Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 845
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,

Как се покривате, когато кърмите навън?

Налага ми се понякога, но с бебка е малка борба, докато засуче спокойно. Първите месеци беше по-лесно, но вече просто да се покрия със шал или пелена не ми върши работа.

Не съм толкова смела като мамчето от тази снимка, която много ме разсмя Simple Smile Но на мен все ми е неспокойно.

# 181
И моите и двете така след 3-4 месец е зор с разсейването и покривало не търпят. Съответно намирам свряно кътче, където няма в близост хора. За парка си носим хамак, кърмя легнала и после оставям бебето направо нахранено и заспало в хамака да спи. Също винаги вдигам блузата от долу нагоре, никога така както е на тази снимка. Така се получава, че има блуза до бузата на бебето и нищо не се вижда (в спокойно бебешко настроение поне). Иначе аз съм доста безсрамна, ама бебето ми не се наяжда спокойно в лудница.

# 182
Аз се замислям дали да не си взема престилка за кърмене. Дали ще е удобно незнам, но аз съм от малък град, няма къде да кърмя навън, в смисъл по спокойно място.

# 183
Здравейте, излезе ми в МБ стафилокок ауреус и ще трябва да пия Зинат и да слагам вагинално Гиналгин. За Зинат знам, че е съвместим с кърменето, на другия медикамент пише да се използва предпазливо. Малката е на 18 м. и суче предимно нощем.

# 184
Съвместимо е, действа локално, спокойно се лекувайте 😊

# 185
  • София
Здравейте! Нова съм в темата и имам Бебче на 11 дни. Наложи се да останем в болницата 7 дни, защото бяхме на антибиотик и двамата и нещата с кърменето малко се затлачиха. Не бях редовна в цеденето в болницата - по два пъти на ден за по час и слагах бебето от време на време на гърда и минаха няколко дни докато гърдите ми започнат да пускат нещо и се научим и двамата какво да правим. Първите два дни вкъщи имаше гости и пропусках стимулирането на лактацията, а Пан така по 2 пъти на ден слагах бебето. Тези два дни съм по-упорита, вчера за два часа изцедих 18мл и го слагах по-често като дохранваме с мляко, но според мъжа ми мъча детето да стои гладен и ще спре да наддава грамчета. Късно ли е вече според вас да ми слезе кърмата или да продължавам да се мъча? 😥

# 186
Не е късно, но си трябва сериозно отношение. Слагайте бебето да суче на два часа- два часа и половина най-много, или по-често даже, ако си иска. Не оставяйте по-голяма пауза от това.
Ако наистина имате желание, то има и начин, може и да се свържете с безплатен консултант. Но с един-два пъти на ден, може би скоро ще приключите с кърменето.

# 187
да,, можете да промените нещата, още сте в началото, ноказусът е за консултант, ще намерите контакти в първи пост, обадете се днес Simple Smile

# 188
Не е късно, просто трябва да се слага да суче. Редовно на всеки 2 часа и денем и нощем. Свържете се с консултант, без повече гости и занимания извън бебето и скръцнете малко със зъби на мъжа си да ви подкрепя, не да говори глупости.
Успех

# 189
Здравейте! Трябва да си направя изследване "обременяване с глюкоза". Може ли да кърмя след това изследване или не е препоръчително?

# 190
Да, можете 😊

# 191
Ами за 11 дни пропуснати, по-скоро ще е трудно, но има начин, ако се посветиш изцяло на това с повече воля и без допълнително разсейване. Трябва консултация с консултант, както са казали вече момичетата. А междувременно, за да се случи нещо в момента трябва да слагаш бебето на всеки час, час и половина, защото нещата са малко поизтървани и на 2 и повече часа не знам доколко ще има ефект. Сама казваш, че се изцеждат 18 мл за 2 часа. Това 2 часа цедене ли е? Не е ефективно, по-добре сложи бебето 2 пъти, зантези 2 часа.

# 192
Ами за 11 дни пропуснати, по-скоро ще е трудно, но има начин, ако се посветиш изцяло на това с повече воля и без допълнително разсейване. Трябва консултация с консултант, както са казали вече момичетата. А междувременно, за да се случи нещо в момента трябва да слагаш бебето на всеки час, час и половина, защото нещата са малко поизтървани и на 2 и повече часа не знам доколко ще има ефект. Сама казваш, че се изцеждат 18 мл за 2 часа. Това 2 часа цедене ли е? Не е ефективно, по-добре сложи бебето 2 пъти, зантези 2 часа.
Трябва често да слага бебето на гърда.
Да няма дълъг интервал ...
Да бъде спокойна и да мисли за бебето.
Консултация със консултант не е излишна...
Аз пожелавам успех.
Защото за мен е много важно едно бебе да бъде кърмено.

# 193
  • София
Благодаря ви момичета. Към 10ч слагах бебето, след това в 13:30ч цедих три часа общо двете гърди. Сега усещам, че пак са се напълнили и го чакам да се събуди да го сложа. Дано да тръгнат нещата. ✌🏻Междувременно му даваме цялото адаптирано мляко на три часа, защото е голямо бебе - роди се 3850гр и е постоянно гладен. Страх ме е да не започне да отслабва, защото аз не мога да произведа достатъчно на този етап за неговите нужди. Пускам помпата докато стане. 🙂

# 194
Благодаря ви момичета. Към 10ч слагах бебето, след това в 13:30ч цедих три часа общо двете гърди. Сега усещам, че пак са се напълнили и го чакам да се събуди да го сложа. Дано да тръгнат нещата. ✌🏻Междувременно му даваме цялото адаптирано мляко на три часа, защото е голямо бебе - роди се 3850гр и е постоянно гладен. Страх ме е да не започне да отслабва, защото аз не мога да произведа достатъчно на този етап за неговите нужди. Пускам помпата докато стане. 🙂

Само искам да кажа, извън съветите за увеличаване производството на кърма, че дори да не тръгне, няма абсолютно нищо лошо и застрашаващо за детето! Не се вманиачвайте на всяка цена да има кърма и да сте 24х7 с помпа, и с бебе на гърда!!! Има голям шанс да Ви се отрази зле на психиката и физиката ( теЗ' гърди и те душа носят). Бебе на АМ е също толкова здраво и щастливо, колкото и бебе на кърма! ❤️

Успех с всяко начинание!!❤️

Общи условия

Активация на акаунт