Вече е на 4м опитвам се да и давам вечер и втората гърдс за да направи по дълга пауза, но не става заспива в 7-8 и се буди да хапва в 12-1 след което на три часа продължава да иска през ноща. Но аз свикнах 🙂

# 148
Моето бебе от 10ти ден започна да се храни само от едната гърда. Какво ли не опитвах не искаше другата. Просто заспиваше и нямаше будене. Имаше много, много лека жълтеница. Сучеше 25мин от едната гърда и след 2-2.5часа започваше да суче от другата. Водех се изцяло по бебето и не съм в насилвала за нищо. Качи 1.2кг за един месец което мисля е супер! До ден днешен продължава само с едната гърда и няма шанс да яде от двете. Вече е на 4м опитвам се да и давам вечер и втората гърдс за да направи по дълга пауза, но не става заспива в 7-8 и се буди да хапва в 12-1 след което на три часа продължава да иска през ноща. Но аз свикнах 🙂

Точно така, бебето само ви е подсказало. Ето че вече си имате и режим от бебето Simple Smile

# 149
Да, наддаването е нормално. Не наддавава като коледен шопар, както сестра си, в средните стойности на статистиката е. 950, 950, 500, 550 е по месеци.
Винаги си е била така да алка на 3-4 дни. Водила съм я на гастро, която напълно отхвърли да не й стигат количествата и каза, че е класически функционален запек. Сложи я на схема с клизми, след която детето пак си акаше на 4 дни. Но това беше преди 3 месеца. И от тогава до сега съм я оставяла да си ака рядко без намеси. Сега обаче се притесних, т.к. ми се стори по-гъсто  И педиатърката като ми намуши мухи, че не стига млякото... На мен даже не ми беше минало през ум, аз имам усещането, че мляко има...
Пишкането е добре. Аз не бих захранила в никакъв случай. Но се чудя, какво друго да предприема, да цедя ли за увеличаване, да додавам ли от шише кърма, друго нещо ли да правя...
А какво е станало третия месец? Там наддаването е по-ниско от желаното. Голяма нощна пауза?
Може ли да си запишеш броя кърмения за 24 часа (и от двете гърди ли суче), за да видим как изглежда храненето за един ден. И тогава можем вече да се говори по-конкретно. Някакви лекарства да си пила ти? Бебето да взима някакви пробиотици от скоро? Като казваш гъсто - може ли пример за консистенция?
Захранване няма да оправи запека. Това е ясно.

За гърдите - като заспи/отпусне вакуума на първата, се дава втората, докато пусне. На следващото кърмене се дава като първа, последната, от което е яло бебето.

Общи условия

Активация на акаунт